Skocz do zawartości

OP-2.1

OldMan

Rekomendowane odpowiedzi

Gram na wersji 7.3 nie będą Ci działały zapisy :( ani mi twoje. Aż takiej magii nie mam. Taa zrobiłem na dokumenty z Zatomu @wariat :) nic się nie stało.

Pany rozkmina, zadania na Zatonie z Sańką Rozbójnikiem czy jak mu tam. Doszedłem z Romanem do niego i mam dwie opcje albo odpalam frajera albo płace 200 koła co wybrać? Jak zapłacę to będą jeszcze jakieś zadania?

@Ignachinio U siebie na wer. 7.3 oddałeś Dimakowi dokumenty z Zatonu bez problemu??? Dziwne, ja miałem wyloty i nie mogłem ukończyć rozmowy z nim. Po instalacji 8.0 problem zniknął. To wygląda na to że ten problem był tylko u mnie. Przepraszam panowie za zamieszanie ale skoro miałem ten problem to chciałem Was o tym uprzedzić ale jak nie macie problemów to wybaczcie za zamieszanie:)

Co do tego gościa co Cię wykiwał na kordonie na 70 koła to go po prostu rozwal, bo żadnych zadań mieć od niego nie będziesz. W OP-2 tak samo było.

Ale to tylko moje gadanie, a zrobisz jak będziesz chciał:D

@Gh0sTp

W związku z tym , iż sam miałem róznorakie problemy na 7.3 , 8 i na 8.2 ,  szukając rozwiązań  przekopałem całe forum rosyjskojęzyczne aby uściślic problemy z wylotami/freezami spowodowanymi ( u mnie) przez script engine.cpp . W sumie dokopałem się nastepującej  informacji  -ten błąd i podobne   najprawdobodobniej pojawia się wtedy gdy - uwaga!- uzywamy spawnera . Któryś save  lub quicksave nadpisuje błedne informacje  i w którymś ( u mnie bardzo odległym od użycia spawnera dla pozyskania zapasów ammo i apteczek w poczatkowej rozgrywce) momencie nastąpi zgrzyt . Tak że  @Gh0sTp - obawiam sie ze musiałbyś zacząć chyba od poczatku , ewentualnie od save sprzed jakiegokolwiek użycia spawnera. No chyba że nie używasz lub używałeś.

Edytowane przez boberm
  • Dodatnia 1

Czyli jednak korzystanie z niego takie dobre nie jest ;) @wariat

Ponawiam pytanie jak zrobić to zadanie na przerwanie transakcji. Nie idzie tego zrobić nawet z Gaussa... jeszcze jeb... zombii włażą do góry i cię zabiją.. Ktoś ma jakiś pomysł? Filmik cokolwiek?!

Edytowane przez Ignachinio

W dniu 5.09.2019 o 10:33, maro napisał(a):

Do tego zadania najlepszy jest Gauss Potwora (przynajmniej w. OP-2). Filmik był na YT.

Rozwiń  

Zaraz przetestuje :) Ok udało się uff :) Sposób jest taki aby sprowokować towarzystwo by szło w twoją stronę. Granat na dół i strzał w pierwszego i jazda. Użyłem do tego Hostela wiec miałem niezłą szybkostrzelność.

Panowie wrzuci ktoś filmik poglądowy na te butle z gazem na Jupiterze. Szukam i nie mogę jednej dorwać.

Edytowane przez Ignachinio

W dniu 5.09.2019 o 07:59, Ignachinio napisał(a):

Czyli jednak korzystanie z niego takie dobre nie jest ;) @wariat

Rozwiń  

U mnie wszystko działa bez problemu. A spawnera używałem wielokrotnie. Gdyby u mnie nie śmigało jak należy to nie polecałbym go nikomu albo przynajmniej powiedziałbym z jakimi konsekwencjami to się wiąże. A że problemów z tym nie miałem to i żadnej z takich informacji nie pisałem. Powtórzę - u mnie działało bez problemu, a poza tym ja nikogo do tego nie zmuszałem, żeby korzystał, każdy wgrywa takie czity i korzysta z nich na własne ryzyko. 

@Gh0sTp Zrób na agro choćby szybki zapis, w opcjach włącz pokazywanie schowków Kolekcjonera, zobacz na mapie gdzie jest, a potem wczytaj zapis i go tam szukaj gdzie się pokazał.

• Dodatnia 1

W dniu 4.09.2019 o 21:36, boberm napisał(a):

W związku z tym , iż sam miałem róznorakie problemy na 7.3 , 8 i na 8.2 ,  szukając rozwiązań  przekopałem całe forum rosyjskojęzyczne aby uściślic problemy z wylotami/freezami spowodowanymi ( u mnie) przez script engine.cpp . W sumie dokopałem się nastepującej  informacji  -ten błąd i podobne   najprawdobodobniej pojawia się wtedy gdy - uwaga!- uzywamy spawnera . Któryś save  lub quicksave nadpisuje błedne informacje  i w którymś ( u mnie bardzo odległym od użycia spawnera dla pozyskania zapasów ammo i apteczek w poczatkowej rozgrywce) momencie nastąpi zgrzyt . Tak że  @Gh0sTp - obawiam sie ze musiałbyś zacząć chyba od poczatku , ewentualnie od save sprzed jakiegokolwiek użycia spawnera. No chyba że nie używasz lub używałeś.

Rozwiń  

Z całym należnym szacunkiem @boberm, masz rację, ale moim skromnym zdaniem to tak w połowie.

Dlatego, że ja nie miałem podobnych problemów respiąc sobie broń, ammo, apteczki i inne drobiazgi. A zgadzam się z Tobą że spawner może narobić kłopotów, ale tylko wtedy, gdy idziemy na skróty i spawnujemy "kwestowe" przedmioty. W ten sposób oszukujemy skrypt zadania. A i często przy podniesieniu kwestowego itemu możemy dostać jakąś wartościową wskazówkę dotyczącą zadania albo jakiegoś innego wątku istotnego dla fabuły a wtedy mieszamy w skryptach podwójnie i nic dziwnego że będą problemy. Kwestowych rzeczy nigdy nie respiłem.

A tak z innej beczki, nie raz w temacie pisałem że gram w tego moda na dość "drewnianym" sprzęcie jak na dzisiejsze czasy, ale nie miałem z tego powodu żadnych problemów (w całym 2.1 miałem ich może z 5) i zawsze podkreślałem że ten mod od technicznej strony jest super stabilny i dopracowany. I czasami naprawdę trudno mi zrozumieć że ktoś ma wylot tu i tam, że coś się pojawia lub nie, a u mnie było wszystko cacy.

Z tym modem mam pozytywne wrażenia. Ale to tylko moje skromne zdanie.

W dniu 5.09.2019 o 19:22, Ignachinio napisał(a):

Podrzuci ktoś gdzie powinno się pojawić przejście Jupiter-Wschodnia Prypeć?

Rozwiń  

Jak po ukończeniu zadania na przerwanie transakcji na Jupiterze (to od Nieuchwytnego) po zabraniu notesu z trupa musisz pomóc żołnierzowi wydostać się z lokacji. Doprowadzisz go do przejścia i Ci się odblokuje.

W dniu 5.09.2019 o 21:27, wariat napisał(a):

Jak Ci ucieknie z miejsca transakcji to się zatrzyma koło zielonego wagonu przed stacją Janów. No chyba że nikt go wcześniej nie zabije...

Rozwiń  

Prowadziłem go już do  miejsca przejścia tylko że zaczęła się strzelanina.. i on gdzieś pobiegł. Zadanie się zaliczyło a ja nie wiem gdzie jest to przejście w którym miejscu na mapie.

Dzięki był tam :) Tak ogólnie to jakby go puścić samopas to omija wszystko i dochodzi tam sam. Nic go nie rusza... Bo pseudogiganty go nie widziały chyba jak tam szedł.

Panowie i Panie taka rozkmina mnie naszła.. Busty i reszta ekipy na kordonie mają na sobie egza Czarnego Doktorka. Czyli w czystej teorii podczas szturmu na posterunek może się okazać że wypadnie taki pancerz czy raczej jest to zablokowane?

W tej wersji Op-ka nie wyleczysz ani wojaków ani innych,  nawet chwilowo neutralnych  npc-ków. Ot taka dodatkowa "głupotka /przeszkadzałka" Twórców. Sztucznie wydłużająca  rozgrywkę.

BTW: @wariat W nawiązaniu do różnorakich form czitowania Op-ka:

-granie w Op-ka bez normalizacji rozgrywki czyli w/g "po....ch" reguł narzuconych przez twórców tej "modyfikowanej " modyfikacji mija sie z celem rozrywki  jako takiej. 

Edytowane przez boberm