Skocz do zawartości

OP-2.1

OldMan

Rekomendowane odpowiedzi

O to Ci chodzi?

Pokaż ukrytą zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam postanowiłem jeszcze raz zagrać w moda , ale jest problem. Dodam iż zainstalowałem wszystko z postu pierwszego z linki do pobrania oprócz tego dla chętnych patcha. Wgrałem patch 8.2  , uruchomiłem OPUpdater i są pliki na czerwono może jeszcze być zły fsgame wgrałem go z plikami spawnera i gra się w ogóle nie uruchamia. Te pliki na dole są na czerwono wOPUpdater.

Pokaż ukrytą zawartość

xrCore.dllPobieranie informacji ... BugTrap.dllPobieranie informacji ...

Edytowane przez kanon1022

@bobermDzięki , ale i przed odpaleniem updatera nie odpalała. Wrzucać wszystkie pliki które pobrałem  z postu pierwszego z linki do pobrania oprócz tego d.la chętnych patcha. Zainstalowałem ponownie i odpaliło , ale spawner nie działa , nie dodawałem katalogu bin ze spawnera mam patcha 8.2 podobno jest antyczit pod tego patcha. Możesz pomuc.

@bobermTak chyba zrobiłem gra odpalała , ale spawner nie działał . Stawiam po raz kolejny moda zobaczymy to co podałeś to pod patch 8.2 , co trzeba zrobić , żeby robić zapisy w menu , usunąć ten napis w grze i spawner. Wrzucić wszystkie pliki które podałeś w folderach. W plikach spawnera w pierwszym poście są pliki w folderze ui z różnym kodowaniem 1251 i 1250 coś trzeba chyba zmienić.

Witam przeszedłem jaskinię , ale mam taki wylot o co chodzi.

Pokaż ukrytą zawartość

@kanon1022 widzę w temacie ten wylot ze 3 razy w różnych sytuacjach i chyba jedynie granie z innego wcześniejszego zapisu pomogło.

Ktoś grał od wejścia na lokację. Nie wiem może zacznij od autozapisu jak z Pieczary wyszedłeś na Kordon? Albo jak masz zapis z przed przejścia to z niego.

• Dzięki! 1

@tom3kbWitam , wczytałem zapis po rozmowie z górnikiem jeszcze w jaskini , wziąłem zadanie na uwolnienie Żwawego , uratowałem Tolika . Zabrałem z trupa żołnierza notatki pojawił się snajper i jak go załatwię od razu to wylot , a jak najpierw uwolnię Żwawego t Pietruchę zabija ten snajper. Czy tylko reinstal moda to jedyny ratunek. A jak prawidłowo robić zapisy robiłem przez konsolę i wpisywałem jak mi się nacisneło ,liczby i cyłry.

Pokaż ukrytą zawartość

@kanon1022 Jakby ktoś Ci podesłał inny xRay engine to może coś by pomogło.

Rozpoczęcie nowej gry to też zawsze jakieś rozwiązanie bo są zmiany w all.spawn przy starcie nowej gry. Jesteś na samym początku więc za wiele się nie cofniesz.

Ale jakbyś miał zaczynać nową grę to też bym sugerował reinstall bo nie wiadomo czy problem się nie powtórzy. 

Jak nie chcesz od nowa instalować to popytaj o ten silnik. Ja już moda u siebie nie mam więc tego nie sprawdzę.

• Dzięki! 1

@kanon1022 ja w czitowanie i zmiany silników się nie bawiłem to za bardzo ci nie podpowiem.

Jeśli masz czas i ci się chce to po reinstalce moda ja bym tak z ciekawości przeleciał tą Pieczarę i chociaż ten początek Kordonu bez wrzucania żadnych spawnerów i podmian silników i zobaczył czy też są takie problemy z wylotami.

Dodatkowo zszedłbym w dół trochę z opcjami graficznymi tak dla bezpieczeństwa i testu.

Zapisy sobie możesz gdzieś zostawić to zawsze będziesz mógł wrzucić potem te wszystkie dodatki i grać z tamtych save-ów jakby co.

• Dzięki! 1

@kanon1022 nie bardzo rozumiem problemu z zapisami przez konsolę?

Wchodzisz w nią i piszesz:

save "tutaj twoja nazwa zapisu"

I potem enter, jak już sobie zrobisz kilka zapisów to już potem normalnie je będziesz mógł w menu wybierać i nadpisywać.

Nie jestem pewien czy dało się używać polskich znaków w nazwach save-ów ale to już sobie sprawdzisz samemu. 

• Dzięki! 1

@tom3kb Obniżyłem grafikę i przy próbie  zabicia snajpera wylot chyba zrobię reinstal moda.

Pokaż ukrytą zawartość

@kanon1022Puste wyloty to najczęściej z out of memory ale to różnie z tym bywa.

Nie jestem na bieżąco z dodatkami do moda bo już go u siebie nie mam, ale raczej modów na powiększenie magazynków nie znajdziesz. Jak już chcesz zmodyfikować jakaś broń, chociażby magazynek, to musisz to zrobić w pliku config dla danej broni.

Takie mody nie istnieją. A z ciekawości do czego chcesz powiększyć magazynek? W grze występuje parę modeli broni które mają fabryczne magazynki na 60 sztuk amunicji i ich szukaj.

AK ze schowka Groma na pewno jest taki. I Colt od Czapy także. Nie grzebał bym w plikach..