Skocz do zawartości

OP-2.1

OldMan

Rekomendowane odpowiedzi

A tu Cię zaskoczę morduję wojskowych jak lecę, i Kuzniecow nigdy o to do mnie nie miał jakieś wielkich pretensji. Fakt jak zaczniesz odstrzał jego ziomków z posterunku pod nasypem to jest wściekły. A tak to relacje minusowe ale strzelać można. Zresztą, nie licząc posterunku na Kordonie to tylko na Agro ich spotkasz..

Oczywiście mówimy o początku gry..

@Ignachinio

Ja zawsze mówię to, z czym się podczas gry spotkałem. Niczego nie wymyślam, tylko przedstawiam fakty, sprawdzone na własnej skórze. Moja skromna wiedza pomogła już niejednemu śmiałkowi mierzącemu się z tym modem, w tym Tobie również.

Nie zgrywaj bohatera i nie zachowuj się tak, jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Każdy ma możliwość grać jak chce i to jest właśnie najlepsze w tym wszystkim.

• ? 1

Ale czy ja twierdzę, że jestem najmądrzejszy? :P Ja tylko przedstawiłem co mnie w moich grach spotkało. Jeśli masz inne doświadczenia to spoko. Nie neguję twojej historii mówię tylko, że w moim trybie gry gdzie długo siedziałem na lokacji. Mordowałem jak leci wojskowych i nie miałem problemu nigdy, że Kuzniecow się obrażał. Raz dojechał mnie za lewe przełażenie i to pewnie jeszcze w OP.2 było.

I nie wiem po co ten atak. Nie jestem najmądrzejszy jak czegoś nie jestem do końca pewien to zawsze to zaznaczam. Także polecam zluzować trochę ;)

• ? 1

W dniu 5.11.2021 o 19:30, kanon1022 napisał(a):

A co z Wilkiem z wioski Kotów którego nie ma.

Rozwiń  

Zależy na jakim etapie gry jesteś.

Jeśli jesteś już po lab x-18 i wróciłeś do wioski kotów na Kordonie to Fanat opowie Ci co nieco o Wilku. Spotkasz go na Magazynach wojskowych w swoim czasie.

Pokaż ukrytą zawartość

Witam gram od nowa na patchu 8.2 , jestem na ATP i mam zadanie na wojsko   ląduje specnaz i gra się zawiesza tylko twardy reset. Wczoraj wieczorem miałem takie coś , dzisiaj rano włączyłem grę i znowu gra się zawiesiła i twardy reset tylko bez loga.

Wczoraj takie logi.

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez kanon1022

@kanon1022 - przy antycheacie włączonym takie cuda zdarzają sie wielu graczom. Ja tez tak miałem - wywalało mnie przy "komarowym zombie" :-)).  Przeinstalowałem gre i ... zacząłem od nowa.  Jakis mikrobłąd pojawia sie w którymś z zapisów , a manifestacja problemu  moze odbyć sie o wiele pózniej. BTW; nie korzystałes  czasem ze spawnera?

@boberm Witam to co przeinstalować moda , pobrałem wypakowane pliki scripts i wrzuciłem do moda i to samo z logiem. Masz jakieś rady jak grać w tego moda.

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez kanon1022

W dniu 7.11.2021 o 15:12, kanon1022 napisał(a):

@boberm Witam to co przeinstalować moda , pobrałem wypakowane pliki scripts i wrzuciłem do moda i to samo z logiem. Masz jakieś rady jak grać w tego moda.

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Pzreinstalowałeś i wrzuciłes savy z poprzedniej , czy zacząłeś od nowa?

@kanon1022  A jak z wypełnieniem prywatnych schowków? Nie masz w nich wyposażenia dla całej armii? Mod liczy każą sztukę oddzielnie. Pamiętaj, że nawet to co nie widać gołym okiem, obciąża pamięć moda. Jeśli czegoś, co nie jest itemem scenariuszowym nie użyłeś od dłuższego czasu, a leży w schowku, to się tego pozbądź. Handlarze na to czekają. Jeśli masz kilka przedmiotów w schowku z cyfrą ile ich jest, to mod jest obciążony jakby były wykazane oddzielnie. A liczy nie tylko na lokacji na której jesteś, ale wszystkie jakie założyłeś. Bo to ma zapamiętane w ostatnim zapisie.

Spróbuj też pokombinować z ustawieniami oświetlenia i grafiki. Jakość tekstur, odległość widzenia i wszystko co związane ze słońcem i cienia, gęstością trawy i jej odległości pojawiania się, ostro w dół.

A lokacja ATP jakby nie miała wpływu na fabułę i nic tam nie było trzeba by zrobić, to by jej nie było. Chcesz czy nie, musisz tam być.

• Dodatnia 3

@kanon1022 - w poprzednich postach pisałem- jak mniemam - wyrażnie . Przeinstaluj gre i zacznij od nowa. Masz - byc może - z powodu Spawnera , ale niekoniecznie - jakis błąd w zapisach . I on będzie wywalał cie w okreslonych sytuacjach. Tak , jak mnie przy randomowych spotkaniach z zombi z owadami:-)). Struktura zapisu wygląda w ten sposób że  każdy zapis zawiera w sobie zapis poprzedni.

A wyloty bez logu oznaczają zę masz przeciążony silnik gry w danym momencie . Op-ek jest 32 bitowy , ergo - nie ma znaczenia ile masz RAM u - wykorzysta max 3,5 giga.

• Dodatnia 3

Zerknij sobie kto skupuje bo dobrej cenie broń :) i im to sprzedawaj. Pietrenko wschód w szczególności Wały, Grozy.

Kutwa zachód lubi FN 2000 i G36 ;)

Wszystkie strzelby Sacharow a Burbon w Prypeci snajpierki, PKM i inne takie cuda.

Ogólnie nie opłaca się chomikować nie wiadomo jakiej ilości tylko bronie kolekcjonerskie.

Panowie uświadomcie mnie - wziąłem zadanie od Woronina na LR300 Snajperke - ale miałem ją już  w plecaku - zabrałem ją z posterunku najemników, na posterunku nie ma drugiego karabinu, a pisaliście wcześniej, że jak się zabierze tą snajperkę, to jest granda na posterunku. Czyli to że zabrałem ją wcześniej to był błąd - nie powinienem tego robić, ale też to jest chyba zadanie powtarzalne, więc ciekawi mnie, czy da się to jeszcze zrobić, czy LR-300 się tam zespawnuje

@boberm ja dałem tą snajperkę Woroninowi, mnie chodzi o całą akcję na posterunku najemników - ja tam nic nie miałem specjalnego, a widziałęm filmik, że najemnik Dżoker się tam pojawia i bodajże Swibłow ma zadanie na PDA Dżokera

edyta:

i zauważyłem, że Sknera daje zadanie na wytrzymanie wpierdzielu od dzików, ale jak zrobisz Radar - wyłączysz Mózgozwęglacz, to to zadanie znika z oferowanych przez Sknerę - to błąd że tego nie zrobiłem? 

Edytowane przez koboldzisko

W momencie wzięcia LR-a z posterunku , uruchamia sie skrypt powodujący spawn Plutonu Wsparcia . 

Dzoker nie ma nic wspólnego z tym zadaniem dla Woronina. To inna bajka .

Kwestia Sknery - zadania cykliczne  sa uzależnione od  doświadzczenia Twojej postaci. Im dalej w grze tym zadania beda sie zmieniać .... Nie brałes - nie musisz go wykonywać. Czym innym jest wzięcie zadania i jego "zwalenie" . Zadania popychajace scenariusz nie znikają.