Ignachinio Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Tak to moda spolszczenia nie ma. Chyba że pasuje od innej wersji. Ja osobiście polecam OP 2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabre3PL Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Streści mi ktoś co i jak? na forum widzę rózne wersje tego moda, tutaj Narodnaja Solianka OGSR, tam Narodnaja Solianka 2016 OGSR, tu NS2016 + OGSE, jakieś addony itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @Sabre3PL no w dużym skrócie, wersje różniące się grafiką, dodatkami, bronią, czasami też zadaniami. Jeśli chcesz mieć przyjemną rozgrywkę (bez hardkorowej walki i innych utrudniaczy gry) w dodatku po polsku to wybierz tą wersję. Fabularnie to ukończona Solianka, w którą gra się jak w "normalnego" moda. Inną odmianą soljanek jest tzw OP, w wersjach od 2.0 do 2.2. też różnią się wyglądem, gameplayem, bronią, zadaniami itd ale tutaj trzeba się liczyć z hardkorową rozgrywką. Jakbyś chciał spróbować po polsku to bierz najnowszą najbardziej dopieszczoną wersję OP 2.2. Zresztą mody są samodzielne możesz sobie zainstalować oba pograć trochę i zobaczyć co wolisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Ja osobiście polecam OP 2.2 jest wielka satysfakcja z jego przejścia. NS z racji schowków i ułatwień może CI się szybko znudzić bo będziesz od razu koksem. Ale, że oba należą do jednej rodziny także życzę miłej gry w obojętnie co wybierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabre3PL Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Dobra, to mam kolejne pytanie, może i głupie ale streści mi ktoś co to jest Joint Pak? jak rozumiem jest to narodnaja solyanka ale to to samo co OP, OP2 itp? tutaj zamieszcze link https://www.moddb.com/mods/ns-jp1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Joint Pak (juz to ci powinno mówić o jakości wersji "po angielskiemu"), Cumulative Pack to "angielskie" tłumaczenia moda OP 2 i ewentualnie jego kolejnych wersji. @Sabre3PL ja pitole czy ty musisz utrudniać sobie życie i wymyślać koło na nowo? Masz te mody spolszczone od lat to łazisz po moddb i kombinujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabre3PL Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 47 minut temu, tom3kb napisał(a): Joint Pak (juz to ci powinno mówić o jakości wersji "po angielskiemu"), Cumulative Pack to "angielskie" tłumaczenia moda OP 2 i ewentualnie jego kolejnych wersji. @Sabre3PL ja pitole czy ty musisz utrudniać sobie życie i wymyślać koło na nowo? Masz te mody spolszczone od lat to łazisz po moddb i kombinujesz. Człowiek ciekawy jest, kto pyta nie błądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego @Sabre3PL no niby tak ale w tej kwestii to nie ma co się męczyć. Mody do Stalkera robione od podstaw z wersją english to może znajdziesz tyle co na palcach dwóch rąk. Na resztę szkoda tracić nerwów. Niby zrozumiesz kontekst ale w takich soliankach czy opkach to się wyłożysz na szczegółach czyli zadaniach, no chyba, że lubisz cale dnie spędzać na oglądaniu filmików na yt i liczeniu, że trafisz na ten moment co potrzebujesz 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Już obecnie przeróbka z rosyjskiego na angielski jest beznadziejna i prowadzi do takich kwiatów, że szok. Próbowałem grać w Opka po angielsku to takie bzdury były w tłumaczeniu, że ręce opadały. Zagraj albo w NS 2016 albo w OP 2.2, te mody są nie sprawdzone nikt w to nie grał nie wiadomo jakie zadania tam są wiec i pomoc będzie utrudniona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Zawsze o tym pisałem, "znawcy" nawet czasem wyśmiewali problem i lądowali na bezdrożach strefy a nie w celu misji. везми в себя - weź to do siebie - take it to yourself take it to yourself - возьми это себе - weź to dla siebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 4 godziny temu, Ignachinio napisał(a): Zagraj albo w NS 2016 albo w OP 2.2, te mody są nie sprawdzone nikt w to nie grał nie wiadomo jakie zadania tam są wiec i pomoc będzie utrudniona. Tutaj to chyba miało być, że NS2016 i OP 2.2 są sprawdzone, a w tamte inne "nikt" nie grał itd 🤗 bo @Sabre3PL mimo przecinka może się zamięszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Oczywiście Jeśli kolega jest nowy w modach i nie zna na pamięć Opka plus nie ogarnia dobrze angielskiego to nie ma nawet co próbować. Ten mod to nie bieganie z pkt a do b tu jest masa zadań takich gdzie trzeba pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabre3PL Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 21 godzin temu, Ignachinio napisał(a): Oczywiście Jeśli kolega jest nowy w modach i nie zna na pamięć Opka plus nie ogarnia dobrze angielskiego to nie ma nawet co próbować. Ten mod to nie bieganie z pkt a do b tu jest masa zadań takich gdzie trzeba pokombinować. Angielski akurat ogarniam, gorzej z Rosyjskim, ale i tak dzięki chłopaki za odpowiedzi, jestem po prostu ciekawski odkąd wróciłem do Stalkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Tu bardziej chodzi o jakoś tłumaczenia. Po prostu możesz mieć opis zadania przełożony na angielski który będzie z tak zwanej ,,dupy" i nic a nic nie ogarniesz. Bo np zamiast iść do jednej lokacji pójdziesz gdzieś indziej. Albo zamiast coś przynieść będziesz musiał coś dostarczyć. Tylko o to chodzi. No i wiadomo pytać zawsze warto Ale polecam z całego serca mody po Polsku OP 2.2 i NS 2016. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Autorzy opublikowali pierwszy dziennik deweloperski, w którym podzielili się swoimi planami dotyczącymi rozwoju modyfikacji. W nadchodzącej aktualizacji skupiono się na kombinezonach i artefaktach, a dla hełmu pojawi się osobny slot w ekwipunku. System nagród za cykliczne zadania zostanie zastąpiony tym, który mogliśmy zobaczyć w OGSE. Ponadto modderzy zrezygnowali z części zadań, w których gracz musi dźwigać ciężkie rzeczy, takie jak meble czy zwłoki kontrolera. Funkcje z dodatku do LA - Definitive Car Pack - są aktualnie dostosowywane. Poprawiona zostanie fizyka samochodów i wprowadzona konieczność tankowania. Planowane jest zastosowanie nowego sposobu szybkiego podróżowania. Aktualizacja rozbuduje fabułę i będzie kontynuować wątek Łowców, a także wprowadzi nowe zadania związane z budową własnej bazy. Jednocześnie trwają prace nad kontynuacją dodatku «Семейный Очаг» («Ognisko domowe»), które będzie zawierać wymagające etapy. Na mniej zaawansowanym poziomie jest opracowywanie niestandardowych animacji - będą miały na celu dodanie immersyjności w zadaniach i cut-scenach. Pierwszy dziennik deweloperskim można obejrzeć na VK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Nowy wariant interfejsu, bez minimapy ale za to z kompasem na górze ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi