Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

pozbycie się tego skryptu powoduje że nie mam teraz w ogóle w opcjach tego -ulubione części... .;)

Ja się na tym nie znam i dzięki Ci za odpowiedź ..-ale da się jeszcze coś ogarnąć to??

ściągnąłem drugi raz spolszczenie  tamto usunąłem ale niestety ten plik powoduje cały czas wylot z tamtym komunikatem...

oprócz nieużywania "ulubionych części"- jest jakiś plik np. anglojęzyczny czy cuś co by to można było załatać???

• 2 tygodnie później...

@ralf237612 Hmm, wiesz co... Przed chwilą szukałem tego skryptu w plikach Customa, ale jedyny skrypt, który mi wyszukuje to ten spolszczony co by oznaczało, że ten mod na ulubione części nie jest częścią Customa. Musiał mi się chyba ten skrypt skopiować razem z tymi, z których Gamma korzysta jak kompletowałem spolszczenie.

A skoro nikt nie odpisał to raczej nikt nie wie jak to ogarnąć, żeby opcja była, a żeby gra nie wylatywała. Będziesz musiał się przyzwyczaić do grania bez tej funkcji 🤷‍♂️

ale innym graczom przy tym też wylatuje ta gra jak biorą ulubione części? bo już nie wiem czy to tylko u mnie? nikt nie pisał że ma taki wylot...???/

i mógłbym przysiąc że na forum jakimś ruskim (bo tam też szukałem odp.) ktoś wspomniał że ma tą opcję...dziwne to jakieś.-.nie pamiętam jak było wcześniej gdy miałem wcześniejszą wersję customa....

@ralf237612A skąd mamy wiedzieć takie rzeczy? Nikt oprócz Ciebie u nas tego nie zgłaszał, ja PW żadnych też nie dostałem odnośnie takiego wylotu...

Możliwe, że w poprzedniej wersji Customa był ten mod (lub w premierowej wersji tego Customa, który wyszedł w tamtym roku bo od premiery do 23.08.2024 wyszło jeszcze kilka łatek) i może w którejś usunęli ten mod.

Jak nie wierzysz to skopiuj sobie nazwę pliku na który wskazuje wylot czyli indirect_parts_favouriter.script, wejdź w folder mods i tam w windowsową wyszukiwarkę wklej skopiowaną nazwę - zobaczysz, że ten skrypt wyszuka Ci taki plik tylko w spolszczeniu i znajdzie jeszcze 2 pliki o tej samej nazwie, ale o rozszerzeniu .xml. Gdyby ten mod nadal był integralną częścią Customa to znalazłoby przynajmniej jeszcze jeden lub dwa pliki indirect_parts_favouriter.script w innych folderach niż ten ze spolszczeniem, a skoro ich nie ma to ten mod już nie jest częścią Customa lub nigdy nie był tylko zostawienie go w skryptach to moje niedopatrzenie. 

W Gammie on nadal jest i tam działa, ale z tego co widzę to na cały ten mod składa właśnie tylko ten skrypt - nie ma innych plików, a sama treść skryptu jest identyczna. A skoro w Customie wylatuje to znaczy, że nie jest przystosowany do Customa bo wywołuje jakieś funkcje/opcje, których w innych plikach Customa nie ma i przez to powoduje wylot, także usuń go ze scripts i graj bez 🤷‍♂️

ok. dzięki !  -pisałem z nadzieją że ktoś się odezwie kto np. ma tą opcję "ulubione części"  i u niego np. działa...

a że nikt nie zgłaszał to jak dla mnie na troje babka wróżyła: albo nikt jeszcze nie używał tego typu rozbiórki broni albo nie miał wylotu albo ma to w d....e...

zresztą ja nie w każdym modzie od razu każdy błąd zgłaszam...zdarzało mi się samemu coś ogarnąć czasami ktoś "prywatnie" coś podpowiedział a najczęściej przydatne to Rosyjskie fora.....

zresztą ja nie wiem czy w Polsce jest dużo takich fanów modów do pierwszych stalkerów....

ja np. już wiem że ta strona  "stalkerteam" jest dla mnie jeśli chodzi o Polskę nr.1  !!! i pograłem trochę w stalkera 2 i już zrobiłem zwrot do Pierwszych stalkerów..nie wiem do końca dlaczego ale Stalker 2 mi nie poszedł...-może właśnie dlatego że alternatywą nr.1 jest dla mnie  anomaly custom ,anomaly Antology i inne....

dlatego drążyłem temat tego wylotu by mieć ideał ;)  bo przecież wiem że mogę grać bez tego "ulubione części" Panie szanowny Szczepan9205.....

A no i oczywiście istniała możliwość że po prostu mi się coś źle pobrało/rozpakowało i dla tego może nie mam tej opcji...dlatego pisałem bo czasami tak bywa że u kogoś coś działa a u kogoś nie...

brak małego pliczku czy cuś...