OldMan Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Pierwszy link działa sprawdziłem dzisiaj 20:45. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 @OldMan pobiera do 80% i wyskakuje komunikat, że jest błąd sieci pobierałem kilka razy i ten sam efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Nie wiem jak Ci pomóc. U mnie z pierwszego linku pobiera się 100% Sorry, że pytam, ale czy masz miejsce na dysku żeby cały plik się zapisał. Może sprawdź czy masz miejsce na dysku C Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 @Akron1112 Podzieliłem mod na mniejsze części. Może pójdzie. Trzeba pobrać wszystko z 4 linków i wrzucić do jednego folderu. Wypakowujemy z pierwszego pliku: John's Story 2.part1.rar (Dopiero kiedy zgramy wszystkie pliki). Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Dzięki @LisKot - wrzuciłem linki do wstawki. Ciekawe jak tam idą dalsze prace nad modem, bo Emmis chwilowo o niczym nie informuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 @OldMan mam sporo miejsca na dysku. pobrałem od @LisKot-a w 4 plikach i jest ok. @LisKot dzięki za moda wszystko pobrane z ModsFire.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Druga część Historii Johna jest już znacznie lepsza, widać spory postęp i rozwój autora w tworzeniu modyfikacji. Całkiem ciekawa i w miarę sprawnie opowiedziana historia. Mod czasami miał zacięcia z fabuła i zapisami w złym momencie, ale wczytywanie wcześniejszych zapisów załatwiało sprawę. Dobra kontynuacja i poznanie kolejnych przygód dwóch głównych postaci z poprzedniej części. Jak wiemy ma się pojawić część trzecia, najprawdopodobniej może być to Agroprom i oby była jeszcze lepsza od dwóch poprzednich, czekamy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia Wziąłem się za niego ponownie, skończyłem pierwszą część i jestem ciekawy co dalej 😋 wylot w trakcie ładowania przy drodze na Jantar, zaraz po wyjściu z tunelu i rozmowie z Ellisem Mało pamięci rozumiem? FATAL ERROR [error]Expression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp [error]Line : 545 [error]Description : d:\mody stalker\historia johna 2 (obt)\gamedata\sounds\music\radio\yantar\yan_radio_music_3.ogg [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia @cez137 Dokładnie, za wysokie ustawienia dałeś i mod ma za mało pamięci, żeby wszystko ogarnąć. Ustawienia w dół dopóki nie przestanie się wysypywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Czy ktoś z Was zrobił to zadanie od handlarza z Jantaru? jak tak to jak i którędy dostał się do grobu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia @kanon1022 Próbowałeś od strony lokomotywy? Kojarzę, że przy krzyżu są anomalie, ale da się je ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) @Agrael próbowałem od wszystkich stron, nawet próbowałem wskoczyć na ten budynek ale jednak jest za daleko, przy lokomotywie i z przodu i z boku nie da się przejść, próbowałem na kucaka, na leżaka, niestety nic z tego, na YT nie ma nic na temat tego zadania na popularnych kanałach typu HUGtv, nikt go chyba nie robił albo ja nie mogę znaleźć Edytowane 25 Stycznia przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia @cez137 Da się, da - ja właśnie tak wszedłem po tej betonowej rurze na której stoisz na zrzucie i hop na dach. Za pierwszym razem rzadko się udaje bo trzeba wziąć krótki rozbieg i w odpowiednim momencie skoczyć, ale albo stąd, albo raz jeszcze mi się udało z tego dachu baraku z twojego poprzedniego zrzutu, ale ledwo. A co do wyjścia to trzeba liczyć na łut szczęścia, ja wyszedłem wskakując w anomalię, do tego apteczka bandaż dopóki się nie udało wydostać choć pewnie istnieje tam jakaś bardzo wąska ścieżka, którą da się wydostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia (edytowane) @Szczepan9205 🤣 próbowałem z jednego jak i z drugiego miejsca po kilkanaście razy, niestety na marne, nie wiem może nie umiem, o ile z baraku można wziąć jako taki rozbieg tak z tego betonowego kręgu to tak średnio skończony Edytowane 27 Stycznia przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Jednak Emmis cały czas działa Nowy filmik i króciutki fragment z podziemi: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Grób odwiedziłem, podarek zostawiłem, ale mam problem ze znalezieniem Kulebiaka. Jakiś zrzut ekrany/poradnik na YT gdzie jest? HugTV pominął to zadanie. Edytowane 27 Kwietnia przez Kubuś Puchatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia @Kubuś Puchatek Z tego, co pamiętam, to znalazłem w X-16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia @Agrael to jeszcze trochę przede mną. Widać, że mod ma potencjał. Ciekawe jak z cz. 2. Tak przy okazji, przy przejściu Bar/Dzicz, ale już na terytorium Baru znalazłem psi-strefę do przeskanowania. Ciekawe, czy w cz. 2 będzie tam ta strefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 27 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia @Kubuś Puchatek Też mi się podobała Historia Johna. Z tym że to jest właśnie druga część. Tylko aktualnie dostępne są dwa rozdziały, a docelowo ma ich być 6. Prawdopodobnie po Jantarze akcja będzie się toczyła na Agropromie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Mod (dostępny kawałek) ukończony. Z Hannibalem załatwiłem sprawy pokojowo, znalazłem Kulebiak i 12 kanistrów, wiszą mi tylko 2 zadania, to ze świecami i z niebieską teczką. O ile zadanie na przetłumaczenie zwartości niebieskiej teczki wydaje się mieć zakończenie w dalszej części, to zadania na znalezienie 2 świec żarowych nie jestem pewien. Ktoś znalazł dwie sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja @Kubuś Puchatek Hm... One chyba losowo się spawnują w samochodach. Pojazd przy wejściu do bunkra, koparka przy rurach, autobus, wóz strażacki, Kamaz i Moskwicz przy drugiej grupie naukowców. Jeżeli chodzi o teczkę, to tak - kontynuacja tego wątku powinna być w dalszej części moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 5 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja @Agrael pooglądałem sobie pliki moda oraz ten sejw potrzebny do drugiej części i wygląda na to, że nie odwiedziłem jednego samochodu. Ktoś coś wie, kiedy dalsza część? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja @Kubuś Puchatek Od czasu do czasu Emmis (autor moda) wrzuca screeny albo filmiki z trzeciego rozdziału, ale nie wiadomo, kiedy premiera. Mapka, gdzie szukać świec. Na czerwono. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja @Agrael Miejsca znam, 1 - tutaj miałem świecę. 2,3, oraz 6 - pusto. Miałem problem z trafieniem kursorem w maskę pod numerem 5. Sejw zachowany, teraz ogrywam True Stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 5 sierpnia autor moda opublikował kolejny rozdział moda. Aktualnie dostępne są 3 z 6, a w języku polskim pierwsze 2, ale kto wie, co przyniesie przyszłość Wpis na AP: Wraz z nowym rozdziałem pojawiło się kilka innych poprawek, zmian i dodatków. Aby rozpocząć grę od rozdziału 3, będziesz potrzebował pliku, który powinieneś był zapisać po przejściu pierwszych rozdziałów w ostatniej wersji moda. Więcej informacji w pierwszym poście. O nowej łatce: Spoiler dodano 3 rozdział; dodano nową lokację - "Nieznana część podziemi Agropromu"; dodano kontynuację zadania "Linia życia"; naprawiono drobne błędy w dwóch pierwszych rozdziałach; dodano nową opcję, która wyłącza animacje korzystania z przedmiotów z moda Gunslinger; dodano nowe osiągnięcia i zmieniono kilka starych; dodano paczkę tekstur w rozdzielczości 2k; usunięto losowe wiadomości wysyłane przez NPC; dodano automatyczne zapisy w kluczowych momentach fabuły. Od Autora: Spoiler Nie zapominajcie, że Historia Johna 2 to wciąż OBT (Open BETA Test). Piszcie o wszelkich błędach, bugach, wylotach itp. na AP-PRO, Telegramie - @p1nskoy lub Discordzie - emm1s. Ze względu na mój rychły wyjazd do wojska, udźwiękowienie rozdziału 3 oraz rozwój rozdziału 4 zostały przełożone na czas nieokreślony. Wielu graczy nie przepada za mechaniką animacji podczas korzystania z przedmiotów z moda Gunslinger, ponieważ są "zbyt długie". Aby pójść na kompromis, dodałem opcję umożliwiającą ich wyłączenie. Screeny: Spoiler Linki w pierwszym poście zostały zaktualizowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi