dave23 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 No wiem że miałem ale pytam bo może ktoś napotkał podobne problemy. Czy istnieje możliwość że to wina komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Nie wiadomo. Jedynie co znalazłem w necie to coś o sterownikach graficznych i plikach rejestru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @tom3kb to nie to że mi się nie chce przeszukać kilku pokoi, szukałem, ale go nie znalazłem, a pamietałem że gdzieś tam był z poprzedniej wersji a jak wiadomo w stalkerach taki klucz potrafi być schowany na pierdyliard różnych sposobów, nawet zdarzało się że znajdzki były chowane w textury (był taki mod, nie pamiętam nazwy teraz) nie bądź złośliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Dzięki LisKot! Spróbuję najpierw z tymi sterownikami. Kup laptok gamingowy mówili, będzie fajnie mówili 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @dave23 laptok gamingowy tak, ale nie do stalkerów i to jeszcze pomodzonych, te laptoki to są głownie robione dla dzieciaków pod jakieś najnowsze gry z jakąś mega grafiką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @cez137 Specjalnie wczytałem zapis i znalazłem go na nowo. Celownik zasłonił, ale w teksturach nie jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @cez137 nieraz w modach pomaga latanie i wciskanie F jak przedmiot jest blisko to wyświetli nazwę i łatwiej znaleźć, zauważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 5 godzin temu, Mayer99 napisał(a): jestem w trakcie Lab x16 I jak wrażenia? Właśnie zdobyłem wreszcie ten skalibrowany hełm. Dozbroję się i tam wchodzę. Jaki masz ekwipunek? Zamierzam zmienić kombinezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Ludzie, ten typ to wgl gdzieś prowadza? bo gdzie by nie powiedzieć to on nie chce iść, to tak ma być? nie chce mi sie dymać w te i we w te, dałbym mu parę groszy i by mnie zaprowadził, a ten noktowizor to dobrze nazwany, rzeczywiście ślepota gwarantowana 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 @cez137Przewodnicy w tej wersji są tak "skonstruowani", że są miejsca do których Cię zaprowadzą, a i takie do których odmówią iść. Na przykład przewodnik Wolności nie zaprowadzi Cię do Baru z wiadomych powodów - bo siedzi tam Powinność,, a ten widocznie nie chce iść ze względu na mutanty i najemników 🤷♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 (edytowane) @LisKot Ło taki: Musiałem się wycofać z Lab X16 i dokupić ammo i granatnik podlufowy - tam nie ma żartów wcale :). Polecam HK G36 kopie celnie, a rozproszenie prawie żadne i ten pancerz. Ja zostawiłem sobie ten artefakt na sprint i skok nie oddając go majorowi, spaprałem coś? Kto to jest Nabój? Czy żeby ogołocić latrynę z piekła trzeba mieć ten schowek na mapie? Edytowane 18 Listopada 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 (edytowane) 45 minut temu, Mayer99 napisał(a): Kto to jest Nabój? Tutaj może nazywa się inaczej. Wchodząc do Doliny Mroku, włączyło się jakieś zadanie na ratunek więźnia.(Stąd przypuszczenie, że zleceniodawca nazywał się tak jak w podstawce.) Nie doczytałem i wczytałem grę, a gdy ponownie wszedłem do Doliny, zadanie nigdy się już nie powtórzyło. Uratowałem więźnia w bazie bandytów, ale to chyba nie o niego chodziło. 45 minut temu, Mayer99 napisał(a): Ja zostawiłem sobie ten artefakt na sprint i skok nie oddając go majorowi, spaprałem coś? Ja go oddałem za lepszą nagrodę. Czy on czasem i tak nic nie dawał? U mnie nie działał, a kojarzę, że w innych wersjach też nie działa. Co to za kombinezon i jaki to artefakt? (ostatni na pasie) @cez137 @Szczepan9205 Najważniejsze to, że do lokacji można się przenosić dopiero po ich pierwszym odkryciu/odwiedzeniu. + Nie prowadzą przez Radar i dalej. (Pewnie do wyłączenia anten). 47 minut temu, Mayer99 napisał(a): Czy żeby ogołocić latrynę z piekła trzeba mieć ten schowek na mapie? Chyba tak (możesz zawsze sprawdzić). To ten za 40 tysięcy. I jest 2 częściowy. 1 w Lesie 2 we Wsi. Edytowane 18 Listopada 2023 przez LisKot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Armor: Stalker 3 - na tym etapie sporo handlarzy ma go już. Po statach lepszy jest chyba tylko "Strażnik Wolności", ale nie wygląda tak dobrze w hud i z widoku 3 osoby :P. Koniecznie bierz G36 - ma tryb 2 strzałów! Jedynym mankamentem tej spluwy jest tłumik....ma chyba z pół metra długości i nie mogę tego przełknąć. Art to taki +3 do pancerza. Masz może spawner? Ciekaw jestem jakie są najlepsze pancerze oprócz egzo i czy L96A1 zadaje większe obrażenia niż Sr25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2023 Wiesz jak zdobyć ulepszony Świt-5 dla Żwawego? @Szczepan9205 Jeszcze lepiej. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Pod klawiszem „b” jest opcja przetarcia szybki hełmu jakby komuś przeszkadzały krople deszczu np 🥴. W opcjach pod tą literą jest „ włącz silnik” tak w kwestii tłumaczenia 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 15 godzin temu, cez137 napisał(a): @LisKot @tom3kb dzięki, dobra to jeszcze tak na szybko 😬 gdzie jest en klucz dla Wilka w tych podziemiach? pamiętam że w którymś pokoju z łóżkami ale nie wiem w którym miejscu dokładnie Podziemie Kordonu, w którymś pokoju, na poziomie gdzie znajduje się Żwawy. Jest mały, musisz go poszukać po bokach pokoju, w 1.4007 był na końcu ktoregoś pokoju, po lewej, przy zielonych szafkach. 7 godzin temu, cez137 napisał(a): Ludzie, ten typ to wgl gdzieś prowadza? bo gdzie by nie powiedzieć to on nie chce iść, to tak ma być? nie chce mi sie dymać w te i we w te, dałbym mu parę groszy i by mnie zaprowadził, a ten noktowizor to dobrze nazwany, rzeczywiście ślepota gwarantowana 🤣 Żeby przenieść się na niektóre mapy za pomocą przewodnika, to musisz najpierw na nie wejść z buta 6 godzin temu, LisKot napisał(a): Tutaj może nazywa się inaczej. Wchodząc do Doliny Mroku, włączyło się jakieś zadanie na ratunek więźnia.(Stąd przypuszczenie, że zleceniodawca nazywał się tak jak w podstawce.) Nie doczytałem i wczytałem grę, a gdy ponownie wszedłem do Doliny, zadanie nigdy się już nie powtórzyło. Uratowałem więźnia w bazie bandytów, ale to chyba nie o niego chodziło. O niego, to członek powinności uwięziony w bazie bandytów. Trzeba było go chyba uratować aby móc pòźniej dołączyć do powinności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 @LisKotJuż wczoraj to poprawiłem. Na razie trzymajcie to co zdołałem już poprawić i to co jeszcze "wyłowicie" to się poprawi, ale przynajmniej teraz dialogi do zadań pobocznych powinny brzmieć jak należy i arty też powinny się już zgadzać: Lost Alpha 1.4008 poprawki do spolszczenia.rar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 @Szczepan9205 Spoiler Kulę ognistą/artefakt Kula ognista Chyba powinno być ... i pomścij... albo ...Znaleźć Wróbla... Wspaniała robota, ale aż dziwne, że aż tyle tego się uzbierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 @LisKot Ups - wychodzi poprawianie na szybko - zaraz to poprawię. Czy ja wiem czy dziwne? Tak jak pisałem wcześniej - tych zadań, które miały ten "drewniany" tekst nie było w 1.4007, dopiero w 1.4008 je dodali, więc osoba, która robiła adaptację spolszczenia 1.4007 do 1.4008 po prostu się nie przyłożyła trochę lub zależało jej na czasie bądź brakło chęci do dalszego poprawiania tekstu i wrzuciła na forum to co wrzuciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Tego babola nadal nikt nie poprawił 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 3 minuty temu, cez137 napisał(a): Tego babola nadal nikt nie poprawił 🤣 To Kordon, zaraz za mostem? W każdej wersji tamte przejście jest jakieś zbugowane i po wejściu w nie "lewitujesz", jak niektóre przedmioty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 (edytowane) @Sin member @cez137 To nie żaden błąd, tylko anomalia Winda. https://stalker.fandom.com/pl/wiki/Winda_(Anomalia) @Szczepan9205 Mam na myśli głównie te nazwy artefaktów. Jeśli były tłumaczone z angielskiego, to dobrze można było zamienić od razu wszystkie (np. wszystkie Jellyfish na Meduza) i potem w trakcie tłumaczenia poprawiać. A nawet jeśli z rosyjskiego to chyba idzie się domyślić, że takie nazwy nie powinny być tłumaczone na kilka wariantów (nawet jeśli byłyby błędne). Edytowane 19 Listopada 2023 przez LisKot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 A potem się dziwią, że koty padają jak muchy na Kordonie jak takiej oczywistej anomalii nawet nie potrafią rozpoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Przeszedłem lab x16…. Mordor! @LisKot Ty masz rozpakowaną gamedate. Możesz mi udostępnić Barrett m98.ltx file? I ścieżkę dostępu jaka jest? Nie mogę zdzierżyć, że z tą snajperką nie można biegać. To nie m82 przecież …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 19 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 (edytowane) @Mayer99 Nie ma. Muszę wypakować weapon packa. Gdzie to jest? Myślałem, że będzie w ladc_prm_weapon_pack.xdb88 Edytowane 19 Listopada 2023 przez LisKot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi