Starika.. Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Ugryzł może ktoś ten temat już kiedyś? Na załączonym obrazku widać jak karta graficzna, procesor i ram zużywane są w śladowych ilościach, gdyby były zużywane optymalnie to wydajność sięgałaby stałych 144fps, ponieważ przynajmniej mój monitor ma takie odświeżanie. Jest to uniwersalny problem wszystkich modów do Stalkera, że te komponenty działają w cały świat i pół okolicy i spadki po 30/40 fps w ułamku sekundy to standard. W innych o wiele bardziej wymagających grach ta wydajność stoi o niebo wyżej. Moje pytanie jest takie czy u was to wygląda tak samo? Bo SGM 2.2+GS nie wygląda jakoś niesamowicie a czasami daje tylko 75fps przy 30% użyciu GPU. Żeby odpalać te gry stabilnie to chyba trzeba mieć kompa za 10 tysięcy bo u mnie siedzą takie bebechy, że wydajność powinna stać na 144fps cały czas, ale tak nie jest. Moja specyfikacja: RTX 4070 Ryzen 5700X 32gb RAM DDR4 3600mhz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Ale to są stare giery nie wykorzystujące np wielu rdzeni w prockach itp więc możesz mieć komputer z NASA, a i tak chyba cudów nie będzie. Były tu chyba takie dyskusje już nie jeden raz. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy1280 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Witam, powiem ci tak, za słaby ten Ryzen do tej 40-stki to raz ale bardzo ważny RAZ, dwa, masz M2?, trzy Resize Bar On? Ram w czterech kościach czy w dwóch ? I jaki profil XMP ? to Ci powinno wystarczyć na jakieś 180 fps 😁tak na marginesie nie wiesz czasem dlaczego karta nie chodzi na 99%? Hymmmmmm🤨 Pozdrawiam Dodam jescze, że jestem posiadaczem serii 40 od tygodnia. Jestem zaskoczony że tak powiem, nie spodziewałem się takiej różnicy w stosunku do serii 30, dali popis, naprawdę zajebista karta, ta z tą szyną 256 bitów oczywiście. Klatek aż za dóżo. Musiałem jej zmniejszyć moc o połowę. Szok 😮 Edytowane 16 Marca przez suchy1280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Zobacz zużycie poszczególnych rdzeni. Włącz też w konsole stalker rs_stats 1 bo tam jest więcej informacji na czym engine spędza większość czasu. Spodziewam się że ograniczeniem jest wydajność pojedynczego rdzenia i lepiej może nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi