Jump to content

Nasze spędzone godziny na S.T.A.L.K.E.R.

Recommended Posts

8 minut temu, wariat napisał(a):

@Polski_Szogun Bez obrazy, ale od razu widać. żeś nowicjusz:happy: Weterani się tym nie chwalą, bo nie liczą ile godzin zajęła im wyprawa, tylko ile fantów i doświadczeń z niej wynieśli.:) 

Święta prawda. Ja nawet nie pamiętam ile godzin spędziłem w trylogii Gothic, a co dopiero, żeby pamiętać Stalkera. :P Chociaż nie, zdecydowanie mniej godzin niż w Gothicu. :D

• Positive 2

Szczęśliwi czasu nie liczą.

Dla wielu z nas Stalker to pasja, także czasu spędzonego w grze się nie liczy. Nie chcę wyjść na gbura, ale od x lat stawiania oryginałów, przeróżnych modów... Cóż, trzeba godziny liczyć w tysiącach i wcale nie przesadzam. Zależy kogo zapytać, ale jak weterana, pasjonata gigantów pokroju OP/NS, testera spolszczeń, osoby, które dosłownie przechodzą wszystkie mody, kogoś kto zgłębia tajemnice S1 lub samego tłumacza modów - należy się nastawić na gigantyczną ilość spędzonego czasu w grze. 

W moim przypadku różnie bywa. Najczęściej korzystam z oryginalnej gry na płycie. Jak są problemy, to repack, a od czasu do czasu na Steamie. 

• Positive 1

:D:D😁

Ostatnie jakieś powiedzmy 5 lat

Gra 2.pngGra 1.png

a wcześniej jakieś 10 lat głownie Stalker i mody - tyle, że z płyt. Ile to tysięcy godzin ?? Heh, sama Solianka chyba z 1000 godzin (tak strzelam) mi zajęła, potem różne wersje OP już poszły szybciej, ale to już była łatwizna ;) Więc, bez urazy, ale jeszcze nie masz się czym chwalić :wub:

• Positive 2

@wariat nowicjusz na tym PC ;)

@apg2312 masz się czym chwalić :)

Gdy zacząłem grać w S.T.A.L.K.E.R. miałem 5 lat, ale grałem po kilka minut, bo rodzice mi nie pozwalali długo i strzelając do tego czasu mam ze 2000h ma CoP (oczywiście ogólnie) :)

CS ma najmniej, bo kiedy pierwszy raz w niego grałem był 2019. Przechodziłem fabułę mało co misji pobocznych i elo.

Rok temu w kwietniu chciałem ustawić dużą rozdzielczość na CoP  i ekran był czarny, więc do wyboru miałem tylko SoC (wtedy miałem bardzo słaby PC i nie dawał sobie rady z CS, a CoP ledwo szło) i grałem tyle czasu, że teraz go najmniej lubię. Znam każdy błąd/przydatny glitch, bo grałem w niego co chwilę i znudził mi się szybko. Tak nie znosiłem tego kompa przez to jak był słaby, czasami musiałem czekać minuty żeby mi się Google otworzył. 

W październiku stało się coś fajnego:

Nie wytrzymał wybuchu granatu na Radarze w SoC i na dzień dziecka dostałem ten i zacząłem nabijać godziny na Stalkerze ;). Na tym kompie jest niedużo, bo na steamie mam Geometry Dash, F4, Metro 2033 Redux, Assassin's Creed Revelations, Assassin's Creed Brotherhood i tyle, ale jest dużo fajnych gier i tylko z uśmieszkiem czekam na promocję ;)

Edited by Polski_Szogun
  • Positive 1