Skocz do zawartości

Wylot po cutscence z uruchomieniem mózgu

Duszman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W momencie gdy uruchomie mózg i rzeczony mózg zabija naukowców gra mi się zacina i nie mogę nic zrobić. Próbowałem wczytywania sejwa jednak to nic nie dało, wie ktoś może jak rozwiązać ten problem?

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : script_engine.cpp
[error]Line          : 75
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...e.r. - lost alpha\gamedata\scripts\xr_effects.script:2142: attempt to index local 'inv_box' (a nil value)

11 godzin temu, vidkunsen napisał(a):

Duszman - może spróbuj "chłopskiej" metody.

Zapis przed akcją z mózgiem, potem wejdź w opcje i daj na niskie ustawienia + oświetlenie statyczne, zapisz, wgraj i teraz spróbuj czy ci wywali.

Potem możesz wrócić do poprzednich ustawień.

Niestety to nic nie dało, zacieło w tym samym momencie. Po logu widać że to błąd skryptu, ale nie znalazłem nigdzie w internecie odpowiedzi na ten temat

Witam. Pytanko, jakie robisz zapisy, szybki F5 czy manualne? Spróbuj tego: Cofnij się na inną lokację najlepiej z zapisu ręcznego bądź autozapisu. Potem wróć na tą lokację z błędem ale przed nią zrób zapis ręczny. Możesz wczytać dwa lub trzy razy, najpierw ręczny potem auto i jeszcze raz. Nie zalecane jest quick save w modach najlepiej ręczne albo auto które zawsze są ok. Pozdro.

9 godzin temu, suchy1280 napisał(a):

Witam. Pytanko, jakie robisz zapisy, szybki F5 czy manualne? Spróbuj tego: Cofnij się na inną lokację najlepiej z zapisu ręcznego bądź autozapisu. Potem wróć na tą lokację z błędem ale przed nią zrób zapis ręczny. Możesz wczytać dwa lub trzy razy, najpierw ręczny potem auto i jeszcze raz. Nie zalecane jest quick save w modach najlepiej ręczne albo auto które zawsze są ok. Pozdro.

ja robie szybkie savy oraz twarde