tom3kb Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 @mefistofeles2121 no to wygląda, że zrobiłeś prawie dobrze. Tą gamedata z "pistol" wrzucasz do głównego folderu gry, nie do gamedata moda. Powinno cię zapytać czy zamienić pliki to się zgadzasz. Czyli najpierw gamedata z folderu SRP do głównego folderu gry. Ta z foto 1. Potem z foto 2 ta gamedata do głównego folderu gry ze zgodą na zamianę plików. Jeśli masz ją jeszcze w folderze to wytnij np na pulpit i wrzuć do folderu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofeles2121 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Sęk w tym, że system nie pyta mnie o podmianę plików... O co tutaj chodzi? No nic, spróbuję jeszcze raz zainstalować grę i pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 @mefistofeles2121 Zainstaluj grę i odpal. Zobacz grę jak wygląda. Potem zarzuć SRP i odpal. Zobacz czy są zmiany, jak tak to wszystko zrobiłeś dobrze. No to na to wrzuć poprawkę na celowniki broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofeles2121 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Ech, dopiero znalazłem czas by usiąść do kompa… Zatem, łopatologicznie rzecz biorąc – najpierw do czystego folderu gry wrzucam (metodą „kopiuj-wklej”) „Game Data” pobraną z SRP 1.1.2. Następnie wyciągam „Game Data” z folderu „pistol” i wrzucam do głównego folderu z grą. Tu zapytam – czy te „kosmetyczne” modyfikacje (Nature i Structures) instalować przed czy po SRP ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Absoluty można instalować raczej kiedy się chce, bo nie wydaje mi się żeby SRP cokolwiek zmieniało w teksturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofeles2121 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Wielkie dzięki ! Zrobiłem wszystko tak, jak radziliście. Wszystko gra i buczy w najlepszym porządku ;) Dziękuję ! Do zobaczenia gdzieś na forum, gdzie znów będę Was męczył pytaniami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Witam mam problem ponieważ wszystko git śmiga ale jak wejde do doliny mroku to gra zawiesza się na Synchronizacji i dalej nic jak kliknę alt + tab to pojawia się że system windows coś tam coś jestem nowy w tematyce modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 @Bungos (wolność) zerknij czy nie ma czegoś w logu bo bez tego to ciężko zgadnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Okej i potem co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 @Bungos (wolność) Wstaw/Przekopiuj i wklej tutaj to, co masz po "FATAL ERROR". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 180 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...\common\stalker clear sky\gamedata\scripts\_g.script:975: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 @Bungos (wolność) tutaj gościu napisał co zmienić w tym pliku _g.script w tej linijce żeby nie wywalało niby, możesz sprawdzić. https://steamcommunity.com/app/20510/discussions/0/558747922713833080/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Hidden mod This mod has been set to hidden The reason given by the author is: Game Front is now back online. Due to issues with other websites, they've requested we take down the files we backed up when they went offline. For more information, read our news post. TO PISZE TYLKO :( Może ktoś mi na pv pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 @Bungos (wolność) Jakiego masz patcha gry?/Jaka jest wersja Czystego Nieba? Bo jeśli nie jest 1.5.10 to trzeba zainstalować tego patcha. A jeśli to nie pomoże, to tak jak tom3kb powiedział, znaleźć plik _g.script. A następnie otworzyć go w notatniku/Notepad ++ i znaleźć linijkę 975 lub to: log(string.format("%s",nil)) i zamienić na to: log(string.format("%s","")) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Okej gdzie znajdę ten plik ? (powoli się cieszę xD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 @Bungos (wolność) Powinien być w Stalker Clear Sky\gamedata\scripts. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Nie ma jest tylko to dodam tyle że mam na steamie stalkera bo kupiłem na wyprzedaży za 11zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 @Bungos (wolność) w tym moim linku jest to w dalszym poście opisane, wyglada na to, ze ten plik _g.script jest w gamedata ale z gry, a nie w gamedsta moda i najpierw trzeba by plik gry rozpakować unpackerem i w nim to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 wszedłem tak jak kolega powyżej gadał C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\STALKER Clear Sky\gamedata\scripts i nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 A zrób screena folderu Clear Sky i wrzuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 @Bungos (wolność) Tak czytam i nie dowierzam. Czego nie potrafisz ? Screena zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 5 minut temu, Agrael napisał: @Bungos (wolność) Tak czytam i nie dowierzam. Czego nie potrafisz ? Screena zrobić ? Pominąłem wiadomość xD i myślałem że nie odpisał ale bekowo wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 No nie ja się poddaję niestety myślałem, że może są jakieś pliki .db, które trzeba by rozpakować i w nich szukać ale nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bungos (wolność) Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 :( To tylko Gra :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 @Bungos (wolność) Te pliki .db mogą być w resources albo innych folderach. Tu jest ten database unpacker: https://www.moddb.com/downloads/clear-sky-game-database-unpacker 1) Upewnić się, że ma się 6GB wolnego miejsca. 2) Skopiować "unpacker" do folderu z grą. 3) Przejść do folderu "unpacker" 4) Uruchomić "CS_full_unpack.bat". I dopiero tam w unpacked będzie wiele folderów i plików. I tamm trzeba znaleźć ten plik _g.script w scripts. Coś takiego powinno być: Spoiler Katalog "unpacker": Katalog "unpacked": I plik _g.script w scripts: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi