LordDino Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 To można by wrzucać swoje BT i jak ktoś kuma co jest do daje znać oto mój: ***FATAL***: Too many lmap-textures (limit: 8 textures or 32M). Reduce pixel density (worse) or use more vertex lighting (better). * phase time: 852 ms * phase cmem: 342371 K Klient: Synchronizacja... * phase time: 10 ms * phase cmem: 342371 K * [win32]: free[993516 K], reserved[215804 K], committed[887768 K] * [ D3D ]: textures[274009 K] * [x-ray]: crt heap[342371 K], process heap[422829 K], game lua[17059 K], engine lua[215 K], render[0 K] * [x-ray]: economy: strings[6546 K], smem[28243 K] ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\doktor.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\lesnik.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\privet.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\mervin2.ogg ! Missing ogg-comment, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\bandits\trade_mono.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\yantar\kruglov_radiation_quest_12.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\leila.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\lesnik_start.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\antikvar.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\antikvar1.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\mervin3.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\vstrecha.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\graf.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\karina.ogg ! Invalid ogg-comment version, file: e:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\characters_voice\scenario\backup\mervin1.ogg stack trace: Zmniejszyłem jakość obrazu i na razie jakoś chodzi. Dalej wywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Lord spróbuj wrzucić go gry jeszcze raz plik ..OGG o którym mowa w logu.....shadow of chernobyl\gamedata\sounds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 To jest jeden czy kilka?? I skąd to wziąć z plików moda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Tak jest w gamedata moda który pobrałeś....wrzuć cały i potwierdź zmianę...Jest tam więcej rzeczy ale nie szkodzi. Podaj jego wielkość może coś brakuje...u mnie rozmiar na dysku ..129MB Kopia zapasowa starego to żelazna reguła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 U mnie ma 126 mb i jest spakowane w rar znaczy już teraz nie. No a w modzie ma 127 eheheh Przyklejenie sound nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Jest cały zależy jak czytasz wielkości...Ja podałem na dysku. Podmień mimo wszystko // gram na gamedata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 1623 plików 261 folderów mój ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 ! Invalid ogg-comment version, file: followed by a path to an OGG sound file. This is a mod problem. The game uses the comment field of an OGG sound file to store additional info to determine in-game volume, range, drop-off, etc. Just adding an OGG-format sound file will result in the game complaining. This can contribute to overly-alert NPCs, as distant sounds will be heard across the map. The normal way to fix this is to use the game's SDK sound editor to properly assign values to the sound. Wcale mi się to nie podoba, ale dlaczego u Ciebie a inni nie mają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Ale dziwne bo wcześniejsze savy chodzą tylko pewien moment robi crasch wchodzę i po sprawie wcześniej nie. Może być, że jak sejwuje w innym miejscu to nie mam BT?? Bo przebiegłem w inne miejsce sejwowałem i w sumie chodzi zobaczę jutro jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Miałem kiedyś coś podobnego z plikami ogg jak grałem w chmm już sam nie wiem w co :D W każdym razie też uporczywie wywalało mnie na Jantarze w okolicy X16 Ja sobie wtedy poradziłem tak że wziąłem pierwsze lepsze inne pliki z rozszerzeniem ogg i zmieniłem im nazwę na te problematyczne i podmieniłem je .Gra ruszyła , ale zastrzegam że nie pamiętam jakiego miałem loga , po za tym u mnie to był problem bodajże z dwoma pliczkami . Czyli tak masz problem z plikami w katalogu gamedata / sounds / characters voice / scenario / backup i yantar więc skopiuj sobie z innych katalogów pierwsze lepsze pliki ogg , pozmieniaj im nazwy na takie jak masz w logu i przekopiuj do odpowiednich folderów , a nuż się uda.Oczywiście kopia bezpieczeństwa folderu zalecana jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 @ LordDino A ja mam takie pytania, ale z innej beczki - grasz na wersji spakowanej, czy rozpakowanej moda ? Ja gram na rozpakowanej i odpukać nic takiego nie mam :D. Popytaj chłopaków na jakich wersjach grają - bo może w upakowaniu jest jakiś problem, a tak w ogóle to bardzo dziwne, że tylko u Ciebie ten problem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Miałem na początku spakowana wersje ale mi nie chodziła. wiec ściągnąłem normalną zainstalowałem i chodzi. Na razie spróbuje zrobić patent z sawowaniem w innym miejscu może zadziała. Jak nie reistall moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Zrobiłeś Out of memory fix'a? Invalid ogg-comment version takie błędy można w 90% przypadków ignorować i nie są one raczej przyczyną. ale dlaczego u Ciebie a inni nie mają.... Otwórz konsolę podczas gry i jestem nie mal pewnie że będzie aż czerwono od tych błędów. The normal way to fix this is to use the game's SDK sound editor to properly assign values to the sound. SDK jest słabe i dość skomplikowane dlatego nikt tego nie poprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Otwórz konsolę podczas gry i jestem nie mal pewnie że będzie aż czerwono od tych błędów. Wcale nie jest czerwono...ten wpis znalazłem na forum GSC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Lord musisz mieć coś zjexxxx. Setki modów miałem okazję grać i pierwszy raz widzę żeby komuś muzyczka (ogg) pierdyknęła. Coś musiałeś popitolić przy instalacji moda. Zrób jeszcze raz od początku pilnując numerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 To tak robiłem wszystko jak pan Bóg przykazał tez grałem w setki modów i wiem o co biega. Gra mi ruszyła po tym jak sejwowałem z dala od ego miejsca więc wydaje mi się, że to była wina lokacji i danego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 To jeszcze napisz gdzie to było, żebyśmy wiedzieli co ludziom poradzić jak będą zgłaszać taki błąd i marudzić, że cos w spolszczeniu popaprałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Prypeć jak się kiedyś wchodziło to po lewej są 3 blaszane garaże w tym środkowy otwarty, przed nimi gazik, alejka bok głównego traktu w tej odsłonie koniec tej alejki to przejście do Lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Wcale nie jest czerwono Musisz trochę poczekać i błędy o tych plikach ogg jest nie mal w każdym modzie. Powtarzam pytanie czy zrobiłeś out of memory fix'a? //malakas portals problem ma LD nie ja...:D To wiem ale chciałem tylko zwrócić Ci uwagę na te problemy z ogg bo ta informacja może być Ci przydatna. A pytanie o out of memory fix'a jest dla LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Kolejny babol FATAL ERROR [error]Expression : wave&&wave->length() [error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrSoundSoundRender_Source_loader.cpp [error]Line : 65 [error]Description : Can't open wave file: [error]Arguments : e:program files hqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsaazsvd-csvd-c_empty.ogg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Podmień tą linijkę poniżej, zabrakło ukośnika :gamedata\config\weaponsw_svd_c: snd_empty = Aaz\SVD-C\svd-c_empty, 0.5 Albo pobierz najnowszą łatkę od Yurka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Taka pierdoła, a trzymała mnie za jajka i puścić nie chciała eheheh. Działa, dla zachowania obpowiedniej formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi