MiedzianeJaja Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Poprawiłem trochę moją tajną mapę <_< Mam nadzieję że się przyda. Brakuje jeszcze latarek dla górnika. Uzupełnię je gdy zrobię ten quest. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Ja tam nie wiem,zawsze znajdowałem jajeczka na lewym boku mapy czyli idąc mniej więcej od książki górnika do przejścia do DM bodajże ,no tego w lewym górnym rogu mapy ,tak zawsze sobie szłem powoli wypatrując pieńków i przy przejściu już miałem komplet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 W chwili wolnego czasu połażę jeszcze po lesie, to może znajdę inne pieńki i dodam na mapę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Miedziany ty to musisz mieć stalowe nerwy .http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif Mnie ten kwest doprowadzał do szału bo jajka wpadły mi chyba w tekstury i nie mogłem wszystkich znaleźć <_< .W końcu straciłem cierpliwość i zespawnowałem spawnerem (nazwa: vorona_egg).Te kilka co miałem (chyba szesć)znalazłem w podobnym miejscu co ty czyli mniejwięcej te kółka w środku mapy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Piękna mapa kosztowała dużo pracy, ale efekt jest doskonały. Teraz to już chyba nikt nie zgubi się w Zapomnianym lesie...<_< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Dla mnie mistrzostwo świata.Świetna mapa.niedługo to już lepiej będzie przeglądać materiały o modzie niż w niego grać <_< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Tak patrze na te pomocne materiały i je zbieram a nadal nie grałem w solianke. Brak czasu a mod jest świetny i udoskonalony dzięki stalkerom z naszego portalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Genialnie zrobiona mapa Zapomnianego Lasu z prawie wszystkimi elementami kwestowymi (latarki jak sam napisałeś dodasz później <_<) Jeśli chodzi o jajka, to spawnują się one losowo na pniakach zaznaczonych przez Miedzianego - w mojej grze parę jajek zespawnowało mi się na którymś z tych trzech pniaków na lewo od Krzyża http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 A skąd wziąłęś ikony tych wszystkich przedmiotów (jajka, Krzyż), bo mam trochę czasu teraz to może zrobię mape dla innej lokacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Zrobiłem zrzuty ekranowe (F12) z ekwipunku (jajka i inne) i z rozmowy (Krzyż) w trakcie rozgrywki. Później wycinałem i obrabiałem w programie graficznym. Jeżeli masz program do konwersji plików tekstur stalkera do normalnych formatów typu *.bmp czy *.jpg to pamiętam że gdzieś w teksturach jest obrazek wszystkich rzeczy występujących w soli. Można by z niego powycinać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 A jakiego programu używasz? Ja Gimp 2.6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Ja się samouczyłem dawno temu na Corel Photo-Paint i tak mi zostało. Jakoś go lubię. Gimpa mam w robocie do różnych dziwnych zadań i daje radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Dobra robota z tą mapą, wreszcie można dokładnie wszystko odszukać w lesie, pamiętam jeszcze jak się męczyłem z tą książką dla górnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gowienoo Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 I jeszcze skrętak dla Pliczko czy jak mu tam było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 I jeszcze skrętak dla Pliczko czy jak mu tam było. Szczerze mówiąc nie pamiętam tego zadania. Możesz mniej więcej opisać okoliczności tego quest-a ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 I jeszcze skrętak dla Pliczko czy jak mu tam było. Dla Pliczko była Szmaragdowa Meduza naniesiona na mapę... Miedziany jak już masz wprawę to ciachaj inne mapy do kompletu...byłaby niezła książka na wiele lokacji..<_<..Pieczara i Labirynt odpadają.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Ten kwest otrzymujemy od jednego z ochroniarzy wejścia do dowództwa Powinności w Barze.Obiecuje on nam że wpuści nas do środka gdy przyniesiemy mu szmaragdowy skrętak.Znajduje sie on przy Wielkich Kamieniach. Jeśli patrzeć od pierwszego helikoptera, to na zachód i trochę na południe. - tak jest napisane w porzewodniku -screen z mapką również z przewodnika Soljanki. Malakas-to chyba zależy od wersji gry bo w starszych ten skrętak spawnował się na miejscu meduzy a meduza jest potrzebna do innego kwestu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Coś kojarzę. To był ten koleś który pilnował wejścia do bazy powinności i wyświetlał film o tym co to jest powinność ? Ale u mnie on chyba te meduzę chciał ? Sprawdzę to w wolnej chwili. To może być inna wersja soli patrząc na symbole przejść do innych lokacji. Na obrazku są kółka a ja mam te trójkąto-kwadraty niebieskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Tak to on.U mnie on chciał szmaragdowy skrętak a nie meduze jestem na 95 % pewien.Ja też mam te trójkąto-kwadraty one chyba się pojawiły w dopełnieniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Dokładne mapy do wszystkich lokacji z solianki to świetny pomysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gowienoo Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Dokładne mapy do wszystkich lokacji z solianki to świetny pomysł. A zwłaszcza pieczary bo ja tych ruskich liter nie znaju <_< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 A zwłaszcza pieczary bo ja tych ruskich liter nie znaju <_< Na jakim spol. grasz? Przecież mapa pieczary jest całkowicie przetłumaczona. http://www.stalkerteam.pl/topic/678-mapa-zony-i-mapki-z-lokacji-soljanki/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gowienoo Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Na jakim spol. grasz? Przecież mapa pieczary jest całkowicie przetłumaczona. http://www.stalkerteam.pl/topic/678-mapa-zony-i-mapki-z-lokacji-soljanki/ Wiem wiem zauważyłem potem. A wracając do latarek to są w obozie Krzyża http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiedzianeJaja Posted June 16, 2011 Author Report Share Posted June 16, 2011 Niedługo pojawią się i latarki. Doktor w Prypeci miał dialog o górniku, który pośrednio prowadzi do questa z latarkami. Ale najpierw elektrownia :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajm21 Posted August 12, 2020 Report Share Posted August 12, 2020 Kurde dzięki za tą mapę, tej książki nigdy bym nie znalazł bo gra ma chyba inne wyobrażenie okolic śmigłowca i trzech kamieni niż ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts