Jump to content

Totalne rozczarowanie....

jerczi

Recommended Posts

Gram kilka dni już tym modem i niestety jestem bardzo rozczarowany jakością jego wykonania...Grałem różnymi modami ale ten pobija rekordy wyrzucania na pulpit...Takie sytuacje nie są komfortowe i zniechęcają do dalszego grania....Stabilność jest jego najsłabszą stroną... :(

Nie chcę chwalić przed czasem, ale idę teraz do Baru z dokumentami z x18 i nie miałem żadnych problemów. Mój komputer, to już emeryt i sam jestem zdziwiony taką stabilnością Solianki.

http://img830.images...tor11181107.jpg

Wydaje mi się, że większość problemów fundują sobie sami gracze poprzez-

1. Nieumiejętną instalację.

2. Nieodpowiednie ustawienie opcji moda do możliwości komputera.

• Positive 1

Grałem dwa razy całą Soljankę, a teraz kończę DMX 1.34...opinia...

Smox ma dużo racji dodam jeszcze...głupie dodatki, spawnowanie przedmiotów, dopisywanie rzeczy u handlarzy, sztuczne podnoszenie parametrów postaci..typu 5 artów na nieśmiertelność (były już takie przypadki). Soljanka w wersji 3.09 jest bardzo grywalnym modem i kupa ludzi go zaliczyła.. :)

Moja rada dla wszystkich...Chcesz grać w Soljankę, graj w czystego moda ..możesz podnieść udźwig..poprawić celownik..skoczność..wypadanie rzeczy..nic więcej.

Co najważniejsze by grać w miarę bezstresowo...tak jak pisał Smox ...na ustawieniach zgodnych z twoim sprzętem.

Malakas myślisz że za dużo grzebię w plikach dlatego mnie tak często wywala ?

Wszystko zależy jak głęboka jest ingerencja w pliki i czy jest poprawna. Moje zasady możesz przeczytać wyżej....właśnie dziś skończyłem DMX, miał więcej wylotów niż Soljanka 3.09. , ale wiele z nich spowodowało przeciążenie silnika gry. Niestety jestem wymagający...FULLHD 1920x 1080...wszystkie detale max... :)..W czasie całej gry nie dokonałem ani jednej poprawki w plikach typu konieczność po ..Fatal error... Jedyny przystanek był na Martwym Mieście, ale to błąd skryptu który znalazł i usunął Yurek. Zrobiłem również kwesty dodane przez Yurka w ostatniej łatce. Wszystko poszło OK...Autorzy polonizacji spisali się na 6.. :)

Święta zasada dla mnie przy grze w Soljankę (nie wszystkim się spodoba) to...czysty spójny rejestr, odpowiedni plik wymiany, nie dopisywać przedmiotów do handlarzy (tutaj kuleje tylko dysk Pantery i foto kontrolera) żadnych dodatków i ulepszeń typu auto zapisy, limity czasowe i takie tam...jak widać sprawdziła się po raz trzeci..i chyba najważniejsze wytrwałość w grze...

Malakas napisał:

nie dopisywać przedmiotów do handlarzy (tutaj kuleje tylko dysk Pantery i foto kontrolera)

Można z plikami kombinować jak sie wie co trzeba zrobić ;)

Dysk Pantery w DMX/ Soli nie kuleje. Sierżant Kostylnoga pojawia się na nasypie od strony zawalonego tunelu na Kordonie i idzie w stronę posterunku pod mostem - więc nie ma problemu by podejść do niego w maskujacej egzie i ten dysk odkupić. Sprawdziłem - działa w DMX na 100%, to i w Soliance będzie działa ten skrypt, bo nic nie musiałem zmieniać i poprawiać.

Co do fotki kontrolera, to mam pewien pomysł, tylko muszę się dorobić sejwa z tą akcją i wtedy będę mógł cos pokombinować ;)

Dysk Pantery w DMX/ Soli nie kuleje. Sierżant Kostylnoga pojawia się na nasypie od strony zawalonego tunelu na Kordonie

Niestety tym razem w mojej grze pan sierżant nie pojawił się i dopisałem dysk.. :). W czystej Soljance owszem był, bo sam testowałem to znalezisko Raven. Pliki gry "zwykli" gracze powinni zostawić w spokoju, dlatego napisałem taką opinię. Jeżeli ktoś wie co robi i robi to do końca poprawnie to owszem...

Zapis przed rozmową z Klonowem wysłałem ci na maila ...

Gram w Stalkera SoC od początku, jak tylko się pojawił. Początkowo, oczywiście bez modów. Nie miałem internetu i nie wiedziałem, że pojawiają się kolejne patche i mody. Po założeniu internetu byłem po prostu w siódmym niebie. Stalker z modem na śpiwór, remont broni i ze zwiększonym udźwigiem, to było to. Potem pojawiały się kolejne, lepsze i gorsze mody, aż dochodzimy do Solianki. Grałem w nią po rosyjsku, jak tylko się pojawiła w Polsce. Teraz gram w najnowszą, spolszczoną wersję i mogę śmiało powiedzieć, że jest to, dla mnie najlepszy mod w jaki grałem. Dodam jeszcze, że nie mam z nim żadnych, większych problemów. "Przytnie" czasem na parę sekund, wywali bez loga na pulpit, ale to zdarza się też w innych modach. Mój komputer, to już emeryt, a jednak daje radę. Czytam opisy problemów graczy z Solianką i patrząc na parametry ich komputerów, zastanawiam się - dlaczego?. Powodów może być sporo, o większości już napisano, ale dodam jeszcze jeden. 1. Młodzi gracze potrafią zainstalować masę dem, gier, zbędnych programów i różnych "ozdobników", które potrafią spowolnić nawet dobry komputer. Często jest to instalowane tak jak leci, na pierwszej partycji. Do tego dochodzi nie umiejętna deinstalacja, nie defragmentowanie dysku i czyszczenia rejestru. Mój komputer: AMD Athlon 64 X2, 4200+ 2,21 MHz 1 GB RAM ATI Radeon HD 4850 Jak widać szału nie ma, a jednak w Soliankę gram bez większych problemów.

• Positive 1