Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mi nie przeszkadza rus już i tak jestem przy końcu gry a jak skończę to już polonizacja mi nie będzie potrzebna. Jeszcze poszukam 1 dobrego moda do zagrania i na tym zakończę granie . Trzeba ruszyć coś działać wiosna i te sprawy. Sam wiesz ile jest roboty w koło i nie czas na granie ale chomikować nowe mody można i zimą znowu grać do wiosny było by co. Może przy dobrym wietrze już na nowym kompie.

W dniu 4.04.2012 o 13:25, 'waler11 napisał(a):

Rozumie ale chyba nie zaszły zbyt istotne zmiany między moją wersją a tą tu.

Zdziwisz się Waler jeżeli kiedyś zagrasz w tą nową wersję moda. Przede wszystkim rozmiar z 443 MB wzrósł do 890 MB. Poziom trudności. Ładowanie magazynków. Całkiem inny system handlu. Ulepszanie broni i pancerzy. Pogoda. To tak w skrócie.

Pozwól mu pobrać, jak będzie spolszczonko, to jak znalazł, będzie miał moda pod ręką. Teraz @waler11 i tak nie ma czasu zbytnio grać, bo okres świąteczny u szczytu i kury niosą po trzy jajka naraz każda, to przy 10 tysiącach, tak jak pisał, to ma tony do wyniesienia dziennie jajek. @waler11, za ten cholesterol ludzie będą Cię ścigać po sądach.

W dniu 4.04.2012 o 18:31, 'waler11 napisał(a):

Coś z tym modem jest nie tak ładuje do końca filmiku a jak ma już odpalić gra wywala do pulpitu o co tu chodzi?

@waler11, ja go odpaliłem na ruskiej podstawce, bo na oryginale pl, to ni chuchu. To mam odpalane na "Prawdziwa Droga 2", masz ten mod, on w komplecie ma ruską podstawkę.

W dniu 4.04.2012 o 21:47, 'scigacz1975 napisał(a):

Ja go odpaliłem na downgradowanej wersji 1.0004 PL tylko sobie skopiowałem brakujące pliki z textrus z TŚ2 i bangla.

Mógłbyś @scigacz1975 zdradzić tą tajemnicę, jakie pliki trzeba wrzucić na polską podstawkę? Czy mówione kwestie narratora są?

Ściągnąłem moda i fixa. Spakowałem moda do .dbm, fixa do .dbn - standardowo odpalam z dodatkiem -nointro.

Po odpaleniu wołał o pliki w text/rus więc wypakowałem z vanili katalog text/pol i wkleiłem pliki bez zamieniania do text/rus moda. Dla pewności tym samym sposobem dokleiłem pliki z TŚ2 i kolejna próba startu gry bez problemu. Przynajmniej w kordonie - chodziło o odpalenie i sprawdzenie celownika.

Nie chcę robić zamieszania, ale mój mod wypakował się w postaci normalnej gamedaty i wystarczyło zrobić standardowe zmiany w configu, by działał. Problem w tym, że nie pamiętam skąd go pobrałem. Dzisiaj w nocy pobiorę moda z linka podanego na forum i jutro rano napiszę sposób instalacji.

Mi też wywala log z brakującymi plikami, ale raczej tak nie powinno być bo jeśli wklejać będziemy pliki z innych modów to w pewnym czasie może się pojawić zamiast dialogu informacja jakiej linijki brakuje czyli zamiast opcji dialogowej będzie pisać coś w stylu dialog_manager_bar_21 czy jakoś tak. Ogólnie cały czas mi wywala o te pliki brakujące niezbyt to rozumiem bo mam ten problem z każdym rosyjskim modem, a dawniej jakoś nie miałem. Cóż, chciałbym zagrać w tego moda, ale nie wiem co zrobić. Może ktoś będzie wiedział co z tym zrobić podam loga na wszelki wypadek.

[error]Expression    : false
[error]Function	  : CXml::Init
[error]File		  : E:stalkerpatch_1_0004xrXMLParserxrXMLParser.cpp
[error]Line		  : 87
[error]Description   : XML file:textpolui_st_inventory.xml value: errDescr:Error document empty.

Gdyby to była gamedata normalna nie pisało by chyba na końcu .rar ? W każdym razie z tego linku pobrałem 486mb archiwum rar, które po rozpakowaniu ma około 900mb (i wgraniu fixa, oprócz tego na rękawiczki). Cóż najwyraźniej to musiałbym spakować w gamedate, ale czy to by coś dało ? Ewentualnie co potem po spakowaniu ? Bo skoro teraz wywala to czemu miało by nie wywalać później.