Yossarian Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @TRUESTALKER Jeżeli masz postawione inne mody na Zewie, to wypiernicz je. W sensie - gamedatę. Sam Zew Prypeci odinstaluj, przeczyść rejestr systemowy. I wtedy po kolei: Zew Prypeci -> patch 1.6.02 (jeżeli podstawka go nie ma) -> mod czyli folder gamedata wrzucasz do folderu z grą -> fix 11.05.12 również folder gamedata do katalogu z grą ze zgodą na nadpisanie -> polonizacja (gamedata) do folderu z grą ze zgodą na nadpisanie -> mini fix pl (gamedata) do folderu z grą ze zgodą na nadpisanie. Odpalasz, ustawiasz w settingsach odpowiednio do swego sprzętu (grafika), cieszysz się (jak wygłodniała pijawka na widok stalkera) grą. Jeżeli wszystko dobrze zrobisz - gra MUSI Ci zabanglać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUESTALKER Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zrobiłem wszystko tak jak napisałes i NAPRAWDE mi nie działa jest loading screen dochodzi do 100% i bum nic nie moge zrobic alt+tab nie działa ctrl+alt+delete nie działa menadzer zadań nie działa. Działa tylko przycisk windows i tyle moge zrobić. Jak wlaczylem menadzer zadań to zauważyłem ze jest napisane przy tym programie napis BRAK ODPOWIEDZI. Nie wiem co wy tej sytuacji mam zrobić reinstalowałem chyba już to 30 razy wszystko daje do folderu z gra i nadpisuje.Gra sie włacza no tylko zawiesza mi sie na ekranie ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Wrzucałeś jakieś dodatki do moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUESTALKER Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Nie oprócz tego co miałem tam wrzucić czyli FIX,Spolszczenie i Mini Fix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Odpalasz z uprawnieniami administratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUESTALKER Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @TRUESTALKER Mod to staruszek. Sprawdź więc, czy masz wszystkie biblioteki VC++ . Czasem brak tych najstarszych powoduje takie problemy. Na forum jest temat z wykazem jakie powinny się na kompie znajdować. Pamiętaj, że mają być w obu wersjach, 32 i 64 bit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUESTALKER Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Sprawa wyglada tak... Zadziałał pomysł kolegi Yossarian zeby Wywalić moda, deinstalować gre. Ponowna zainstalowac Zew. Odpalić grę na chwilę (sam początek) i wyjdź. Skopiować folder z grą na inną partycję. Na tą skopiowaną postawić moda ze spolszczeniem i fixami, w odpowiedniej kolejności.I działa nie wiem jak ale działa także ten problem mam za sobą ale jak zwykle pojawił sie drugi ktory tylko wkurza w graniu gdy chce w masce gazowej chce popatrzeć przez celownik nagle maska sie buguje i sie rozciaga. Wyglada to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @TRUESTALKER a to może być wina rozdzielczości w jakiej grasz. Pozmieniaj i sprawdź Ewentualnie jakiś zbugowany kombinezon, jak możesz to sprawdź czy jakiś inny rodzaj z maską p-gaz też ma takiego buga. @TRUESTALKER Jeszcze jedna opcja czy to się czasem nie dzieje jak kombinezon jest bardzo mocno zniszczony, bo chyba coś takiego kiedyś w czymś miałem. @edit. @TRUESTALKER Ta to jest to, sprawdziłem. Masz dwie opcje albo nie dopuszczać do mocnego uszkodzenia pancerza, albo pobrać hud, w którym nie ma tego widoku z masek p-gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUESTALKER Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Okej a skad moge pobrac taki hud ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @TRUESTALKER pewnie jest w dodatkach na dole pierwszego postu tam gdzie jest opisany, pobierz, rozpakuj, przeczytaj info czy jest i najwyżej użyj. A nie grasz czasem na oświetleniu statycznym? Bo na wyższych chyba tego problemu nie ma, poczytaj sobie na stronie 3 i następnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajczif6661 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Witajcie, ostatnio zainteresowałem się SGM2.2 Jenot Edition i biorę się za instalke. Dawien dawno przeszedłem podstawkę i zapomniałem o Zonie, ale ostatnio coś mnie naszło i wracam, tym razem do modów, po raz pierwszy Tak więc zaczynam zabawę z xray engine instaluję taki oto zestaw Spoiler Mam nadzieję, że w razie potrzeby jeszcze ktoś tutaj jest aktywny i pomoże. Wiem, wiem odkopuje temat ale co poradzić, jeżeli naszła mnie taka chętka EDIT: Do tego będę chciał zmienić nieco udźwig (do 70kg) i szybkość niszczenia się ekwipunku. Znalazłem już w tym temacie (tak przeczytałem 30 stron) porady jak to zrobić, chociaż może ktoś ma lepsze pomysły niż te tutaj, mianowicie mam zamiar zmienic to tak : Udźwig (post Yurek z sierpnia 2013): Cytat Autor moda celowo "zamontował" w swoim modzie pułapkę, która ma uniemożliwić samodzielne zwiększanie udźwigu i pojemności plecaka przez graczy. Jeśli chcesz mimo to zwiekszyć udźwig swojego Diegtiarowa, to musisz zrobić tak, jak opisałem w poniższych punktach: 1. Wybieramy docelowy udźwig naszego Diegtiarowa - niech będzie dla przykładu 400 kg 2. Otwieramy w edytorze plik "actor.ltx" i znajdujemy w nim dwie linijki: max_item_mass = 40 max_walk_weight = 50 i zamieniamy w nich wartości na nastepujace: max_item_mass = 400 max_walk_weight = 400 Wprowadzone zmiany zapisujemy. 3. Otwieramy w edytorze plik "system.ltx" i znajdujemy w nim dwie linijki: max_weight = 40 max_ruck = 46 i zamieniamy w nich wartości na nastepujace: max_weight = 400 max_ruck = 400 Wprowadzone zmiany zapisujemy. 4. Otwieramy w edytorze plik "_g.script" i znajdujemy w nim fragment kodu: function makdm_fix() local ltx = system_ini() if ( ltx:r_float("actor_condition","max_walk_weight") ~= 50 ) or ( ltx:r_float("inventory","max_weight") ~= 40 ) then mod_abort("xrEngine Fatal Error: incorrect file system.ltx or actor.ltx") end end i zamieniamy na nastepujacy: function makdm_fix() local ltx = system_ini() if ( ltx:r_float("actor_condition","max_walk_weight") ~= 400 ) or ( ltx:r_float("inventory","max_weight") ~= 400 ) then mod_abort("xrEngine Fatal Error: incorrect file system.ltx or actor.ltx") end end Wprowadzone zmiany zapisujemy. I w ten sposób zamieniliśmy naszego Diegtiarowa w ciężarówkę Wytrzymałość ekwipunku (pomysł LordDino i Ranger801): Cytat parametrach broni trzeba zmienić: condition_shot_dec = 0.0003 na: condition_shot_dec = 0.0000 Adres w tym modzie i w większości innych gamedata/configs/weapons/weapons i wybieramy interesującą nas broń. Pancerze: burn_immunity = x strike_immunity = x shock_immunity = x wound_immunity = x radiation_immunity = x telepatic_immunity = x chemical_burn_immunity = x explosion_immunity = x fire_wound_immunity = x Gdzie x to stopień zużywania się, im mniejszy tym pancerz wolniej się zużywa. Generalnie szukamy nazwy outfit. Podstawowy folder pancerzy gamedata/config/misc. Folder modowych pancerzy gamedata/config/misc/items. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez Tajczif6661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 @Tajczif6661 ale w czymś problem czy na razie chciałeś się tylko pochwalić O aktywność raczej nie musisz się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajczif6661 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Póki co chciałem się rozeznać, do momentu wrzucenia polonizacji jest jak z płatka (co wrzucenie plików do gamedaty odpalam i załączam new game), ale musiałem odejść od komputera, więc później, albo jutro dam znać jak poszło. EDIT: Niespodziewany problem: nie mogę zainstalować atmosfeara, bo nie mam okienka do zaznaczenia akceptacji warunków w setupie. Spoiler Spoiler Czy mogę wrzucić pliki z folderu data ze screena w 2 spoilerze, czy wymagana jest instalacja ? Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Tajczif6661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Odkopuje temat Wrociłem do jenota po paru latach, ot taka sentymentalna podróż przez Zonę. I wszystko działa, żadnych problemów. Aż do zejścia do podziemi Agropromu, co mamy znaleźć jakieś dokumenty. W momencie otwarcia drzwi gra od razu wywala do pulpitu. Zalączam całego loga i pozdrawiam serdecznie 😀 xray_48721.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi