Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ty się nie śmiej, bo babcie już zaangażowałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Nie tak do końca się śmieję, bo sam pomyśl, na kogo nie zwrócisz w lesie uwagi ? Na taką babcię, najlepsza zgarbiona z chrustem na plecach, wsparta na lasce zbierającą grzyby. Tak wrosły w pejzaż polskich lasów, że to najlepszy kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 No to mówię, że babcię już zaangażowałem - chodzi codziennie do lasu i zbiera to konwalie to jakieś inne kwiatki, a przy okazji ogląda się za tymi dziwakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mi to wygląda po prostu na jakiś nietypowy Geocoaching. :thumbsup: A ten cały liścik, to pewnie takie pitu pitu. Gówniażeria się bawi w stalkera i udają twardzieli. Nic nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 @Czujny ci goście w mundurach nie wyglądają na "gówniażerie" - po budowie i twarzy wyglądają na 20-30 lat. Ja bym raczej to nazwał zabawą w stalkera ale jakichś dorosłych, tak jak Ty chodzisz po opuszczonych miejscach, tak oni chodzą kiepsko przebrani za stalkerów po lesie i niszczą przyrodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mówię, że całkiem możliwe, że natknąłeś się na jakichś nietypowych kolesi uprawiających geocoaching. Jeśli niszczą przyrodę, to porusz to gdzieś w lokalnym środowisku (gazeta, radio, ogólnie lokalna społeczność), a sms'a, którego otrzymałeś zachowaj. Co z tego, że chodzą w mundurach? To nie czyni ich jakimiś groźnymi typami. Dziś największe piz..., eunuchy mogą sobie kupić DPM'a i udawać wojsko. Widzisz, że niszczą przyrodę, drzewostan, okolicę, to po prostu zaangażuj w to dorosłych (i mówię tu o autentycznych dorosłych, a nie 20-paro latkach). Typki obskoczą wpierdol, może jakieś grzywny i odechce się tłukom dziecięcych zabaw. Mieliśmy kiedyś podobną sytuację z 19-20 letnimi szczeniakami biegającymi z ASG, parę klapsów w dupsko i skończyło się niszczenie pobliskiej szkółki leśnej i krzewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Czy mają jakieś oznaczenia stopni wojskowych na tych mundurach, naszywki specjalności wojskowych, jeżeli nie to nie jest to wojsko bo wojsko nie bawi się w terenie miejskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 To nie ma znaczenia. Reko używają tego typu naszywek, a nie są przecież autentycznymi wojskowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ciekawe kto zapłaci za wszystkie poczynione szkody, pewnie nikt bo dawno zdążą się ulotnić. Ciekawe co na to wszystko policja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Nie to napewno żadna instytucja państwowa. Od paru dni sprawa cichnie, właśnie byłem na spacerze i zauważyłem zniknęła jedna tabliczka i już coraz rzadziej widzę ich w takich grupach (3-4 osoby). Poczekajmy może jeszcze tydzień i się sprawa rozwiąże, tych szkód znów tak dużo nie ma raptem 6 drzew uszkodzonych, mam nadzieję, że sobie odpuszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Radioaktywny teraz są wysokie kary za niszczenie zieleni w miejscach publicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Wiem. Kiedyś jak byłem mniejszy wbiłem szczebelki do drzewa w lesie i ojciec musiał płacić 1500 zł, od tamtej chwili odechciało mi się broić w miejscach z zielenią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Może w internecje znajdziesz info na temat tych wydarzen. Musisz popatrzeć na strony lokalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Szukałem. Nie jest to żadna impreza, nie ma nigdzie nic napisane, nie ma ogłoszenia. To poprostu "amatorski" wybryk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Kurde ale żeście sobie temat znaleźli do pisania piszcie proszę o nowych modach i co tam ciekawego w świecie stalkera 2 bo to bardziej interesujący temat. Ostatnio na forum nic ciekawego się nie dzieje bez urazy. Mi pozostało jeszcze może przed kompem może 3 tyg. i po tym czasie zawijam się do pracy. I później już tylko będę was widywał może 1 w miesiącu. Więc koledzy dajcie temat godny tego forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Ale ten temat jest w luźnych rozmowach, czyli o wszystkim i o niczym ;) Nikt Ci nie każe czytać, waler bez obrazy ;) Edytowane 11 Czerwca 2012 przez Radioaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Waler masz kilka wstawek na forum. Nie denerwuj się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ale ile można mielić w kółko to samo. Przeważnie z takich spraw można napytać sobie biedy. W dzisiejszych czasach każdy tobie powie że najlepiej jest nic nie widzieć i nie słyszeć. Miałem nie dawno taką sytuację gdzie zobaczyłem nie chcący coś czego nie powinienem widzieć po tym miałem tylko policję i ciągania kupę. Na szczęście mi nic nie zrobili ale sprawca dołek i czy dostał łomot na pewno. I cieszę się że to się tak skończyło a jak to by był jakiś nie normalny mogło by się to odbić na mojej rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 @MJ - gdzieś ty ostatnio widział w lesie starowinkę z kijem i chrustem na plecach? To by dopiero podejrzane było. @waler11 - to dział Humor i luzna gadka , równie dobrze można by powiedziać ze od dwóch lat wałkujemy w kółko problemy fabularne do solianki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dobra wasza chcecie piszcie. Ja tematykę lasu mam już przerobioną pracowałem w lasach Kopę lat i mam go już dość. To ciężka praca deszcz woda itp. a ty naginasz za parę zł. Ludzie lasu powinni mieć w naszym państwie jakiś specjalny upust w emeryturach wszak zasuwają bardzo ciężko. Ale czy ktoś to zauważy raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja również uważam, że Leśnicy powinni mieć jakieś specjalne przywileje. Napsiałem to słowo z dużej litery, ponieważ cenię tych ludzi bardzo, bardzo dużym szacunkiem. Co roku w lecie dorabiam sobie pracując u Leśniczego i ja też wiem, że nie jest to łatwa praca - kopanie rowów melioracyjnych, wycinanie zbędnych drzew, obserwacja rezerwatów, czy nikt nie zakłuca tam naturalnego porządku itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 O widzę że ktoś coś wie jak się pracuje w lesie ja pracowałem przy wyróbce drzewa. Ścięcie okrzesanie pocięcie w metry i ze sztaplowanie przy drodze. Powiem tak że żadna siłownia nie jest potrzebna po takich pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radioaktywny Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dokładnie, coś o tym wiem. W tamtym roku stawialiśmy 4 strażnice przeciw pożarowe o wys. 15 metrów. Oczywiście wszystko zrobione z prostych, grubych sosen, ociosanych, wylakierowanych i dopiero składanych w "całość". Po pierwszym dniu rano ledwo co wstałem takie zakwasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Kibole ćwiczą na EURO :ninja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Grupa ludzi być może urządza sobie LARP ze stalkera w lesie, albo coś w klimatach post-apokaliptyki i już.. pomalowali parę drzewek, wbili tabliczkę, dosłownie dla niektórych tutaj koniec świata widzę, niszczenie przyrody przez chuliganów i bandziorów. Zgłaszać na policję.. jak to przeczytałem to mi się śmiać zachciało. Osobiście gdybym zobaczył gówniarza który co dzień lata i szuka sensacji właśnie w tym co robią, albo dzwoni po policję z dosłownie idiotycznych powodów to bym go wyśmiał i pogonił zasadzając kopniaka w dupe na do widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi