metek58 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Edytowany pierwszy post, wersja 0.2 oddzielona od wersji 0.3 i polonizacji do niej. @smox ma rację, wywalić inne wersje moda niż 0.3, bo tamte powodują zgrzyty w grze, więc po jaką cholerę je trzymać. Ktoś "pospieszalski" nie doczyta, zassa i zainstaluje i mamy na forum lamentów kupa, że wyloty, że nie można tego, tamtego - wcale niepotrzebne takie zamieszanie. Tam na górze może zastąpić ten opis wersją 0.3 moda, bo temat rozciągnięty i jakoś nieładnie wygląda w mojej ocenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Mietek, jak się mają zmiany tego moda w praktyce (wojny frakcji, inteligencja NPC są poprawione)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Myślę, że ten 0.3 załatwił sprawę, wojny są, ale te z renegatami i bandytami, tak jak w podstawce - zawsze się z nimi prało. Mod chodzi stabilnie, dużo trzeba koncentracji, bo przeciwnik ma podniesioną inteligencję, potrafią osaczyć i szybko zlikwidować GG. Grafika na wyższych fajna, płynna i nie ma zacięć i przymulań. Niby grałem w Czyste Niebo, ale jakoś łatwiej było z tymi przeciwnikami, a tu chyba zmądrzeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Gram w tego moda i doszedłem do Wysypiska.Mam teraz iść za Kłem do doliny Mroku.Narazie mam wrażenie jakbym grał w podstawkę i dlatego mam pytanie.Czy ten mod zmienia fabułę podstawki czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Gram w tego moda i doszedłem do Wysypiska.Mam teraz iść za Kłem do doliny Mroku.Narazie mam wrażenie jakbym grał w podstawkę i dlatego mam pytanie.Czy ten mod zmienia fabułę podstawki czy też nie? @jurek48, na górze w poście, przy "Bitwa o Zonę 0.3" masz opisane co mod zawiera. Mam wrażenie, że nie czytałeś opisu i stąd Twoje pytanie, więc proszę, zajrzyj tam łaskawie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Temat został edytowany do najnowszej wersji. Jeżeli ktoś instalował tego moda to proszę o dokładny opis instalacji by dodać do 1 postu..wersja patcha itd. // Dzięki @metek508..opis w 1 poście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Temat został edytowany do najnowszej wersji. Jeżeli ktoś instalował tego moda to proszę o dokładny opis instalacji by dodać do 1 postu..wersja patcha itd. Do zainstalowanej podstawki Czyste Niebo ver 1.5.10 (bo na takiej uruchamiałem), skopiować gamedatę moda Bitwa o Zonę i na nią polonizację - z zamianą plików. Prawdopodobnie można grać na każdej wersji podstawki, ale według mnie, ostatni patch poprawił wiele błędów i powinien mod śmigać bez zarzutu. W pliku polonizacji jest dokładny opis montażu moda do podstawki. :thumbsup: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Odpaliłem tego moda na 1.5.10 i nie wczytać żadnego z 7 zrobionych sejwów na Bagnach- są zepsute, więc prawdopodobnie trzeba grać na 1.5.07. Tu pisze, że można grać na obu wersjach patcha: http://stalker-gsc.ru/load/stalker_chistoe_nebo_mody/soljanki/bitva_za_zonu_v_0_3/69-1-0-7221 Jak ktoś przetestuje na jakiej wersji grać to piszcie. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez korn06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Odpaliłem tego moda na 1.5.10 i nie wczytać żadnego z 7 zrobionych sejwów na Bagnach- są zepsute, więc prawdopodobnie trzeba grać na 1.5.07. Tu pisze, że można grać na obu wersjach patcha: http://stalker-gsc.r...0_3/69-1-0-7221 Jak ktoś przetestuje na jakiej wersji grać to piszcie. @korn06, nie mam pojęcia co u Ciebie się dzieje, ja odpaliłem na wersji 1.5.10 podstawki i wczytywanie wraz z innymi rzeczami chodzi bez zarzutu. Czy wszystko zrobiłeś tak jak trzeba, może coś gdzieś umknęło. Postaw jeszcze raz moda, wrzuć polonizację (w niej jest brakujący plik z nazwiskami postaci) wedle instrukcji montażu i zagraj od początku. Nie zapomnij napisać - jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jeżeli zapisy były robione na innym patch to mogą nie działać po jego zmianie na 15.10. Poczekamy na sygnały od innych graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Nie mam jakichkowiek problemów tak z rozgrywką jak i z zapisami i ich wczytywaniem. Łupię na pełnych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Też nie mam problemów z zapisywaniem i rozgrywką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dzieki cichy za sejwa, wczytałem go, zdobyłem trochę punktów na Bagnach, zapisałem i normalne wczytuje kolejne moje sejwy. Może miałem jakiś błąd w grze i przez to wszystkie zapisane później sejwy były zepsute, działał tylko ten z początku gry. Dla pewności- wystarczy tylko zainstalować mod i spolszczenie? I czy cichy- nie wyszedłeś jeszcze z Bagien, bo już nie pamiętam fabuły CS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 @korn06, oczywiście wystarczy wrzucić polonizację z zamianą plików, ale należy poczytać info, tam jest objaśnienie. Chciałbym wrzucić fiksa, ale mało zgłoszonych błędów i nie wiem czy dać teraz i czekać na ewentualne następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wrzucaj śmiało, jak znajdziemy kolejne błędy, to wydasz patch nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ok @korn06, podałem oficjalny link @portalsowi, podam i tutaj, należy fix rozpakować 7-zip i wkleić do gamedata, gra od nowa nie wymagana. http://depositfiles....files/v4uqh0qz1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dzieki cichy za sejwa, wczytałem go, zdobyłem trochę punktów na Bagnach, zapisałem i normalne wczytuje kolejne moje sejwy. Może miałem jakiś błąd w grze i przez to wszystkie zapisane później sejwy były zepsute, działał tylko ten z początku gry. Dla pewności- wystarczy tylko zainstalować mod i spolszczenie? I czy cichy- nie wyszedłeś jeszcze z Bagien, bo już nie pamiętam fabuły CS. Jestem już na Kordonie. Na bagnach w przeciwieństwie do CS czystego, trzeba przejąć większość przyczółków. Dopiero wtedy pojawia się zadanie o przejściu na Kordon. Jeżeli nie zdąży się go wykonać przed utratą na rzecz bandytów któregoś z punktów, zadanie się anuluje i trzeba odzyskać utraconą pozycję. Npc-e strzelają bardzo celnie i mają podkręconą AI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ok @korn06, podałem oficjalny link @portalsowi, podam i tutaj, należy fix rozpakować 7-zip i wkleić do gamedata, gra od nowa nie wymagana. http://depositfiles....files/v4uqh0qz1 Metek to jest najnowsza wersja spolszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 @czernobyl, jest to malutki fix, poprawia stronę startową i parę błędów literowych. Nie ma więcej zgłoszeń o błędach, z uwagi chyba na niewielki rozmiar spolszczenia i postarałem się poprzeglądać pliki przed wysłaniem. Wklejasz i kontynuujesz grę. A przy okazji, czy nie powinno być Bitwa o Zonę w tytule postu? Jest od początku Bitwa o Zone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Metek tytuł zmieniony. Ogólnie to Zona nie jest polskim określeniem ale trzymamy się tej nazwy:Zona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 I jak wygląda mod w dalszym etapie gry cichy? Ja zacząłem od nowa, wojna frakcji na Bagnach jednak nie jest dopracowana, sporo trzeba się nabiegać. Stalkerskie papierosy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Czy będą problemy z grą na statycznym oświetleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Jeśli chodzi o grafikę, nie miałem żadnych problemów na statyku i średnio- wyższych ustawieniach opcji graficznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam.Psują się sejwy na bagnach czy wie ktoś może dlaczego.Mam wersje 1.5.10, czytałem posty ale nic z nich nie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Chciałem pobrac fix do spolszczenia dlatego, że mam błędy a i rosyjska litera się znajdzie lecz link jaki zostal podany jest pusty. Ewentualnie cos spartoliłem, instalowałem zgodnie z poleceniami z pierwszego postu oraz z podpowiedziami ze spolszczenia, niestety słowa są niekompletne, w środku wyrazu trafia się duża litera i czasami rosyjska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi