Jump to content

Prace nad tłumaczeniem.

Recommended Posts

UWAGA !!

Mod jest polonizowany w formie "czystej", bez żadnych dodatków !

Jak skończymy prace i będzie mi się jeszcze chciało robić, zamiast zagrać w tego moda, to zrobię adaptację dodatku SCREAM do polskiej wersji.

Nie będzie integracji polonizacji z w/w dodatkiem z powodu tego, że jest to część pierwsza moda i nikt nie daje gwarancji, że potem się nam polonizacja nie będzie sypać, gdy wyjdzie dopa.

A na razie mogę Wam dla zrobienia smaku i podgrzania atmosfery oczekiwania pokazać jeden screen:

Dołączona grafika

• Positive 2

No @cichy, masz moje uznanie za wolę ducha i upór w dążeniu do celu. Taki "uparciuch" to rzadkość wśród naszych fanów Stalker Team. Niedługo dostąpisz pełnego zadowolenia, gdy na forum pojawi się informacja od nas, że jest dostępna polonizacja tego moda. I co Ty na to?

• Positive 1

Dla tego moda myślę, że warto by było, a ciekawostki warto wyszukiwać.

Jasne że tak warto i dobrze że szukasz...chodziło oto że jeżeli taki nieoficjalny dodatek będzie na stałe w spolszczeniu to w przyszłości ...gdy wyjdzie np. cz 2 czystego moda... może powodować problemy i trzeba będzie poprawiać spolszczenie. Dlatego @Yurek pisał ...adaptacja jako opcjonalny osobny dodatek.

Ponieważ to dodatek techniczny będzie można go spróbować po wyjściu spolszczenia. Może okazać się również, że autor moda go zaakceptuje i wrzuci na stałe do kolejnych wersji.

@ czarnobyl10

Dobra robota - tak trzymać :D

Zrobię adaptację fixa ikonek do polonizacji.

Będzie do pobrania z osobnego linka i do samodzielnej instalacji dla chętnych.

(ikonki są niestety gorszej jakości niż w pierwotnym pliku)

W polonizacji będzie też poprawiony błąd z AK-108, oraz błąd polegający na braku ikonki w ekwipunku dla przedmiotu "Róg Szpona Śmierci".

Zostały nam jeszcze do przetłumaczenia dwa pliki. Nie są one co prawda małe, ale w trójkę powinniśmy się z nimi uporać w rozsądnym czasie Dołączona grafika

A potem testy bety, które zrobimy jako otwarte - bo taki model sprawdza się na razie całkiem dobrze Dołączona grafika

Szacunek wielki dla tłumaczy. Nie wystarczy się dogadać jak dojść do banku, sklepu, czy na basen (ludziom się wydaje ,że znając podstawowe zwroty są lingwistami). Sam wiem, że grając w Szramę przekręciłem wiele faktów ( z czasem wylazło).

• 3 months later...

Ponieważ od jakiegoś czasu nie napływają nowe zgłoszenia błędów, postanowiłem przygotować wersję FINAL polonizacji.

W ciągu kilku dni powinna pojawić się na serwerze ;)

Wersja FINAL PL moda jest już na serwerze stalkerteam.pl ;)

Niebawem (jak tylko Portals wrzuci ja do Pobieralni :D) będzie do pobrania w temacie: http://stalkerteam.pl/topic/4502-opis-moda-linki-do-pobierania-i-polonizacja/