metek58 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 W tym modzie spotkałem się z takim zwrotem: Через определённые порталы можно отправлять монолиды в другое измерение - так называемое "Замонолитье", а взамен получать самые различные предметы, иногда совсем бесполезные для человека, или какую-либо информацию. Konkretnie chodzi mi tylko o słowo "Замонолить". Za nic nie mogę tego rozgryźć. Czy ktoś się spotkał z takim określeniem lub zna znaczenie tego, poniekąd, dziwnego słowa? Proszę o sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Metek może przetłumaczyć to jako nibymonolity, minimonolity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Metek może przetłumaczyć to jako nibymonolity, minimonolity? Mi tylko idzie o słowo "Замонолитье" i nic więcej. Daję roboczo "Przeciwświat". Czy da się strawić to słowo w tekście: "Przez określone portale, można wysyłać monolidy w inny wymiar - w tak zwany "Przeciwświat", a w zamian otrzymywać najróżniejsze przedmioty, czasem zupełnie bezużyteczne dla człowieka, lub jakąś informację." To prawdopodobnie nowy tekst na arenie modów i chciałbym, żeby brzmiał w miarę dobrze. Co na to panowie, zostawić, czy macie jakiś jeszcze pomysł? Śmiało i z górki dzięki. Edytowane 26 Lipca 2012 przez metek58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 chodzi mi tylko o słowo "Замонолить". @ metek chodzi tutaj o znane bardzo w kręgach stalkera ...Zamonolicie...to miał być świat który rozciąga się poza elektrownią, a którego szybko nie poznamy po upadku st 2. Zamonolicie to świat do którego portal jeszcze nie został odkryty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Dzięki @malakas, skoro już taka nazwa była używana. Gapa ze mnie, bo w "słowniku mądrego stalkera" jest te słowo i nie przyszło mi do głowy go tam szukać. Jak o nim tak pewnie o tej nazwie napisałeś, to dopiero sprawdziłem słownik i zawstydziłem się. Czy to gapiostwo, czy wiek - nic mnie nie usprawiedliwia. Słownik muszę wydrukować i zawiesić nad ekranem, myślę, że zadziała. Jednak i tak dobrze, że temat tu wrzuciłem, bo w tej niewiedzy tkwiłbym dalej. Wpisuję "Zamonolicie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 @Metek kiedy można spodziewać się bety spolszczenia moda i jaki jest stopień zaawansowania prac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 @czernobyl10, niebawem, ale nie mogę jeszcze podać terminu, ale jest na ukończeniu. Cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Mam pytanie do @czernobyl10. Czy jakieś patche lub fixy lub cokolwiek innego, pojawiło się do tego moda> Mam wrażenie, że brakuje tekstu w rozmowie z Łowcami. Po prostu po kliknięciu na danego osobnika, wywala grę. Ten problem tu już zgłaszałem z logiem, a teraz pomyślałem, że może coś dołożyli. Jk zassałem moda, to w folderze oprócz moda, był pusty folder o nazwie LTL beta i to mnie niepokoi. Jak możesz, to rozejrzyj się w tym temacie. Z górki dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 @Metek przejrzałem temat, nie ma żadnych patchy,fixów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) To ok i dzięki @czernobyl, bo polonizacja jest gotowa, tyko @portals to popchnie tam gdzie trzeba. Masz PW ode mnie. Edytowane 29 Lipca 2012 przez metek58 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Kolejny mod który będzie po polsku. Mietek słowa uznania za ciężką prace. Plusik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Mniam mniam.... Jak dobrze doczytałem to stuknie tu "trzydziestka". Trzydzieści modów spolszczonych przez ekipę tłumaczy Stalker Team. Wyrazy Uznania.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 @Cichy to największa ilość spolszczonych modów w kraju na jednym z tematycznych forów. Pamiętam jak na początku forum zajmowało ię tylko spolszczeniem NS i dopracowywaniem tego moda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 To miłe słyszeć słowo "trzydziestka", szkoda że nie tyczy się to mojego wieku. Ale nie żałuję przeżytych lat. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Osiągnięcie warte Święta - choć sama gra w kolejnego moda w PL będzie jak najwspanialsza uczta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 (edytowane) Jeszcze dziś wyślę link do @Portalsa, by to ogarnął jak trzeba i będzie do pobrania wstępnie BETA, bo wiadomo - testy trzeba przeprowadzić. Tyle, co ja grałem (ale to naprawdę mało - czas pochłania tłumaczenie), gra jest płynna, ciekawa, a ponowne wczytanie zapisu, np. z powodu nieplanowanego zgonu, to trwa dosłownie jedną sekundę! Ponury klimat, przeciwnicy naparzają jak wyborowi strzelcy. Teren w niektórych miejscach niby znany, ale to nie to - są takie okolice, co jeszcze osobiście nie byłem. Poczytam później waszych wypowiedzi, czy to nowe lokacje, czy ja za mało ograny. Gdyby nie wielka pomoc @Yurka z brakiem tekstu w kontakcie z Myśliwym Danem i jego ludźmi (próba rozmowy wywalała do pulpitu) i @smoxa, co wynalazł mi błąd w pliku (ja już byłem cały w piance i to nie tej od golenia), a on zajrzał i masz - pisze mi, że w pliku brakuje takiej cholery: </text> a ja szukałem innych przyczyn! Inni z Forum też mi pomogli w większym lub mniejszym stopniu i bez pomocy Was, kolegów, nie ukończyłbym moda chyba wcale. Dziękuję. Edytowane 29 Lipca 2012 przez metek58 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Metek58 gratulacje.Świetna robota.Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Jak to mówią, metek58 - Cała przyjemność po mojej stronie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Przepraszam,ale zapomniałem podziękować innym którzy brali udział w spolszczeniu.Jeszce raz proszę o wybaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Melduję posłusznie, że dziś wysłałem naszemu czcigodnemu @Portalsowi link, gdzie czeka polonizacja moda LTL 0.6 Zew Prypeci ver. 1.0.02 i prośba o wrzucenie do kociołka w naszej pobieralni, by tam nabrał mocy urzędowej. @Yurek dodatkowo przed wrzuceniem na upload, rozszyfrował brak ikonki "Naboje śrut 12x70" i chwała dodatkowa mu za to. Napisał mi, że to proste jak kilometr drutu. Stwierdziłem, że tak, tylko ten mój drut jest jeszcze w sporym kłębku. Dzię kuję jeszcze raz @Yurkowi, @smoxowi i innym, co pomogli mi spolonizować, dość nawet ciekawy mod. Życzę miłej gry i oby tak dalej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Mod jest tłumaczenie już też a ja mam problem z tego linka nie mogę pobrać tego moda czy może ktoś poda konkretny link do moda bym i ja mógł go pobrać? z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Skąd można pobrać spolszczenie do tego moda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) Na przykład stąd: http://www.sendspace...3b115d348e1169cTo @cichy gdzieś wydłubał. A to @smox gdzieś odkopał: http://www.general-f...talker-ltl-0-6/ Te dwa @czernobyl10 wyskrobał: http://letitbit.net/...TL_0.6.rar.html http://narod.ru/disk...TL.0.6.rar.html Jak z tych linków nie ściągniesz, będzie to oznaczało, że u ruskich ACTA działa i zablokowali ssanie. Mam prośbę do władnych tutaj. Czy tą wersję podstawki w tytule posta, nie trzeba by zamienić na 1.6.02? Jest mod polonizowany i testowany wstępnie przeze mnie na wersję 1.6.02 i to może mylić zainteresowanych taki wpis. Nie przeczę, że nie będzie chodził, ale lepiej się trzymać tego, co jest poddane próbie i się sprawdza. To taka moja mała sugestia. Edytowane 31 Lipca 2012 przez metek58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Metek napisałeś,że spolszczenie do moda jest gotowe,Mam pytanie.Skąd można je pobrać i czy ten mod jest na wersję 1.6.02? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Witam chciałem zapytać czy nie ma kto wstawić Polonizacji do pobieralni ? moda LTL 0.6 Zew Prypeci ver. 1.0.02, jutro będzie trzeci dzien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi