Jump to content

Wylot do pulpitu na Jantarze

kondotier

Recommended Posts

Kilkakrotnie wyleciałem do pulpitu na Jantarze bez Fatal Error, następującej sytuacji.

Teleportuję się do bunkra, zabijam wartownika i nawet gdy Sacharow pojawiający się w bunkrze wyłączy osłonę - ginę. Raz chimera innym razem strzały, lub Sacharow mimo wysłania wiadomości się nie zjawia.

Ale nie to jest problemem. Gdy próbuję wznowić grę z ostatniego pełnego zapisu, mam wylot w trakcie synchronizacji z takim zakończeniem logu:

Serwer: Łączenie...
* phase time: 18 ms
* phase cmem: 321869 K
Synchronizacja...
* phase time: 17 ms
* phase cmem: 321869 K
* [win32]: free[2844728 K], reserved[106120 K], committed[1243392 K]
* [ D3D ]: textures[357903 K]
* [x-ray]: crt heap[321869 K], process heap[7042 K], game lua[19753 K], engine lua[210 K], render[867 K]
* [x-ray]: economy: strings[18059 K], smem[28965 K]
[16-9] get_xml_name for[game_tutorials.xml] returns [game_tutorials.xml]
[16-9] get_xml_name for[ui_credits.xml] returns [ui_credits.xml]
[16-9] get_xml_name for[ui_movies.xml] returns [ui_movies.xml]
stack trace:
0023:0487B5A2 xrGame.dll
0023:04882555 xrGame.dll

Gra uruchamia się dopiero od autosavu, mimo że wcześniej miałem jeszcze 3 inne zapisy, po zabiciu Gospodarzy i oczyszczeniu ich plecaków, po których też był wylot bez Fatal. Nie pomógł nawet restart komputera.

Jaka rada na to zdarzenie. Mam jeszcze w zapasie zapis sprzed teleportu w Dziczy.

Zgodnie z poradnikiem nie zabierałem nic z plecaka Krugłowa. Dlaczego nie wolno, skoro jest tam urządzenie do ochrony psionicznej?

Rada była dobra, masz punkcik :thumbsup: . Wyłączyłem całkowicie synchronizację, trochę pozjeżdżałem w ustawieniach rozszerzonych i poszło. Ale też wyszło mi na dobre, bo znając co dalej, w pięciu minutach grzania rąk, wytrzebiłem zombiaki. Później już nie przeszkadzały. A może ktoś mi podpowie, co robi ten fix do ikon dla słabszych komputerów, oprócz - jak się domyślam - zmniejszenia i sprymitywizowania ikonek w plecaku. Co daje dla wydajności gry?

Wyłączyłem całkowicie synchronizację...nigdy nie gramy z włączoną synchronizacją pionową. To bardzo duże obciążenie dla grafiki.

Może coś namieszać przy plecaku ze zwiększona nośnością?..nie może, nie ma żadnego związku z udźwigiem. Może jeżeli poprawka nie jest kompatybilna z modem.