Junx Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Procek... Pentium® Dual-Core CPU E5800 @ 3.20GHz Płyta... GIGABYTE G41MT-S2PT Chłodziwo... GlacialTech Ram... Kingston HyperX 4 GB DDR3 1600 MHz Zasiłka... Qoltec SilentLine 425 W Dźwięk... Integra Grafika... GIGABYTE HD 5570 GDDR3 1 GB Dysk... 500 GB Seagate Winda... Windows 7 Professional 64 Bit Obudowa... Qoltec Tulip Głośniki... LG HT 355SD [5.1] Mysz... ART Supra Klawiatura... Nie pamiętam, ale służy mi już 7 lat Monitor... J/W FOTKI 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Porządek i schludność, to co lubię :) Mam jedno zastrzeżenie. Tak, tak nie był bym sobą :P Nie oplata się kabli przesyłających dane dookoła kabli zasilających, wytwarzają one bowiem pole elektromagnetyczne(oczywiscie nie przykleisz do nich widelca) które zakłóca sygnał i dodaje swoje śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Odkąd go mam to nie narzekam,fakt miałem problemy w postaci BlueScreenów, ale gość mi to naprawił [trzeba było nowe stery do grafy] i problem ustąpił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo7 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Widzę, że masz Orange Freedom Pro, tak jak ja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A no :) Klawiatura już wiele lat działa bez zarzutów a myszka to już chyba 4 jest. Na pamiątkę mam swą pierwszą jeszcze na kulkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Odkąd go mam to nie narzekam. Też mam te kable, bo to są kabelki dołączone do płyty GB, nie są wcale takie złe, ale kupiłem sobie dwa kabelki asusa, dość grube z rozdzieloną żyła zasilania i różnica jest. Na oko tego nie zobaczysz, ale zrób sobie screen smartu, i porównaj za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Nie oplata się kabli przesyłających dane dookoła kabli zasilających, wytwarzają one bowiem pole elektromagnetyczne @Kpuc dobrze mówi...np. audiofile stosują w tym miejscu kable ekranowane. Kable zasilające to wróg wielu sygnałów. // Junx u Ciebie pusto..nie ma wiatraków..ta zabawka nie grzeje się latem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Junx u Ciebie pusto..nie ma wiatraków..ta zabawka nie grzeje się latem ? Nie temperatury są w normie. @Kpuc dobrze mówi...np. audiofile stosują w tym miejscu kable ekranowane. Kable zasilające to wróg wielu sygnałów. Przy czasie "rozłączę oba kable i zobaczymy." /// Mam w planie "apgrejd" zrobić tylko nie wiem co będzie lepsze, płyta + procek czy karta graficzna. Jakieś pomysły możecie podsunąć? Wydatek w okolicach 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Za 500zł to raczej dobrego procesora z płytą nie znajdziesz. Polecam albo jakąś gafikę z serii 650/660 (ja się niedługo wyposażam w GTX650) albo poczekać trochę, dozbierać pieniędzy i kupić płytę z procesorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Jest dosyć dobry zestaw Pentium G2030 + ASRock B75M-DGS i nie głupi jest tylko co będzie bardziej opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schturm Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Niewątpliwie klimatyczne stanowisko :) . Mi się nawet podoba, przypomina mi te stare kompy w Stalkerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Trochę tak, ale już całkiem inaczej to wszystko wygląda ;) Jednak po konsultacji z bratem wymienię kartę graficzną bardziej opłacalny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Upgrade o kartę Zotac GTX 560 Ti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Moja nowa Maszynka Procek - Intel® Core™ i7-3770Płyta - Gigabyte GA-H77-DS3HKarta - Zotac GTX 560 TiRam - Pamięć DDR3 GoodRam 8 GB + 4 GB 1600 MhzObudowa - Zalman Z5Zasilacz - THERMALTAKE Litepower 500W Dysk - 500 GB SATA Sorki za jakość, ale na szybko robione :P Edytowane 12 Listopada 2015 przez Junx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Podrzuć lepszej jakości foty @Junx, i zapodaj wyniki z benchmarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Przyznaję że maszynka niezła, co do karty graficznej, pomyśl o dokupieniu drugiej takiej i spięciu ich w SLI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Przyznaję że maszynka niezła, co do karty graficznej, pomyśl o dokupieniu drugiej takiej i spięciu ich w SLI. Szczerze ? Nieopłacalne, bo wiąże się z wymianą zasilacza na min. 750W. Też się nad takim rozwiązaniem zastanawiałem, ale taniej i lepiej zmienić samą kartę na jakąś wydajniejszą. Dodatkowo, w SLI mogą (choć nie muszą) dojść problemy ze sterownikami i z kompatybilnością gier.Szybciej bym doradził dołożenie dysku SSD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 W sumie możnaby wymienić kartę z dopłatą na mocniejszą. Celowałbym w jakąś 660 albo wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Za około 300-350 może spróbować opchnąć swoją 560-tkę, dokłada około 300 zeta i ma np: http://olx.pl/oferta/gtx-660ti-stan-idealny-asus-CID99-IDcuvm1.html#9da60491ae Edytowane 12 Listopada 2015 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 A przez ten czas jechać na integrze z i7 ? Też wyjście.Ale i tak na razie kartę bym zostawił, GTX 560 Ti chociaż trochę już starawa to nie jest aż taka zła Jak wcześniej pisałem, na razie bym dołożył dysk SSD 128 GB na dysk systemowy. 200-250 zł, a kop wydajnościowy będzie naprawdę zauważalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Karta chwilowo zostanie bo ją już wcześniej kupiłem, ten zakup ( bez dysku i karty) mnie kosztował 1340 złoty. Kiedyś w "spadku" będę miał GTX 660, więc kartę wymienię i dysk SSD kupię, ale nie teraz Call Of Pripyat Benchmark - 1920x1080, Ultra, DX11 Edytowane 12 Listopada 2015 przez Junx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Lepsze fotki, więc...Władza Ustawodawcza Władza wykonawcza: Mój Sejm: Pełna konfiguracja: Procek - Intel® Core™ i7-3770Płyta - Gigabyte GA-H77-DS3HKarta - Zotac GTX 560 TiRam - Pamięć DDR3 GoodRam 8 GB + 4 GB 1600 MhzObudowa - Zalman Z5Zasilacz - THERMALTAKE Litepower 500W Dysk - 500 GB SATAMonitor: Samsung S22B150Mysz: TRACER gaming Pert Avago5050Klawiatura: Combat FX-One 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Zamieniłbym to chłodzenie boxowe na każde inne np. http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-spartan-pro-he924-spc081-518093/Bo to boxowe po pierwsze będzie Ci hałasować ( jak jeszcze nie hałasuje to zacznie bo to standard w u Intela) a po drugie może mieć problemy z dobrym schłodzeniem CPU gdy zaczniesz ostro pogrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Na Twoim miejscu @Junx, wyjął bym dysk z tego blaszanego pudełka i przeniósł na dół. Tak by wentylator dmuchał na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Pacjent, chłodzenie właśnie ciche mam, ale w zapasie mam ze starego kompa (ma wejścia na różne LGA) będzie głośno to zmienię Smox, pomyśle nad tym bo dysk był wkładamy na szybko (nie mogłem już wytrzymać za dwa tygodnie czekania xd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi