Jurij Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Siemka próbowałem znaleźć tytuł tej książki na forum ale nie znalazłem mógłby mi ktoś podać ten tytuł? PS.Sorki ale nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Arkadij i Borys Strugaccy "Piknik na skraju drogi" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurij Posted November 24, 2012 Author Report Share Posted November 24, 2012 A mógłby ktoś tak przy okazji opowiedzieć o czym jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 http://pl.wikipedia.org/wiki/Piknik_na_skraju_drogi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Ze swojej strony mogę powiedzieć że książka jest ciekawa i warta przeczytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czujny Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Jurij czytaj nie zastanawiaj się. Warto. Prócz "Pikniku..." warto też zapoznać się też z nowelką Strugackich pt "Zapomniany eksperyment". Tam także akcja dzieje się w Strefie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurij Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 Jestem w trakcie czytania bo trochę późno mi przyszła książka, ale jak na razie nie mam zastrzeżeń fajnie się ją czyta i jestem jak na razie w pełni usatysfakcjonowany :thumbsup:. Nie chciałem też zakładać nowego tematu więc piszę w tym. Znacie może jakieś książki o snajperach mam na myśli coś w rodzaju poradnika dla strzelca wyborowego. Mam już książkę snajper kompendium wiedzy Stefana Strasera i powiem szczerze że chciałbym jeszcze jakąś poczytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 @ Jurij Poradniki dla strzelca wyborowego: 1. Ilustrowany podręcznik strzelca wyborowego - Mark Spicer 2. Broń precyzyjna (Taktyka działania strzelców wyborowych; Techniki strzelań) - Marek Czerwiński 3. Czas snajperów - Marek Czerwiński Opowieści snajperskie: 1. Cel snajpera - Chris Kyle 2. Snajper - Howard Wasdin 3. Polowanie na człowieka - Andy Dougan 4. Pojedynki snajperskie - Marek Czerwiński 5. Snajperzy - Marek Czerwiński 6. Łowy na człowieka - Marek Czerwiński 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurij Posted December 19, 2012 Author Report Share Posted December 19, 2012 A tak przy okazji to ostatnio ucieszyła mnie informacja że w Toruniu jest szkoła snajperów i mam do was takie pytanko z czego powinienem się tak najlepiej przykładać mam na myśli przedmioty w gimnazjum w których powinienem być "orłem" oczywiście oprócz wychowania fizycznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Z całą pewnością matematyka i fizyka :geek: .Bez tego nie uwzględnisz wszystkich zmiennych strzału. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurij Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 A mam do was takie inne zapytanie. Jak przebiega "zapisanie się" na taki kurs mam na myśli czy się idzie do dowódcy i mówi że chce być snajperem czy to podczas normalnego szkolenia wyłajani są tacy ludzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Jeżeli masz dobre "oko", to widać będzie na pierwszym strzelaniu. Nadgorliwych się pomija. Trzeba być cierpliwym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurij Posted January 2, 2013 Author Report Share Posted January 2, 2013 Czyli się wyłania spośród lepszych strzelców? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 Najlepszych i cierpliwych. Zero palenia, picia innych "fajnych" rzeczy. Wyciszenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liar Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Ja bym powiedział, że na snajpera decydujące są cechy psychiczne. Dobrych strzelców jest wielu, trudniej o takich którzy nadal potrafią w cokolwiek trafić po kilku godzinach leżenia w bezruchu. Zresztą cierpliwość i samokontrola decydują także o celności - zwłaszcza z broni precyzyjnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts