piotr12 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam mam pytanie kto z Forumowiczów gra w stalker online o którym mowa na forum. Pobrałem klienta i gram i nie widzę Polaków może trzeba wybrać server. Nazwy własne piszemy z dużej litery. cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam mam pytanie kto z Forumowiczów gra w stalker online o którym mowa na forum.Pobrałem klienta i gram i nie widzę polaków może trzeba wybrać server. Z forum - gramy na angielskim, nie na rosyjskim. Gram ja, Mnich, Kuba, Trurl3, RadioActiv. I paru innych znajomych. Wywołaj kogoś z nas na PM w trakcie gry - pomożemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) O.K tylko będę pisał bo mi mikro nawaliło. Edytowane 27 Listopada 2012 przez piotr12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Tak czy inaczej warto zainstalować TeamSpeak nawet do słuchania. Wtedy porady otrzymasz głosem a nie będziesz zawracał głowy o pisanie do Ciebie. Czsem nie ma na to okazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Trul3 założyłem konto na tej stronie http://forum.stalker...php?f=20&t=1379 wchodzę do gry ,zaczynam koło pociągu idę do doktora koło mostu wchodzę na PM jak radził Oloo żeby kogoś wywołac wrazie pomocy i lipa. Edytowane 27 Listopada 2012 przez piotr12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Dzisiaj jestem na TS od rana, tak więc jak będziesz online, to wejdź, coś poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Z opisu wynika, że spawnujesz się na Dworcu w Lubeczu, ale jaki doktor? jaki most? tego nie mogę wyczaić... Jeśli chodzi o Czat w grze - żeby rozmawiać z kimś konkretnym prywatnie, musisz zastosować ukośnik i nick rozmówcy np: klikasz enter i w polu pisania w czacie wpisujesz " /oloo i tekst komunikatu" - oczywiście bez cudzysłowów. W ten sposób Twoja wiadomość dotrze tylko do oloo (będzie pisana fioletowym kolorem. Pisanie bezpośrednio w czacie jest widoczne dla wszystkich (białe litery). Oczywiście, żeby rozmówca dostał;l wiadomość musi byc on-line. Ale jeśli jesteś na innej mapie, to nie pogadasz z graczem w innym regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr12 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Malaks.pobrałem grę 1,3 GB z tej stronki http://europe.forum.stalker-online.so/viewtopic.php?f=38&t=4453&start=0&lng=en Zainstalowałem odpaliłem z Stalker-Online Launcher (English) ikonki na pulpicie,założyłem konto na podanej wyżej stronie,zakładam profil i wchodzę do gry,zaczynam koło szlabanu na drodze a kawałek dalej stoi lokomotywa,są rozwalone tory,pisze że mam iść do doktora a potem do mechanika. To jest ta gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Nikt nie każe Ci iść do mechanika czy doktora. Jedyne co masz zrobić, to iść do wspomnianego station sentry. Dalszy tekst, to po prostu informacja, że na tym obszarze znajdują się owe postacie. Podstawowa znajomość języka bardzo się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 W dziale SO jest ilustrowany poradnik do pierwszego etapu gry - mapa Station Edycja: Wszystkim graczom którzy zaczeli od tutoriala (czyli pojawili się w mapce poprzedzajacej Lubecz) zalecam po przejściu do Lubeczy skasowanie awatara (postaci) i utworzenie nowej, którą zaczną grać od dworca w Lubeczy. Przyczyną sa problemy z wykonywaniem kwestów postaciami, które przybyły z mapki początkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciutnies Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Coś tak czuję, że i ja zapiszę się na tego stalkiera. Już brak mi tego klimatu, a przechodzenie kolejny raz CoP'a, czy CS'a nie wchodzi w rachubę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dzisiaj zacząłem grać :D Ktoś z Was pojawia się jeszcze czasem w Lubeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Ja gram od jakiegoś czasu. Nick Rip jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BliznaPL Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Bardzo dobrze im nas więcej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Dzisiaj zacząłem grać Ktoś z Was pojawia się jeszcze czasem w Lubeczy ? Chyba juz wiesz, czy ktos pojawia się w Lubeczy :) Ja gram od jakiegoś czasu. Nick Rip jak coś Wywołaj mnie w grze na PW (mój nick Stas) - nasz klan pomaga nowym graczom. Jesli zechcesz, przeprowadzimy Cie do mapy 2, ale kżdemu nowicjuszowi radzę pobiegać po mapie 1 (Lubecz), ponieważ wykonywanie zadań daje punkty umiejetnośći a te z kolei sa bardzo potrzebne bo pozwalaja rozwijac postać. Żeby mnie wywołać na PW trzeba w okienku czatu wpisać komendę @Stas i tutaj tekst. Wtedy wiadomośc dojdzie tylko do mnie. Grywam wieczorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja non stop zaglądam na Lubecz :) Tru3 niektóre zadania wymagają wyruszenia na drugą mapę chyba głównie misje dla kuriera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 @ Trurl3: Już dawno jestem w lubeczy w lesie, więc nie musisz a poza tym sprzęt już dał mi metin oraz miedziany, więc jest ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Chyba juz wiesz, czy ktos pojawia się w Lubeczy :) "Ktoś" to mało powiedziane :P Troche Was tam było :D Zastanawiam się czy już iść na drugą mapę czy nie.Chyba nic sie nie stanie jak mi zostanie kilka questów niezrobionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Może i się nie stanie, ale zasadniczo wyruszałbym na Mapę 2 wtedy, kiedy bym miał możliwość przejścia przez "środkową" bramę (tę za autobusem) za 500 ru., nie wcześniej. Ale jak chcesz - przeprawa przez tunel też ma swój urok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jak dla mnie to jest monotonna droga lepiej poświęcić te 500 rubli i tak się szybko zwrócą:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burbon Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zacząłem dziś grać. Mój nick Burbonerist. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jak dla mnie to jest monotonna droga lepiej poświęcić te 500 rubli i tak się szybko zwrócą Jest tylko jedno małe 'ale'... nie od razu można wyjść z miasta za 500ru, najpierw trzeba wykonać odpowiednie zadania. Jeśli się nie ma tej możliwości, pozostaje tylko tunel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Słusznie ale te zadania z drugiej strony są na 5 minut bo wystarczą zadania od Kuriera i odpowiednia ilość doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagreg Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 To może ja się dopiszę i przedstawię bo grać już gram, na forum też już chwilę jestem zalogowany, choć do tej pory tylko czytałem :) Maturę miałem już dawno, a z @Oloo zgadzamy się co do tego, że najlepsze lata to sześćdziesiąte :D w realu Grzesiek nick na forum: pagreg nick w SO: Jonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dobrze że mamy w SoA Jonasza, będzie na kogo zwalać winę za nieszczęścia Jonasz - człowiek przynoszący pecha, ściągający biedę, nieszczęście. Etym. - od imienia proroka izraelskiego żyjącego za panowania Jeroboama II (783-743 p.n.e.). Wg Biblii jego obecność na okręcie płynącym do Tarsis okazała się przyczyną groźnego sztormu: "Wzięli więc Jonasza i wrzucili do morza; wtedy burza ustała" (Jonasz 1, 15). BTW. Już wiem dlaczego Blyak mi nie dropił :woot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi