gawron Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Znalazłem coś takiego - LINK Jest to opis moda i używanych w grze urządzeń, systemów: handlu, craftingu, umiejętności itd. Z czymś takim mieliśmy do czynienia w Klondajku, ale na mniejszą skalę. Wszystko to wygląda imponująco. Dlatego też rozumiem @Mnieciu twoje zainteresowanie tym modem, mnie też się to podoba. Niestety jest sporo narzekań na moda, niektórzy nawet twierdzą, że jest nudny i porzucają grę. Myślę, że może to wynikać po części z błędów moda, a po części z nastawienia, oczekiwań i nieco luźnego podejścia do przechodzenia fabuły. Zaznaczam, że nie grałem, ale odrobinę zapoznałem się z materiałami dotyczącymi przechodzenia (w tym także filmowymi) i dochodzę do wniosku, że nie jest to pozycja dla łowców skalpów, a raczej dla uważnych i cierpliwych detektywów. Mnogość dokumentów w różnej formie, które trzeba znaleźć, a potem uważnie przeczytać (to samo dotyczy dialogów), żeby fabułę pchnąć do przodu, sprawia, że pominięcie lub niezrozumienie jakiegoś zdania, skutkuje tym, że leżymy i kwiczymy. No i jeszcze jedno, mod nie został ukończony w 100%. Autorzy wyjaśniają, że nie mieli możliwości usunięcia jakiegoś błędu, w związku z czym część finałowego zadania została wycięta (gra się po prostu urywa), a w jej miejsce wstawiono przewijające się obrazy z dźwiękowym dopowiedzeniem końcówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 @gawron dzięki za wyjaśnienie. Z opisu brzmiało ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Jeśli w tym modzie jest tak jak w Diabelskim kręgu, to jest to egzamin z historii Rosji. Prawie wszystkie zagadki, dotyczyły wydarzeń, z których oni są dumni. A my niekoniecznie musimy wiedzieć, co się stało za czasów jakiegoś tam cara, czy bojara. I trzeba być po studiach medycznych, aby posługiwać się aparatura leczniczą itp. W Diabelskim kręgu też miało niedopracowany koniec moda. Bez najmniejszego problemu przeszedłem do jego bazy, czyli OGSM. I mogłem dalej grać. Nasz forumowicz Yurek, mający kontakt z autorami był tym zaskoczony i ostatecznie dostałem przez niego podziękowanie od autorów, za znalezienie buga. Tak że nie porywałbym się na te kolejną niedoróbkę. Ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 @kondotier to co 1.5 nowicjusz? Bo myślałem, że jeszcze jedyneczkę rozkminię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 @Mnieciu- wybór należy do Ciebie. Do Nowicjusza, co sam sprawdziłeś padły linki. Może spróbujesz Łącznika. Jest spolszczony, wyszedł równolegle z Pajęczyną, powinien działać. A tematyka podobna do Pajęczyny. Intryga goni intrygę. A najlepiej, aby zasugerowali Ci gracze, co by chcieli dostać w prezencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi