Jump to content

Posłaniec Pantery

Ignachinio
 Share

Recommended Posts

Mam problem.. ten cały sierżant natychmiast do mnie strzela? Czy ja mam go zabić?

problem rozwiązany dzięki

Rozumiem już to robię :)

Wystarczy nie być powodem śmierci tego sierżanta .. w moim przypadku pseudo gigant załatwił formalność. :)

Edited by Ignachinio

• 2 weeks later...

W zasadzie zakładający temat kol. rozwiązał problem z posłańcem, ale korzystając z okazji, opiszę swój sposób na posłańca - być może ktoś skorzysta.

• wchodzimy na most w miejsce zaznaczone w PDA na fotce dot. zadania.
  • w tym momencie przychodzi sms od Pantery i spawnuje się oczekiwany sierżant Kostylnoga.
  • zwracamy uwagę, jaką pozycję zajmie nasz posłaniec.
  • wczytujemy ponownie save, sprzed wejścia na most i jeśli wykończyliśmy wojskowych na nasypie, podrzucamy w miejsce obrane przez posłańca ciało-pułapkę.
  • w ciele umieszczamy jakieś drobne przedmioty + najważniejsze tj. ładunek wybuchowy małej mocy np. plastyd.
  • Kostylnoga przeszuka ciało, zbierze ładunek.
  • czas na detonację...buuum, przedmioty zostaną wyrzucone na ziemię [w tym nasz dysk!]
  • używając plastydu a robiąc 3 krotnie motyw - za każdym razem miałem posłańca rannego, ale nie zabitego.
  • jeśli mamy ochotę, możemy podleczyć naszego sierżanta, wówczas pobiegnie na posterunek wojskowy, gdy zmieni frakcję na smotnika - zostanie zastrzelony na posterunku...ale my jesteśmy czyści.

Może komuś sposób się przyda? zawsze to jakaś alternatywa dla wykonania kwestu na dysk Pantery.

Edited by The Emperor

• 10 months later...
  • 1 month later...

Inny sposób to pojedyncze strzały do sierżanta. W pewnym momencie pada, ale nie jest zabity, ale ranny. Dysk można od niego kupić, po uprzednim jego podleczeniu.

Myślę, że postawienie min w miejscu, gdzie zatrzyma się wojak, też byłoby skuteczne.

Edited by ksantyp