Vorenus Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Podobnie jak w Soljance NPC-e okradają schowki, z tą różnicą, że w Soli kłódka zabezpiecza przed kradzieżą a w Tajnych Ścieżkach ten PSI-zamek, niczego nie daje. Kupiłem w grze 4 po 30 000 i jak mnie okradali tak kradną dalej. Najlepszym zabezpieczeniem jest schowek w odludnym i trudno dostępnym miejscu. Dodatkowo w samej grze zostałem już trzy razy obrabowany zgodnie z fabułą, oczywiście można wrócić do sava z przed rabunku i pochować wartościowe rzeczy ale taka miła korekta wyposażenia według mnie uatrakcyjnia grę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Ja nie znosze jak mi zabierają coś mojego.Nawet jak ktoś chciał w ten sposób uatrakcyjnić grę.Dlatego bardzo sie cieszę jak znajde sposób by mnie nie okradli.Nie cierpię też skrzynek dlatego zwiększam sobie udżwig i co lepsze graty targam ze sobą.A co http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 kobal, widać że nie służyłeś w Ludowym Wojsko Polskim... Tam kwestia własności była pojęciem względnym. Kradzieże w grze są częścią uatrakcyjniającą rozgrywkę, w mody grają z reguły weterani danej gierki, żeby nie zasypiali przy strzelaninach i włóczęgach trzeba od czasu do czasu pogonić ich w sweterku po Zonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Służyłem w Wojsku Polskim pełny wymiar kary i znam panujące tam zwyczaje .Co nie znaczy że musze to aprobować, prawda?.Rozwiązaniem by było takie coś że mógbyś dorwać złodzieja i go odstrzelić.To byłoby dla mnie do przyjecia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted November 2, 2010 Author Report Share Posted November 2, 2010 No, no koabal - to chlubna karta z Twojego życiorysu. Jeżeli jednak służyłeś w LUDOWYM Wojsku Polskim to też nie jesteś już młodzieniaszkiem. Wojsko późniejsze zmieniło się już baaaardzoooo, nie przygotowało człowieka do tolerancyjnego spojrzenia na kwestię własności i nie chodzi mi tutaj o propagowanie złodziejstwa ale o naukę cierpliwości i pokory wobec kolei losu. Żeby nie było jednak off topu, napiszę, że uważam pomysły z kradzieżami za bardzo urealniające Zonę, w końcu to takie miejsce, przy którym Tomb Stonee (nie wiem jak to pisać, bo w szkole uczyłem się rosyjskiego a nie angielskiego),to anielska oaza. P.S. Czołem żołnierzu - kobal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Zawsze możesz w schowku umieścić dwa granaty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts