metek58 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zastanawia mnie taka rzecz. Mam oryginał płytkę SoC w wydaniu Extra Klasyki i jest tam tylko wersja 1.0.0.6, a moje pytanie jest takie: czy gdybym wziął od kolegi oryginalną płytkę ze SoC v. 1.0.0.0 i u siebie zainstalował (potem patchował w górę wg uznania), czy odpali gra z moją płytką? I czy tu złamię tym prawo? Proszę o rzeczową wypowiedź kogoś, kto ma w tym kierunku takową wiedzę.Pytam w tym względzie, że pojawiają się zgrzyty z odpalaniem niektórych modów, a jeśli można by tak zakombinować, to ułatwiło by to życie chcącym grać w mody, które nieraz chodzą na różnych wersjach podstawek.Czy to nasza wina, że posiadamy nowsze płyty z SoC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Z Twoją płytą nie pójdzie. Każda gra ma swój indywidualny nr.Ale wiem, że jest taki patch ( kiedyś mi go ktoś przysłał, ale już nie mam ) który pozwalał grać bez płyty i gra widziała 4GB RAMu. Może ktoś go jeszcze ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Czyli, jak rozumiem, zainstalowany SoC w wersji "zerowej" nie odpali, choć bym włożył też "zerową" wersję, ale drugą inną płytę? Chyba nie jest przypisywana instalacja gry do danej płyty, tak sądzę... ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Jest przypisana. Dlatego musisz grać z płytą oryginalną, tą od rejestracji. Mam SoC 2 płyty i kiedy próbowałem ( albo pomyliłem ) z innej niż dla zainstalowanej, nie dało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 To do kitu mój pomysł. To byłoby zbyt proste, żeby mogło zadziałać. Jeśli nie ma na to takiego lekarstwa, to temat do wywalenia. Szkoda, że się nie da, bo miałem cichą nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Mam Stalkera Rus i Pol. Gra w języku Rosyjskim bez problemu odpaliła mi się na płycie Polskiej. Oczywiście mówimy o oryginalnych. Nie ma znaczenie kod rejestracyjny - dokładnie jest to taka sama zasada jak w Windowsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Nie byłbym tego pewny, być może wersja rosyjska nie ma takich zabezpieczeń ale wersja polska odpalała tylko z oryginalną płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Mam oryginalne płyty i Polską i Rosyjską - i zamiennie je mogę mieć w napędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 No to jest nadzieja, że odpali moja "szóstka" na kolegi "czwórce"? Załóżmy że odpaliła - jest to niezgodne z prawem, i czy nikt się nie doczepi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A kto miał by się doczepić ? Policja ci przez okno zagląda 24g/h ? Zabezpieczeniem w stalker jest SecuRom, nie jestem pewien dokładnie jak on działa ale domyślam się ze na zasadzie sprawdzenia klucza zapisanego w danym sektorze dysku cd/dvd, ten sam klucz jest wpisany w grę, więc przy uruchomieniu gry porównuje klucz gry z kluczem płyty. Całkiem możliwe ze wszystkie gry stalker mają te same klucze i będą odpalać z płyt innych wersji. Kiedyś były jajca bo odpalałem grę A płytą gry B, widocznie wydawca poskąpił na klucze albo się pomylił. A jeszcze lepiej poszukać mini obrazu, to jest idealne rozwiązanie bo nie ingerujesz w grę/kod gry jak witamina i jest to legalne. Ja mam takie podejście do sprawy, mam oryginalny produkt i nie mogę go uruchomić przez debilne zabezpieczenia, zapodaje witaminę i gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Kpuc - co to jest ten mini obraz?Odpowiedź może być nawet na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 To taki obraz płyty bez danych, dane są wypełnione samymi zerami. Wydmuszka, dlatego skompresowany zajmuje kilka kilo a normalnie tyle ile płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Uważam, że jak masz oryginalną wersję gry to możesz posiadać x kopii (na tym samym komputerze) różnej wersji, czy to spaczowanej czy nie - logika tak podpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 @kfiat, to rozsądne by było, bo kopie oryginalnych gier są wręcz wskazane, by oryginalne egzemplarze nie ulegały uszkodzeniom przy ich używaniu, co za tym idzie - przedłuża żywot płytom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garrett Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja właśnie o kopiach nigdy nie pomyślałem, teraz mam zepsute Czyste Niebo i płytkę nr.2 z GTA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Kopia kopią ale gry bez płyty nie odpalasz, więc kopia na niewiele się zda bez wspomnianej witaminy a witamina narusza kod i to wtedy jest piractwo. Tylko w przypadku windowsa (i cyfrowej wersji gry) jest tak fajnie że mając nalepkę z kluczem możemy pobrać obraz systemu skądkolwiek i po wypaleniu płyty instalować ze swoim kluczem. Ból to jest jak się kupi nową grę na Xbox'a za 200zł, włoży do napędu i usłyszy wryyyyyuuu, wyciągnie płytę a tu taka rycha że płyta do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ƉƐϼД Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ale wiem, że jest taki patch ( kiedyś mi go ktoś przysłał, ale już nie mam ) który pozwalał grać bez płyty i gra widziała 4GB RAMu.http://www6.zippyshare.com/v/49560885/file.html Proszę i pamiętaj żeby zrobić kopię XR_3DA.exe(Wszystkie spaczowane wersję w pliku rar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi