michal488 Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Witam posiadam oryginalną płytkę stalkera zew prypeci doinstalowałem mody (1.6.02, Misery 2.0, QF, 2.02., spolszczenie, poprawkę spolszczenia) > podczas gry szczególnie na otwartym terenie gra się lekko przycina, są takie krótkie skoki co jakiś czas. Sprzęt mam dobry a wręcz mocny :Grafika Radeon r7 260x 2GB8 GB DDR3 Ramu Płyta główna Asrock 970Na tym sprzęcie odpalałem Battlefield 4 na ustawieniach ultra i śmigało aż miło a tu coś się tnie. Do tego zauważam zmianę jasności tzn. np jak zmieniam broń na karabin automatycznie się robi troche ciemniej jak wyciągam np. nóż znowu robi się jaśniej.Wszystkie najnowsze stery do grafiki mam zainstalowane.Dodam że płytkę kupilem parę ładnych lat temu może w 2010 roku ( Cenega Premium Games)Raczej nie wydaje mi się żeby to była wina sprzętu bo wymienione podzespoły wymieniłem w tym miesiącu no i ten battelfiled 4 naprawde bardzo płynnie chodził na tych najmocniejszych ustawieniach. A więc pytam co może być nie tak? może coś z tą płytką?Wszystkie mody instalowałem zgodnie z kolejnością podaną na tym forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LVutner Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Masz mało pamięci wirtualnej chyba. Jest poradnik na forum jak zwiększyć wydajność modów i stalkera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal488 Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 Masz mało pamięci wirtualnej chyba. Jest poradnik na forum jak zwiększyć wydajność modów i stalkera.Mam 8154 mb ramu aktualnie przydzielonego więc raczej to ie jest to. No chyba że jest to za dużo?? Koniec dobrych rad??? zadnych pomysłów Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawron Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 We wszystkich odsłonach Stalkera , czystych i z modyfikacjami , gra w niektórych momentach się przycina. Pozostaje się przyzwyczaić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Allen Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Tak jak powiedział gawron silnik stalkera jest troche niedopracowany stąd te przycinki, na pewno nie wina sprzętu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warkil124 Posted July 11, 2018 Report Share Posted July 11, 2018 Witam mam ten sam problem co kolega przycina mi sie gra co jakis czas Pomocy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSoldy Posted July 11, 2018 Report Share Posted July 11, 2018 @Warkil124 Miałem tak samo z wersją 2.1 i najwyraźniej to optymalizacja moda. Obecnie gram w wersję 2.2 która ma ją poprawioną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts