michal488 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam posiadam oryginalną płytkę stalkera zew prypeci doinstalowałem mody (1.6.02, Misery 2.0, QF, 2.02., spolszczenie, poprawkę spolszczenia) > podczas gry szczególnie na otwartym terenie gra się lekko przycina, są takie krótkie skoki co jakiś czas. Sprzęt mam dobry a wręcz mocny :Grafika Radeon r7 260x 2GB8 GB DDR3 Ramu Płyta główna Asrock 970Na tym sprzęcie odpalałem Battlefield 4 na ustawieniach ultra i śmigało aż miło a tu coś się tnie. Do tego zauważam zmianę jasności tzn. np jak zmieniam broń na karabin automatycznie się robi troche ciemniej jak wyciągam np. nóż znowu robi się jaśniej.Wszystkie najnowsze stery do grafiki mam zainstalowane.Dodam że płytkę kupilem parę ładnych lat temu może w 2010 roku ( Cenega Premium Games)Raczej nie wydaje mi się żeby to była wina sprzętu bo wymienione podzespoły wymieniłem w tym miesiącu no i ten battelfiled 4 naprawde bardzo płynnie chodził na tych najmocniejszych ustawieniach. A więc pytam co może być nie tak? może coś z tą płytką?Wszystkie mody instalowałem zgodnie z kolejnością podaną na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Masz mało pamięci wirtualnej chyba. Jest poradnik na forum jak zwiększyć wydajność modów i stalkera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal488 Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Masz mało pamięci wirtualnej chyba. Jest poradnik na forum jak zwiększyć wydajność modów i stalkera.Mam 8154 mb ramu aktualnie przydzielonego więc raczej to ie jest to. No chyba że jest to za dużo?? Koniec dobrych rad??? zadnych pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 We wszystkich odsłonach Stalkera , czystych i z modyfikacjami , gra w niektórych momentach się przycina. Pozostaje się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Tak jak powiedział gawron silnik stalkera jest troche niedopracowany stąd te przycinki, na pewno nie wina sprzętu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warkil124 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Witam mam ten sam problem co kolega przycina mi sie gra co jakis czas Pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 @Warkil124 Miałem tak samo z wersją 2.1 i najwyraźniej to optymalizacja moda. Obecnie gram w wersję 2.2 która ma ją poprawioną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi