Agrael Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Wilk ? Niee. Po zabraniu dokumentów z X-18 w wiosce kotów pojawia się Fanat, a Wilk udaje się na MW i tam już zostaje. Jeżeli wierzyć opisowi moda, to być może się odrodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 @Agrael No to na tej drugiej grze pobiegam jeszcze trochę i jak się nie znajdzie jakiś wojak z lepszym pancerzem niż Beryl , to wrócę do pierwszej gry. Ale jest jeden wielki plus. Teraz gracze już będą wiedzieć, że w odróżnieniu od gry, początek moda ma losowe sytuacje. Jednemu pójdzie gładko i od razu mieć będzie wiele, a inny się namęczy za frajer. I bolączka wielu modów, atak wojska na wioskę, tu może być zaletą. Naznaczony wyruszy w drogę taki, jakim gdzie indziej był dopiero w okolicach Radaru . DODANO. Jest w modzie ogromna różnica spawnu w zależności od gry. Kiedy w grze, miałem słabszy spawn u żołnierzy, to u Sidorowicza był bogatszy asortyment w sprzedaży. Przy grze z "bogatymi" wojakami, asortyment Sidorowicza ubożutki i co najciekawsze, stara sztuczka z z zapisem i wczytaniem nie działa. Nawet wyjście z moda i powrotne uruchomienie tego nie zmieniło. Ciągle miał to samo. Wybrałem się w drogę na Agroprom, z wyposażeniem jak w inwentarzu ( bez MP5) i zanim dotarłem do przejścia na Wysypisko, z trupów znalezionych i tych co sam przysporzyłem, już miałem to co w schowku. Na Wysypisku po pomożeniu Biesowi, zebrałem drugie tyle. Wdzianka zdjęte z trupów nienaruszone, 100% jakości. Broń w większości nadająca się do natychmiastowego użytku. Praktycznie nie ma handlu z NPCami. Albo trzeba będzie targać to do handlarzy, albo zabierać tylko to, co akurat jest nam niezbędne. Ze zmian w dialogach zauważalne to, że uratowany Jurik nie ma z nami opcji dialogowej. Został przy przejściu. MP5 na 18mm jest więc nasze. Jeśli w tunelu będzie. Reszta jak w podstawce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 PODBICIE TEMATU. To będzie ostatnia informacja o modzie. A mod pozostawiam bez oceny. Byłaby zbyt subiektywna. Będzie to tylko relacja ze zdarzeń. Zamknąłem grą pierwsze kółeczko. Wysypisko, Agroprom, Rostok, Dolina Mroku i X18, Kordon i znów Wysypisko. Mod nie jest zły, ale jak dla mnie, zawarte w nim zmiany to za mało aby znów grać w podstawkę. A na dodatek, jedna z tych zmian uczyniła mod nudnym. Jest możliwość od samego startu ściągnięcia z trupów b. mocnych pancerzy, sporej ilości amunicji i dobrej broni. Nie ma zachęty do szukania schowków z podstawki, które w wiekszości ( mimo zaznaczenia ) są puste. Ale też dowiedziałem się, skąd np. Er bierze pomysł spawnu mutantów w dużych ilościach. Na Agro, zanim dojdziemy do Kreta, musimy się uporać z ich stadami. Ale jak już dojdziemy, to bierny Kret albo ginie na naszych oczach, albo już jest martwy. Aby wyjść z podziemi Agro, trzeba pokonać już nie jednego kontrolera, ale całą zgraję rożnych mutantów. Podobnie jest w Dolinie Mroku. Spoiler Kula i pierwszy uwolniony Powinnościowiec, zamiast grzecznie iść na Wysypisko, rozpoczynają walkę z mutantami. Z wiadomym skutkiem. Mutanty likwidują większość NPCów, tak było na budowie. Dla naznaczonego zostało niewiele do roboty. Za to w X18 i na drodze do Kordonu zatrzęsienie. Całe szczęście, że nawet giganty padają po 2 - 3 trafieniach śrutem. Ale dla załatwienia drobnicy liczonej na dziesiątki, potrzebny wagon amunicji. Na Kordonie brak respawnu NPCów. Kiedy tu wróciłem, był tylko Fanat i trup Wilka. A Sidor przestał być sknerusem. Patrzcie ile płaci za karabin. Trzeba je sprzedawać pojedynczo. Czy więc opłaca się robić zadania z podstawki, np. na pojemnik z dokumentami na posterunku, za nagrodę 2000 ru? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 @Agrael Mod Nowa Wojna na Stalker Cień Czarnobyla w wersji 1.0004 i 1.0006. W paczkach mod+spolszczenie. Nowa Wojna PL na Stalker Cien Czarnobyla 1.0004.rarNowa Wojna PL na Stalker Cien Czarnobyla 1.0006.rar Jak coś to może dorzucić całe te paczki do pobieralni, a temat potem do spolszczonych. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi