Jump to content

Przydatne save'y

Junx

Recommended Posts

• Junx pinned this topic

Po wyjściu z X-18 u sida, bez czitów.

po x-18.7z

Nasz ekwipunek:

ss_dzinx_09-16-15_08-46-05_(l01_escape).

Z ważniejszych informacji:

- Dwa schowki Kostii znalezione

- Zadanie na pijawki zrobione (stąd nóż)

- Przyjazne stosunki z Kuzniecowem

- Mapa ATP odkryta i część zadań zrobiona

- Wypad do zapomnianego Lasu (na szybko, ale postęp do zadania "Inferno" jest)

- RPG i celownik PU są potrzebne do zadań (na ATP i na Wysypisku)

PS. Na tym zapisie są schowki, w których jest dużo sprzętu, jak ktoś chce znać lokalizację, niech piszę na PW.

Edited by Junx
  • Positive 1

Przed Prypecią:

Save wykonany w barze po powrocie z Jantaru -  przed prypecia.7z

Ważniejsze informacje:

- Oddane rzeczy dla...

... sida buggy z bagien i artefakt "Inferno"

... minigum dla Adrealiny

... pda dla kreta

... Big Ben i walizka dla Freemana

... Barrett M95 dla Kostii

... Dokumenty dla Akima

- Odkryte dużo przejść

- Zrobione zadania na ATP (chyba 3/4 zadań)

- Losowo robione zadania (dla sida, barmana)

- Schowki Kostii do Jantaru znalezione

- Walizka dla sida z posterunku oddana

- Zrobione dwa zadania dla Kuzniecowa

- Oddany Karabin dla Woronina

-  Część zadań dla Worona zrobione

I wiele innych pobocznych zadań...

Postać będzie "pusta"  po wczytaniu gry. Save wykonany jest przed 3ma schowkami, które są wypakowane sprzętem. Każdy indywidualnie coś znajdzie dla siebie.

Edited by Junx
  • Positive 1

• Guest unpinned and featured this topic
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Posiada ktoś save przed rozmową z Górnikiem? (pierwsza wizyta w Pieczarze)

Jak próbuje wczytać quicksave w Pieczarze to mam wylot, a nie jestem na tyle biegły by tą lokację przejść za jednym zamachem.

Eweuntialnie po wyjściu z Pieczary, ale z normalną ilością gotówki :happy:

Edited by R4KET

A mogą być autosave-y z questów po wyjściu z Pieczary bo takich to mam pełno, od początku moda.

Gram na wersji repack be żadnych powiększań udźwigu, dodanej kasy.

Dobra paczka autosave-ów z początku gry, po wyjściu z Pieczary.

http://www26.zippyshare.com/v/CDSvyTAt/file.html

Dla pewności sprawdź antywirem. Gram na Repacku ze spolszczeniem 0.10.

Edited by tom3kb
  • Positive 1

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

Gratulacje!!! Witaj w klubie Rebornowców :D.

Szkoda że usunąłeś moda z savami, bo chciałem Cię prosić jeśli skończysz, o wstawienie jako deskę ratunkową dla tych którym się im nie powiedzie, sava w podziemiach przed rozmową o rezygnacji z przynależności do Monolitu.

A co dotyczy pieniędzy. Jeśli ich ilości w savie z forum Ci nie odpowiada, to zrób myka. Nakupuj u jakiegoś handlarza najdroższych przedmiotów tyle, że zostanie Ci kwota jaką chcesz mieć, a przedmioty wsadź do jakiegoś trupa. Mod zrobi z nimi porządek.

No i pytanie. Dlaczego nie ciągniesz dalej, a przeskakujesz na OP2? Teraz, mając moda na świeżo w głowie, przejście drugiej jego części będzie przyjemniejsze niż po przerwie. Grałem w OP2 i gdybym teraz miał wybierać pomiędzy nim, a Odmiennymi światami, wybrałbym je. Trudności jakie w nich występują, mają realne uzasadnienie w scenariuszu, nie jak w OP2 gdzie określenie "maksymalne przegięcie" nie oddaje skali utrudnienia.

Z tego co czytam, właściwym jest Solianka 2016. Czekam na dostosowanie spolszczenia aby zagrać i zmyć niesmak jaki mi pozostał po grze w OP2.

Ale to Ty decydujesz w co grać, tak że nie myśl, że coś na Tobie wymuszam. Ja tylko daję sugestię.

Nie przestrasz się pierwszej akcji w labie pod Radarem. ER, autor moda lubuje się w takich pikantnych początkach. Jak Hitchcock, najpierw trzęsienie ziemi, a potem - a potem to już da się grać :033: . Metafizyka, sceins fiction i fantazja, przeplatają się z bardzo ciekawą rozgrywką. Lokacje z wszystkich trzech podstawek plus bildowskie.

A o reszcie pogadamy w trakcie gry.

Jak nie masz tego zapisu z początku podziemi, to choćby ten przy teleporcie jakim wychodziło się do Prypeci, lub ten pod samą kopułą.

A innych, którzy w tego moda jeszcze nie grali, a lubują się w nietuzinkowych wyzwaniach i scenariuszach nie mających nic wspólnego z podstawkowymi czy soliankowymi, zachęcam do zagrania.

• 1 month later...

Witam wszystkich fanów serii, proszę o pomoc, potrzebuje save z końca lokacji agroprom. Wywala mi zawsze pod koniec jakiś bug. Zaczynam grę 3 raz i jeżeli zacznę jeszcze raz to się zniechęcę a mam silne postanowienie (jeszcze) żeby skończyć Stalker Lost Alpha DC. Z góry dziękuję za pomoc bo na 'największym forum stalkera' ..... od dwóch tygodni zero odzewu jak i na forum jak i PW.

ps. mam gre STALKER LOST ALPHA DEVELOPERS CUT z patchem 1.4002 czy coś :), mój email -----> purbaniak71@gmail.com 

Jeżeli kolega @SEB2E gra już, to na pewno ma już save po agropromie :) bardzo ich potrzebuję bo przymusowe wolne mam :D i już bym chciał młócić

ps. Dajcie numer do niego, tak pilnie potrzebuje tego pliku !! A tak na poważnie to skończyłem wszystkie książki z universum S.T.A.L.K.E.R i po prostu czuje nie dosyt :P a tylko LA nie jest ukończone a że mam L quatro na dłuższy czas.....więc wiecie......

:D:D:D    

Edited by Monus