Kalam Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Witam , już drugi dzień zony panują u mnie egipskie ciemności,bez względu na godzinę jest ciemno jak u mużyna w .... ,robiłem już niezliczone ilości save-load,zmiana lokacij i nic nie pomaga ,zaczeło się to na MW po zadaniu z Pawlikiem, ale to chyba nie ma znaczenia co ?.Gdzieś już czytałem o podobnym problemie tylko nie moge tego zlokalizować.Pomóżcie bo już mnie ślepia bolą . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Moim zdaniem musisz odczekać do Emisji. I na przyszłość nie zapisuj gry podczas emisji czy Czasu strachu (22:00 - 22:30) ani bezpośrednio po nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Miałem coś takiego w Zapomnianym Lesie.Jak pamiętam pomogło wywołanie emisji.To znaczy tak siedzę sobie w Zapomnianym Lesie niby dzień a ciemno , nie pomaga zmiana lokacji i nic innego, więc kładę sie spać aż budzi mnie emisja,przeczekuje,po emisji wszystko wraca do normy.Problem już nie wrócił.Ważne oczywiście by emisja była w dzień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Podczas mojej gry (a nadal gram ) miałem coś takiego wielokrotnie. Spoko, to się samo wyreguluje . Z tego co zauważyłem nie ma to związku z emisją (chociaż potrafi to naprawić, ale nie wywołuje), lub tą głupią godziną strachu (chociaż po niej zwykle mam 100 % zachmurzenie i widzialność w grze prawie jak w nocy ) Z moich obserwacji na pewno wywołuje to kilkakrotne spanie podczas transmutacji artefaktów - zawsze miałem przynajmniej 48 godzin nocy po takim przypadku. Pod pojęciem kilkakrotne spanie mam na myśli - robisz kilka transmutacji na raz, pierwsza ma zająć 5 godzin, druga 9 godzin. Pierwszy sen nastawiasz na 5 godzin, budzisz się, zabierasz art i kładziesz się spać następnie na 3 godziny, budzisz się (art już jest lub za chwilę będzie ) i masz piękną noc o 12:00 w dzień. Co ciekawe dotyczy to lokacji z podstawowej wersji gry (chociaż przypadek Kobala z Zapomnianym Lasem temu przeczy ) Gdy podczas takiej sztucznie wywołanej nocy poszedłem na Bagna, tam był piękny słoneczny dzień, powrót na Kordon i z powrotem do strefy mroku Najdłuższą noc miałem trzy doby gry i kilka emisji tego nie naprawiło, a potem pewnego ranka wyszło słońce Wujek Dobra Rada mówi: Kup sobie noktowizor "Biała Noc" do pancerza i nię będziesz miał problemu z ciemnością . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalam Posted December 10, 2010 Author Report Share Posted December 10, 2010 Dzięki wszystkim za rady,faktycznie emisja w moim przypadku jak na razie nie pomogła,dziś próbuje dalej a że wekend wolny to pociągne głeboko w noc.Yurek skorzystam z twojej rady z tym noktowizorem ,tylko że jestem na dorobku i niezbedny okazuje się Grawikostium z wiadomych wzgledów,no nic, przyjdzie kupić u Akima zameczek i dodatkowy plecak że by było gdzie graty chować i wale na ATP ,może tak jak mówisz samo sie naprawi.A tak przy okazij to dosyć czesto wywala mnie z błedem memory ,i tu pytanie -czy mogę taraz wrzucic xrGame.dll od trurl3 i czy to w jakis sposób mi pomoże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 potrzebny log błędu jest w katalogu../Dokumenty/Stalker SoC/logs...poszukaj i wklej do tematu końcówkę po wpisie... Fatal Error ...pliczek możesz wrzucić, ale zrób kopię oryginału ...ile masz pamięci RAM w kompie.? Poczytaj temat o wydajności sprzętu... http://www.stalkerteam.pl/Thread-Zelazny-temat-wydajności-sprzętu-przy-grze-w-STALKER-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts