Jump to content

Maks stoi i co dalej

Recommended Posts

Kiedyś ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Weź skądś materiały wybuchowe i porozstawiaj powinności pod nogami. Jak je zdetonujesz to nie będziesz miał ich jako wrogów.

Ewentualnie zawsze możesz ich zabić a później u Sidorowicza wykupić poprawę stosunków a następnie przywrócić sobie utracone pieniądze CheatEnginem jeśli natrafiłeś na taki bug.

Maks i jego ekipa stoi bo czekają na jeszcze jednego człowieka. Sprawdź wieżę wartowniczą przy tunelu kolejowym. Powinien tam być ranny wolnosciowiec. Wylecz go a wszystko wróci do normy. Materiały wybuchowe, miny, beczki z paliwem, to wszystko stosuje się by zwiększyć szanse przeżycia Maksa w starciu z powinnością. Wtedy rozwalasz powinnościowców za pomocą eksplozji, samemu zachowując czyste konto a Maks żyje. Ale jeżeli grasz na repacku to jest tam poprawka na nieśmiertelność ważnych npc, między innymi Maksa. Co za tym idzie nie trzeba żadnych zabaw z wybuchami. Maks tak czy siak przeżyje.

• Positive 1

• 1 year later...

A czy ten Maks potrzebny jest póżniej do jakiś ważniejszych misji? Wykonałem ta misje na wyeliminowanie tych z powinności, ale po zakończeniu stoi jak słup soli. Nie ma żadnej opcji dialogowej. W poradniku widzę że daje tylko 2 questy. 

W miejscu gdzie zbierał się oddział. Ogólnie to ruszył wcześniej do walki z powinnością, potem zniknął mi z oczu. Wolność wytłukła wszystkich, misja się zakończyła po czym go spotkałem w miejscu jak pisałem wcześniej.

No to nie wiem. Jak chcesz wystaw sejwa mogę popatrzeć co i jak.  
Tak przejrzałem poradnik do Soljanki:

I wychodzi, na to że Max nie jest tak bardzo istotny i możesz sobie go darować. Potrzebny jest tylko do misji 
Fleszka Szaleńca. 

Przynieść fleszkę Psychola

Ukryj zawartość

1.Idziemy na bagno.

2.Walimy psychola, jeśli jeszcze żyje.

3.Zabieramy fleszke.

4.Przynosimy Maksowi.

Nagroda: całkiem niepoważna, wszystkiego pistolecik.

! Porada:

1. Sensownie jest iść po fleszkę nie czekając na zadanie od Maksa. Bagno jest miejscem dość ożywionym i są szanse, że mutanty dobiorą się do psychola przed wami, a potem śmieciarz zrobi swoje.

2. Po oddaniu fleszki Maksowi wykupcie ją spowrotem, przyda się dla Woronina.

Rozlicz zadanie na zlikwidowanie oddziału powinności u Łukasza i ruszaj polować na Pawlika :) 

Edited by kazik

Przy pierwszej rozmowie z Maksem, nie ma dialogów na zadania, a tylko na handel. Po rozmowie z Łukaszem i przy zbiórce żołnierzy na wypad, musiał powtarzać. Na filmiku, bez wsłuchania się w wyjaśnienia Shkreka, można tego nawet nie zauważyć. Maks został odepchnięty przez tego co łazi po moście i widocznie był za daleko, bo Kilian nie odpowiedział na stawiane mu zadanie.

@zbych - policz, czy na filmiku i u ciebie w grze, ilość żołnierzy się zgadza. No i czy NPC Kilian odpowiada Maksowi coś takiego " JAK TRZEBA OD TYŁU, TO ZAWSZE KILIAN". Jak tej rozmowy nie ma, to trzeba powtórzyć. Ja bym powtórzył na wszelki wypadek, od rozmowy z Łukaszem.

Już wszystko gra. Podczas zbiórki jest ich 7 a ma być chyba 8 jak na filmiku. Gdzieś czytałem że 1 brakujący jest ranny na wieży. I był. Uleczyłem go i gitara. Maks po akcji wrócił na swe miejsce i nawet chce rozmawiać! Dzięki i pozdro.

• Positive 2