pacjent1972 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 SGM 2.1 + Misery (Kataklizm) Spoiler Tytuł oryginalny: SGM 2.1 + Misery (Катаклизм) Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 17.09.2012 r. Autorzy: Гупи=), Crazy Stalker OPIS: Spoiler "Kataklizm" to mod w którym twórcy połączyli dwie globalne modyfikacje, a mianowicie graficznego Misery i fabularnego SGM 2.1. Te dwa moda połaczono w celu dodania oryginałowi gry Stalker Zew Prypeci atmosfery i nowej fabuły. Dodatkowo w grze obecne są nowe efekty wizualne ,które zapewnia mod AtmosFear 3.0. W czasie przechodzenia będziecie mogli spotkać ponad 200 dodatkowych zmian których autorzy moda nie chcieli do końca wyjawić. Lista zmian: - Lokacje z wersji moda SGM2.2. - Można ciągać trupy. - Nowe dialogi (SGM) + dodane. - Pełne połączenie modów. - Dodane nowe ugrupowania. - Pojawiły się nowe kwestowe postacie. - Wszystkie innowacje z SGM 2.1 są obecne w modzie. - Atmosfera maksymalnie przeniesiona z moda Misery. - Fabuła w Dolinie Mroku ma przedłużenie. - Adaptowane i przeniesione cztery lokacje: Laboratorium X18, Magazyny Wojskowe, Agroprom i podziemia Agropromu. - Stare lokacje otrzymały nowe kwesty. - W Strefie pojawił się nowy typ NPC-ów - to Pracodawca. Ich usługi dostępne są tylko we freeplayu. - Zmienione i dodane nowe modele NPC-ów. - 18 modeli nowych broni. - Naprawione bugi i zwiechy z poprzednich wersji. - Atmosfera oryginalnego Zewu Prypeci całkowicie zmieniona. - Skorygowany balans broni i uszkodzeń. - Zrewidowana ekonomika. - AI NPC-ów. - Korekcja RPG. - Doskonała nowa broń. - Unikatowe przedmioty. - Niepowtarzalne efekty (integrowany AtmosFear 3.0). - Zmniejszone ilości NPC-ów i mutantów. Dodatkowo zastosowano ponad 200 drobnych zmian które odnajdziecie przechodząc moda. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Pobranego moda skopiować do folderu z grą, nałożyć fixy z zamianą płków. Zmiana w fsgame.ltx na: $game_data$ = true| true|. Zmiana w localization.ltx na: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west. Zmiana w gamedata/configs/text - kopia rus z przemianowaniem na pol. Pobrane fix rozpakować i skopiować do folderu gamedata z zamianą plików. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex: [KLIK] Fixy: Fix 1 (Yandex): [KLIK] Fix 2 (Yandex): [KLIK] Nie kopiować folderu bin z fixa 2, jeśli nie macie patcha 1.6.02. Źródło: Adaptacja Misery na SGM 2.1 Spoiler Tytuł oryginalny: Адаптация Misery на SGM 2.1 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 29.05.2013r. Autor: Chorbit OPIS: Spoiler Adaptacja SGM 2.1 i Misery. Zmieniono startowe wyposażenie, datę i godzinę rozpoczęcia gry, poprawiono celowanie z broni, GALERIA: Spoiler LINKI DO POBRANIA: Spoiler Gamedata: [KLIK] Zmiana roślinności: [KLIK] Źródło: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 O kurczę, fajny ten mod samego spolszczania pewnie by dużo nie było ale adaptacja spolszczenia już istniejącego pod tak dużego moda to chyba kupa roboty. Chętnie bym w to pograł zważywszy, że nie wiadomo kiedy SGM 3.0 się ukarze. Jakbym sam umiał to bym pokombinował z tym spolszczeniem, a tak to jak pijawka czekam z nadzieją, że ktoś odwali tą robotę za mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witia Kontroler Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Trochę się gubię w tych wszystkich odnośnikach do fixów, atmosfearów i wstawek - czy ktoś może wytłumaczyć, co mam ściągnąć i w jakiej kolejności zainstalować, jezeli mam na tę chwilę tylko Prypeć? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Ściągnij z Mega to będzie całość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucing Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Witam, jestem nowy na forum... pobrałem moda, ale nie uśmiecha mi się granie z napisami w stylu "ui_new_game" itp. wiecie jak zrobić chociaż po angielsku? z góry dziękuję i przepraszam za odkopywanie starego tematu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandro de Vega Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Bardzo konkretna instrukcja instalacji. Prowadząca jedynie do crasha silnika gry. Oczywiście zakładając, że poprawnie zinterpretowałem instrukcje(oraz ich brak) bo równie dobrze mógłbym sobie wywróżyć sposób instalowania moda z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 @Sandro de Vega, jak pewnie zauważyłeś mod powstał w 2012 roku i jakoś, wnosząc z ilości postów, nie cieszył się popularnością. Jeżeli koniecznie chcesz w niego zagrać, to pobierz z Mega, opis jest taki - SGM 2.1 + Misey Full, więc pewnie zawiera wszystko potrzebne do gry. Opisu instalacji nie podejmę się podać, nie wiem też jak będzie z napisami. Z pewnością po polsku nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 @Sandro de Vega Nie znam tego moda, ale jeśli w nim jest kat bin z silnikiem, to powodem krasza może być właśnie ten silnik. Usuń go z postawionego moda ( zmień mu nazwę ) i wklej silnik z polskiej podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 (edytowane) Wiem ze wątek może i stary, lecz Zainteresował mnie ten cały Sgm 2.1 "kataklizm" a zauważyłem ze linki już nie działają, postanowiłem poszperać po necie i udało mi sie znależć (Chyba jedynie ostatnie) Linki które działają wraz fixami i z samym modzie, odpaliłem i działa! (głównie po rosyjsku.) Linki : Mod : Spoiler https://modsbase.com/u2k1t37q30rj/cataclysm_mod.rar.html Fix #1 Spoiler https://disk.yandex.ru/d/qMoTq2GiZx7wh https://modsfire.com/RnF4QZMu8Kc18dQ Fix #2 Spoiler https://disk.yandex.ru/d/d9ORdGJyZu5Bp https://modsfire.com/32Ao1XmOJ807bd1 Skanowałem Microsoftem Defenderem, jedynie co wykrył to "Misleading:Win32/Lodi", ale to co patrzyłem na necie to nie jest tak naprawde klasyfikowany jako wirus tylko jako niepotencjalnie "potrzebna aplikacja" Pliki wklepałem do folderu z COP-em i działa! tu screen Spoiler Jeśli chce sie ktoś z tym pobawić lub posprawdzać i ten teges to zachęcam, może jeszcze przy okazji jeszcze bardziej sprawdzi pliki pod wyszukaniem "szkodliwych" drobiazgów czy inaczej pod kątem jakichkolwiek wirusów czy innych rzeczy. które mogły mi przejsc przez oczy, i jeszcze przy okazji zaktualizować przestarzałe, wygasłe linki. (i tak wiem, nie ma spolszczenia.) Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Samotnik67 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi