pacjent1972 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Nazwa: На Болотах Autor: 61dimon161 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 30.08.2016r. Autor spolszczenia: Opis: Spoiler "Stalker- Na Bagnach" z takim tytułem została przedstawiona krótka historia w modzie do Zewu Prypeci. Akcja fabuły rozgrywa się na lokacji Bagna, główny bohater ma odnaleźć odpowiedzi na serię bardzo dziwnych zdarzeń zachodzących wokół nowej stalkerskiej bazy i jej mieszkańców. Główny nacisk w modyfikacji położono na zmiany fabuły, dlatego graficzna i gamingowa część pozostała praktycznie bez zmian. Fabuła: Naszym GG jest stalker o imieniu Koszczieja, który po długiej nieobecności wraca do Strefy. Po przybyciu na Bagna odkrywa że w starej cerkwi powstała nowa stalkerska baza z barem o nazwie "Pod Kopułą". Po przybyciu na Bagna GG udaje się do właściciela baru Patogenicza i zaczyna z nim współpracę. Ale po wykonaniu pierwszego zadania wokół zaczynają się dziać bardzo dziwne rzeczy, w tajemniczych okolicznościach na jednej z wież ginie szef ochrony bazy, zaraz po jego śmierci baza zostaje zaatakowana przez zombi. Wszystkie te zdarzenia naprowadzają Koszczieję i jego przyjaciela Niedźwiedzia na niejednoznaczne wnioski z których wynika że zdarzenia te to nie przypadek. Postanawiają wyjaśnić tajemnicę tego co się dzieje, poszukiwania prawdy prowadzą ich na byłej bazy Czystego Nieba. Co się stało z nimi dalej? Dowiecie się bezpośrednio z gry w moda "Na Bagnach". Zmiany: Nowa krótka fabuła. Nowe postacie i zadania. Akcja fabuły rozgrywa się na jednej lokacji. Graficzna i gamingowa część gry pozostała praktycznie bez zmian. Screeny: Spoiler Wideo: Spoiler Instalacja: Spoiler Instalacja moda: Zainstalować grę Stalker Zew Prypeci 1.6.02. Rozpakować pobrane archiwum z modem. Skopiować otrzymany folder gamedata do folderu z grą. Instalacja moda na polską podstawkę: Zmiana w fsgame.ltx na: $game_data$ = true| true|. Zmiana w localization.ltx na: [string_table]language = pol font_prefix = ;_cent ;_west. Zmiana w gamedata/configs/text - kopia rus z przemianowaniem na pol. localization.ltx Linki do pobrania: Spoiler Mod: Yandex: [KLIK] Patch: Yandex: [KLIK] Źródło: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Zaciekawił mnie, kolejny nieduży mod na jednej lokacji. może być fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Jest ciekawie, nowy scenariusz, kwesty, wiadomo, że mały mod ale można pograć i przyłączam się do opinii innych graczy na innych forach, że bez wylotów, bez... bez problemów. Aha! - na spalonym chutorze lekko wściekły poltergeist, masz na starcie m.in. PM ale czy Diegtarjewa czy tez innej szyszki ze strefy to dyskusje trwają a autor się w tej kwestii nie wypowiada i jedyna podpowiedzią pewną jest solucja od Frozen Terrible:https://youtu.be/-L3ln8-mx-M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Wstęp misje początkowe: 1/ Idziesz do cerkwi, tam misja od barmana - idziesz na spalony chutor po artefakt - po drodze 2 poltergeisty w chutorze. 2/ idziesz na wieżę pomóc walczyć - misja od barmana - na miejscu widzisz jak klient sobie strzela w bankę i dostajesz sms od Niedźwiedzia, że za tym stoi kontroler. 2a/ po powrocie do cerkwi musisz pomóc odeprzeć atak zombiaków. 3/ idziesz z Niedźwiedziem do bazy niebo po jakieś notatki które niebo mogło tam zostawić. Tamże do znalezienia - 2 teczki/poszyty w budynkach - u mechanika brązowy na ladzie w budynku u doktora niebieska teczka i walizka/kontener w przybudówce nad sklepem ze złomem - drabinka z boku budynku, potem do Niedźwiedzia i wracacie do cerkwi. 4/ Po przeczytaniu się dowiadujesz, że: niebo wiedziało o kontrolerze i że jest broń na niego - gauß, Niedźwiedź podpowiedział, że co do gaußa to ich mechanik Paweł - Pasza coś ma do powiedzenia, chłopina siedzi pod schodami na wyższe partie w kopule, prawej stronie od barmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 5/ Pasza każe ci iść po detale do gaußa na stację filtrów. 6/ tam misja: a/ spotkanie z bandyta przy kamieniach - patrz pda. b/ ukatrupić razem z ekipą z filtrów bandytów na bazie maszynowej, potem dostajesz to co chciał Pasza i niesiesz jemu to co otrzymałeś do cerkwi. 7/ Pora ustawić zagłuszacz kontrolera na kominie/wieży na farmie/chutorze w drodze do stalowego mostu na rzece, po drodze zombie z pepeszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Linki do poradnika przejścia moda: http://ap-pro.ru/go?https://www.youtube.com/watch?v=PONdIA1INTI http://ap-pro.ru/go?https://youtu.be/-L3ln8-mx-M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Można bardziej rozwinąć instalację z języka ros na pol ? Ponieważ zrobiłem wszystko tak jak mi kazałeś, zmieniłem wszystko co trzeba w pliku localization, ale ze samym plikiem nie wiem co zrobić. Z zaminą wyrazu w pliku fsgame.ltx nie było problemu, tak samo z przemianowaniem tylko nie wiem co zrobić z plikiem localization gdzie go wkleić ? kopiowałem go wszędzie, i cały czas gra jest po języku rosyjskim a menu po polskim, więc proszę o pomoc mój problem nawet minuty nie zajmie więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Plik localization.ltx wklej do katalogu ...gamedata/config/ Godzinę temu, Br3k3N napisał: i cały czas gra jest po języku rosyjskim a menu po polskim Dzieje się tak dlatego że ten mod jest w języku ROSYJSKIM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 @Anton Gorodecki Większość powiadomień i rozmów jest w języku rosyjskim, a localization skopiowałem do folderu config tak jak kazałeś, tylko nazwy produktów są w języku polskim, znaczy się nie do końca ponieważ ą,ę,ż itp są zaznaczane w ten sposób _ da się to naprawić poza tym poprzez instalację spolszczenia myślałem że chociaż dialogi po polsku będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Ale ten mod nie ma spolszczenia To tylko instalacja na polską podstawkę żebyś nie miał moda w krzaczkach. Część opisów jest po naszemu bo widocznie mod bierze je z naszej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi