DaarMoo Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Przepraszam za brak zmiekczen ale pisze na lapku z angielskim windowsem. Padla mi karta graficzna. Plyta glowna to Asus Motherboard P5G41T-M LX. Chce kupic nvidie geforce'a gtx ale nie wiem jaki bedzie pasowal. Moze jakas podpowiedz. W necie nic nie znalazlem. Edytowane 3 Listopada 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Z tego co wyczytałem na forach to GTX550Ti, albo Radeon R7. Ważna jest pełna konfiguracja sprzętu jaki posiadasz. Ale to na szybko, poczekaj na opinie "znawców" tematu kart graficznych. p.s. Zarznąłeś kartę modzikiem "Bóg z nami". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Mam GTX 560. Tak, ten mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Podaj pełną konfigurację, zasilacz, RAM, procek i ile kasy na kartę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Rozmawialem z informatykiem, mowi ze fizycznie karta ok. . Nalezy pobrac najnowsze stery, a usunac stare. Ale z tym mam problem. Wskakuje pobranie najnowszej Javy. Nie moge zainstalowac bo wyskakuje blad 1601. Ale walcze nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jave zostaw w spokoju. Od Nvidii stery pobierz nowe i powinno hulać. A sprawdzałeś kartę w innym kompie? Może zasilacz ci pada albo ci slot się wygiął. Edit: Panie Redaktorze, proszę dawać dobry przykład. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Hej. 3 godziny temu, DaarMoo napisał: Rozmawialem z informatykiem... Jak ja lubię takie zdania A teraz do konkretów. Nie wiem jaka jest Twoja wiedza na temat komputerów ale... Z tego co piszesz wywnioskowałem: Twoja płyta główna posiada zintegrowaną kartę graficzną z wyjściem VGA. Intel GMA X4500 graphics Więc najłatwiej jest sprawdzić (bez chodzenia do informatyka) czy Twój GTX jest sprawny podpinając monitor bezpośrednio do gniazda VGA. Może być potrzebna przejściówka DVI/VGA (koszt ok. 5 zł) jeśli nie masz kabla z wtyczką VGA (niebieską tak jak gniazdo na płycie głównej). Natomiast skoro to jest tylko problem sterowników napisz jakie wersji Windowsa używasz ? I dodatkowo jaki masz zasilacz. Pozdrawiam. Edytowane 3 Listopada 2016 przez kazik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzięki Panowie za pomoc ! Już wszystko hula. Java'e ominąłem ściągając konkretny ster. A było tak. Ściągnąłem sterownik. Odinstalowałem ten który był na kompie i zainstalowałem nowy i ... to samo. Uruchamianie w trybie normalnym skutkowało niebieskim, zapisanym na cało, ekranem z poziomymi białymi liniami. Tekst nie do odczytania. W trybie awaryjnym, wiadomo, rozdzielczość 800 x 600 - nie do ruszenia. I w tym momencie pomyślałem, że może trzeba zrobić czyszczenie, bo pewnie sporo śmiecia nazbierało się. Na początku użyłem 360 Total (śmieci - 2,2 GB), a później starego, dobrego CCleanera. W czasie ich pracy z ekranu zaczęły znikać powoli wszystkie paski. Jak skończyły, nie było żadnego. Nie mogłem w to uwierzyć. Zrobiłem restart i rozdzielczość wróciła do normy. Używam Win 7 Ultimate, zasilacz - OCZ ZS 650 W. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 @DaarMoo nie do pomyślenia, ze zwykłe systemowe śmiecie taki bajzel narobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Tym bardziej, że często czyszczę. Tak jak napisałem, myślałem że nic z tego, a tu nagle ekran zaczyna robić się czysty. Musiało dojść do poważnego błędu (a przez to nagromadzenia śmieci), choć w dzienniku zdarzeń czegoś nadzwyczajnego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 @DaarMoo z tą Twoją kartą od dłuższego czasu są same problemy, prawda? Uważam że czas jej prawidłowego funkcjonowania się kończy, więc powoli zacznij myśleć o zbieraniu funduszy na nową (używaną) kartę. Śmieci na dysku nie powodują jak to napisałeś 22 godziny temu, DaarMoo napisał: Uruchamianie w trybie normalnym skutkowało niebieskim, zapisanym na cało, ekranem z poziomymi białymi liniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Zdaję sobie z tego sprawę @Anton Gorodecki . Może był to zbieg okoliczności. Ale na razie jest ok. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 I skończyło się ok. Karta definitywnie padła. Po włączeniu, ekran jest czarny w niebieskie, kropkowane linie. Teraz jadę na VGA. Tragedia. Muszę dopasować ją do płyty głównej (Asus Motherboard P5G41T-M LX). Budżet, + - 500 PLN. Chciałem kupić coś nie gorszego od tego co mam (miałem) - GTX 560, ale nie bardzo wiem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Dnia 4.11.2016 o 15:32, Anton Gorodecki napisał: Uważam że czas jej prawidłowego funkcjonowania się kończy, więc powoli zacznij myśleć o zbieraniu funduszy na nową (używaną) kartę. Chciałbym powiedzieć: "A nie mówiłem?", ale trochę teraz mi głupio Nawiasem mówiąc kartę graficzną dopasowuje się pod procesor drogi Darku. Nie wiem czy jeszcze aktualna jest ta 960-tka: Spoiler https://www.olx.pl/oferta/geforce-gtx-960-gaming-2gb-CID99-IDikrLJ.html#26d33ccfe7 Celowałbym raczej właśnie w GTX 960, choć wiem że budżet +/- 500 zł to będzie jednak trochę mało na taką kartę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 GTX660/660 Ti Za 500 zł spokojnie kupisz : http://allegro.pl/obraz-i-grafika-4312?string=gtx 660&bmatch=base-relevance-floki-5-ele-1-1-1018&order=m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Dzieki Koledzy ! Czyli do plyty glownej pasuja bez problemu ? A co myslicie o GTX 750 Ti ? Na Allegro, nowa 495 PLN. (Znowu pisze na Win english) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 To co prawda tylko syntetyczne porównanie, ale daje pojęcie o wydajności kart : 660 vs 750 Ti http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/geforce-gtx-660-vs-geforce-gtx-750-ti 660 Ti vs 750 Ti http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/geforce-gtx-660-ti-vs-geforce-gtx-750-ti Zresztą to widać po cenach - używana 660 jest na tym samym poziomie cenowym, lub nawet jest droższa niż nowa 750 Ti. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) 660/660 Ti będzie lepszym rozwiązaniem (przejrzyj sobie dokładnie porównanie w grach, ponieważ do tego będziesz karty używał prawda?), tak jak napisał kolega Adam. To nadal efektywne akceleratory. Co do nowych kart - jestem na nie. Fakt że masz pewność i gwarancję, ale ceny są przeważnie zawyżone z tego lub innego powodu. Znowu z używkami nie wiesz nigdy do końca do czego taki jeden z drugim Jasiu ich używali, ale jeśli trafisz na uczciwego sprzedawcę to taka używana karta może posłużyć lata. Wybieraj więc uważnie i mądrze Darku. Edytowane 5 Listopada 2016 przez Anton Gorodecki zjadłem 'r' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Macie racje co do 660 .Takie same mysli mna targaja. Nowa - jakas pewnosc, uzywana - kot w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Kupiłem używaną kartę Asus gtx 660 2gb za 400 zł i jestem bardzo zadowolony. Trzeba jednak szukać okazji, ta co kupiłem miała jeszcze 2 miesiące gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 48 minut temu, DaarMoo napisał: Nowa - jakas pewnosc, uzywana - kot w worku. Nie zrozumieliśmy się. Trzeba po prostu uważać kupując używane karty graficzne. Jedziesz do sprzedawcy, testujesz stress testem kartę godzinę lub dłużej i czekasz na wyniki. Później oglądasz kartę fizycznie i dopytujesz właściciela o warunki w jakich pracowała (oczywiście nie powie ci taki że karta była koparką bitcoinów, ale zdarzają się uczciwi ludzie jeszcze, czasem, niekiedy). Używana nie znaczy wcale gorsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 (edytowane) Uzywane kupie tylko w necie. W moim miasteczku, tylko sklepy. Znalazlem 660ti po okresie gwarancji. Czyli ponad dwu letnia. Albo 3. Szukam dalej. Malo jest bardzo. Na Morele.net same 750 - i , na Allegro jest kilka. Edytowane 5 Listopada 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Zobacz na OLX. Jest tam kilka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Może to: http://allegro.pl/asus-gtx-660-ti-dcii-2048mb-tanio-i6593039532.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 14 godzin temu, DaarMoo napisał: uzywana - kot w worku. Zazwyczaj dostajesz gwarancję rozruchową. Poza tym, zawsze możesz polować, aż będzie jakaś karta w Twojej okolicy i odebrać osobiście. Tyle, że to może potrwać, a Ty chcesz kartę na już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi