Anton Gorodecki Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 W zadaniach DoktoraX jest więcej biegania między zleceniodawcami, zadania niestety skupiają się (ZNÓW) głównie na przynieś/zabij/odnieś. @Kirai spróbowałeś "zwykłego" CoC-a, to przenieś sobie tylko "gamedatę" oraz zapisy i spróbuj zadań DocaX - nic nie stracisz, a nóź ten nowy model rozgrywki ci się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Panowie, przecież na stronie startowej u dołu po lewej stronie jest info o dodatku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Dorzuciłem ten addon do zestawu CoC + AO3 + W.A.R.F.I.G.H.T.R 0.51. Mam pozytywne wrażenia. Na początku w PDA były dwa zadania. Wyłączyć Mózgozwęglacz i pogadać z Sidorem. Grę rozpocząłem na Zatonie także miałem kawałeczek. Po drodze pojawiły się nowe zadania typu znajdź dokumenty. Jakieś tam urozmaicenie. Scenariusz skonstruowany jest na zasadzie kolejnych rozmów z ważnymi personami. Sidor, Sacharow, Zimny itd. Od Doktora dostałem tylko klucz i namiar na hotel czyli penetracje labów dostanę od innych postaci. Takie to nowości. Jest natomiast ciekawa sytuacja z zadaniem (jest takich wiele) na uratowanie klienta z łap bandytów. Nim dotarłem, gość sam się uwolnił i teraz przemierza Zonę jak wolny elektron. Na mapie jest zagwiazdkowany, natomiast dialog z nim jest tylko natury ogólnej (masz robotę itp.). Czyli tak sobie chodzi tu i tam i chyba tak będzie chodził do końca gry. Już miałem nadzieję, że coś z tego będzie jak wszedł do Hangaru na Wysypisku, ale niestety bandyci go nie ruszyli i poszedł dalej. Twardy gość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) @Anton Gorodecki czyli thats it? Spoiler Znalazłem dekoder i tyle? Do niczego mi on? Żadnego nakierowania na CEA? Nic z generatorami i kolejnym laboratorium X-18? Żadnego wyznaczenia drogi do Spełniacza Życzeń? :( Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Kirai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgadza się - zadania DocaX głównie opierają się na losowych zadaniach cyklicznych oraz późniejszej zmianie frakcji i... losowych zadaniach cyklicznych oraz późniejszej zmianie frakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Czyli straciłem 5 dni ciągłego łupania? Wiedziałeś przyjacielu jak mnie dobić :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Najpierw pytamy a później strzelamy - nie odwrotnie stalkerze. Dlaczego od razu nie zapytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirai Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Nie pytałem bo na "chłopski" rozum poleciałem. Widzę zadania fabularne to jadę. Nigdy bym nie przypuszczał, że od tak one znikną. A gdybym doleciał do Spełniacza Życzeń ... generatorów. Cokolwiek? Blin! Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Kirai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 @Kirai przeczytaj mój post w Call of Chernobyl/[CoC]DoctorX itd. Tam pisz jak grasz tym dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Czy ta modyfikacja czasem nie przywraca starych wyglądów itemów? (Chodzi mi konkretnie o wóde, energetyki i żarcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 DoctorX Questlines nie zmienia wyglądu ikon. Wygląd ikon może zmienić za to np. "pakiet broni", o ile takie nowe ikony (wódki, energetyka czy pożywienia) zawiera. W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 No rozumiem, bo ostatnio po instalacji DoctorX Questlines + Arsenal Overhaul + Outfit Addon wygląd tych itemów zmienił się na ten "normalny" ze STALKERAów bez modów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Teoretycznie skończyłem ten dodatek, ale praktycznie nie jestem pewien. Ostatnie zadanie "na żółto" dotyczyło rozmowy z Wieprzem, rusznikarzem Najemników w Martwym Mieście. Stwierdził, że jeżeli chcę dotrzeć do Spełniacza to w tej chwili jest najlepszy moment. Więc poszedłem. Wypowiedziałem życzenie (najbardziej bezpieczne - chcę być bogatym) i Spełniacz zamilkł, a w PDA nastała pustka. Brak zadań. Mając jednak wszystkie dokumenty poszedłem do Warlabu sprawdzić czy wejdę. Nie wszedłem. Ciągła prośba o wpisanie kodu mimo, że go wpisuję. A generatory działają. I co tu robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Na Generatory do Warlabu trzeba iść przed wypowiedzeniem życzenia do Spełniacza i tylko grając tymi frakcjami - przynajmniej tak było na czystym - u których zadanie dotarcia do Warlabu było jednym z pojawiających się w PDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 4 godziny temu, DaarMoo napisał: Ostatnie zadanie "na żółto" dotyczyło rozmowy z Wieprzem, rusznikarzem Najemników w Martwym Mieście. Stwierdził, że jeżeli chcę dotrzeć do Spełniacza to w tej chwili jest najlepszy moment. Więc poszedłem. Wypowiedziałem życzenie (najbardziej bezpieczne - chcę być bogatym) i Spełniacz zamilkł, a w PDA nastała pustka. Brak zadań. Mając jednak wszystkie dokumenty poszedłem do Warlabu sprawdzić czy wejdę. Nie wszedłem. Ciągła prośba o wpisanie kodu mimo, że go wpisuję. A generatory działają. I co tu robić ? Widocznie autor dodatku nie zamierza cię wpuścić do WarLabu Zapewne dlatego że zadania DocaX wymagają WYŁĄCZONEGO Trybu Fabularnego. Po wypowiedzeniu Życzenia trzeba albo szukać zadań u kogoś innego albo zmienić frakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Jest tylko jedno pytanie. Jeżeli autor nie zamierzał wpuszczać do Warlabu to po co umieścił tam schowek ? Czyżby nieodpowiedni spawn ? Choć taki drugi, "nieodpowiedni", mam na Zatonie w domku koło dźwigów. Schowek w środku, a drzwi zamknięte na amen. Brak też na ten temat dialogu wśród koczującej w pobliżu gawiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Darek z tymi schowkami to ewidentny błąd CoC-a - forum TEAM EPIC huczy aż od postów związanych z tymi schowkami Co do dialogu - u mnie pomaga albo wczytanie zapisu, albo nękanie danego pacjenta tak długo aż skończy jeść, grać na gitarze czy co tam robić. Niestety to niekiedy czasochłonne. W dodatku kiedy siedzą razem przy ognisku, trzeba dobrze zlokalizować danego delikwenta, ponieważ niekiedy wydaje się że chcemy pogadać z właściwym a rozmawiamy z innym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie, nie. Odpuszczę sobie naciskanie stalkerów. Już się z nimi nagadałem. Zastosuję się do Twojego pomysłu i zmienię frakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 We freeplay-u pojawiają się pewne utrudnienia : 1. Nie można korzystać ze śpiwora. 2. Nie można wyrzucać broni, najwyżej przekazywać poległym. 3. Nie jest to utrudnienie, ale trochę wkurza - nie są usuwane zwłoki NPC i mutantów. Więc jak w jakimś miejscu dochodzi do regularnej strzelanki to zaczyna robić się tłoczno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Nie ma jakiejś opcji, aby mod nie gryzł się z fabułą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanax Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 czy jest spolszczenie do addonReportDoctorX Questlines 1.25!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanax Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 porzebuje nowe spolszczenie do DoctorX Questlines 1.25!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 @lanax nie ma spolszczenia do tej wersji, może byś dostosował!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lanax Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 przepraszam że cię zdenerwowałem chciałem tylko pytać czy ktoś robi to spolszczenie DoctorX Questlines 1.25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @lanax staraj się przestrzegać zasad szeroko pojętej netykiety. Nie stosuj wykrzykników (szczególnie jeśli o coś pytasz lub prosisz) i przestrzegaj zasad pisowni języka polskiego. To pomoże ci w relacjach z użytkownikami nie tylko tego, ale też i innych forów. Na tym Forum obowiązuje zasada, że spolszczenie dodawane jest zawsze do pierwszego posta w temacie danej modyfikacji (mówimy tutaj oczywiście o modach przetłumaczonych na język polski). Jeśli któryś z Tłumaczy/użytkowników pracuje nad spolszczeniem danej modyfikacji, to informuje o tym poniżej: https://stalkerteam.pl/forum/337-mody-w-trakcie-tłumaczenia/ 35 minut temu, lanax napisał: przepraszam że cię zdenerwowałem chciałem tylko pytać czy ktoś robi to spolszczenie DoctorX Questlines 1.25? Na daną chwilę nikt nie pracuje nad tym spolszczeniem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi