Junx Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Witam. Po wielu za i przeciw postanowiłem zrobić jakiś ciekawy mod Pack do CoC'a. Zawartość będzie różna od paczki nowych broni do zmian graficznych. Co JUŻ jest w paczce: - Gulash Mod (Połączenie AO z STCoPWP) - Outlit mod (Nowe pancerze) - Itemsoup (nowe "jedzenie") - Autumn Winds (Jesień w Zonie) - HD Model Pack (Nowe tekstury wysokiej szczegółowości oraz nowy wygląd) Co planuje dodać jeszcze: - Quest Pack od Dr.X ( nowe zadania) - Nowe artefakty - Trochę pozmieniać zawartość schowków - Nowe schowki (mój pomysł) - Unikalne bronie (tylko jedna sztuka w Zonie) - Anomalne bronie ( Tu mam plan jak to wykonać, ale nie wiem czy wyjdzie) - Anomalne pancerze (j/w) - Mniejsze/zwiększa zmiany i dodatki Plan mam taki, dość ambitny i myślę, że wykonalny. Proszę każdego o wypowiedzenie się na temat takiej "paczki". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Mnie się bardzo podoba. Obyś zrobił jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Dla mnie rewelacja bardzo ciekawe dodatkl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Świetny pomysł. Zaczekam z rozpoczęciem rozgrywki na Twój Mod Pack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @smox graj, mi to trochę z tym zejdzie zanim całość "połączę" w jeden mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @Junx Pamiętaj, jeśli potrzebujesz z czymś pomocy to wal do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernoch Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Było by bardzo miło jakbyś zrobił 2 wersję, dla słabych i mocnych komputerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Świetny pomysł ,tylko żeby nie była zbyt wymagająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @blablabla Wiem pamiętam. @Wernoch Będzie można je samemu wprowadzić bo deinstalacja będzie prosta. @Ulman możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @Junx Już mówię, chodzi o to że ten twój pomysł jest świetny ,ale fajnie by było ,żeby nie była zbyt wymagająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 3 minuty temu, Ulman napisał: żeby nie była zbyt wymagająca. No i znowu nic nie wyjaśniłeś Wymagająca w sensie, żeby np nie była za trudna, nie zwiększała poziomu trudności moda. Czy też "wymagająca" w sensie żeby nie obciążała kompa czyli nie odpicowywała moda graficznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Tak mam problem z tym ,,wyjaśnianiem'' ,ale to przez to że mój zasób słownictwa jest ubogi z resztą nie tylko on. Przechodząc do rzeczy chodzi mi o to żeby nie obciążało komputera, gra chodziła płynnie itp. . Edytowane 14 Lutego 2017 przez Ulman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jak pisałem wyżej... Cytuj Będzie można je samemu wprowadzić bo deinstalacja będzie prosta. Będzie w formie F.A.Q albo w filmowej, to zobaczę. Pierwsze screeny i postęp będzie w weekend. Na razie nie ma co pokazywać, ale powiem, że plan mam dobry (rozpisany w zeszycie ) i jeśli wyjdzie to myślę, że się dużo osobom spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jest taki "melanż wszystkiego" jak ja to nazywam czyli MLR do CoC-a (niektóre pomysły są ciekawe) http://stalker-gaming.ru/load/mody_stalker/mody_call_of_chernobyl/mlr_addon_3_1_4_22/65-1-0-4078 Może to cię trochę natchnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @Anton Gorodecki Ciekawy dodatek, może go nawet wykorzystam w swojej paczce, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jesteś dużym chłopcem, na pewno sobie poradzisz Czekam na efekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 @Anton Gorodecki dam radę, już długo w tym temacie siedzę, więc nie powinno być dużo problemów z łączeniem ze sobą tych modów. Efekty jak pisałem będą w weekend. 18.02.17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Raport z prac: Ogólnie podstawa moda jest gotowa, będzie prawie całkowicie spolszczona (brak tylko tłumaczenia nowych artefaktów) + Wersja Rosyjska (na ap-pro :D). W najbliższy weekend (niedziela) lub po (poniedziałek) będzie udostępniony Build. Mod na chwilę obecną wygląda na późną jesień, mroczna i wymagająca. Trudność moda będzie uzależniony od wybranego poziomu, więc każdy myślę, że odnajdzie się w mojej "wersji" Zewu Czarnobyla. Stabilność moda określam na bardzo dobrą, na DX8 w 1080p gra ładuję się w max 10 sekund, na wyższych dłużej. Zmiany w tym Build'zie nie sięgają "głęboko", jest to dopiero postawa moda. W przyszłej/przyszłych wersjach Hybrid będzie na bierząco rozbudowywany w każdym aspekcie, postaram się "upiększyć" Zonę do maksimum moich możliwości. Co się będzie zmieniać w przyszłości: - Edycja starych schowków - Nagrody za zadania - Ogólna poprawa bugów itd. Moje plany (jeśli wyjdą): - Nowe schowki - Znajdżki w tych schowkach - Nowe unikatowe bronie (Jedna sztuka w Zonie) - Anomalne bronie i pancerze W razie pytań proszę pisać, nie gryzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 anomalne bronie i pancerze? o co tutaj chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvialix Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Pewnie chce coś zrobić na wzór kurtki z cienia czarnobyla - która została zdjęta ze stalkera który zginął w anomalii, dostała magicznych właściwości itp. Coś czuje że będzie działać to na zasadzie dodania nowego pancerza, nazwy i pozmienianych właściwości i tam jego opisu. To samo może zrobić z egzemplarzami broni. Edytowane 21 Lutego 2017 przez xvialix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Lekko mało realne ale może u mnie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @SEB2E , @xvialix mniej więcej opisał to jak będzie prawdopodobnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Moim zdaniem takie bajery to zły pomysł, no może jeżeli będzie to jak ta kurtka ,,anomalia grabarz" z czystego nieba (chyba tak się nazywała ta kurtka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Dlaczego zły, w sumie co za różnicy czy to np nazywa się anomalna broń czy np byłaby to jakaś broń o podwyższonych statystykach albo jakichś innych zmianach (np Szybkostrzelny AK Striełoka, mp 5 na inną amunicję, czy tam inne wariacje broni) Chyba w OP-2 były już "anomalne" bronie np "niewidzialny bizon" Bo w sumie co ta anomalność zmieni, jedynie parametry broni, równie dobrze można by napisać, że to jakieś giwery modyfikowane przez techników czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @SEB2E wszystko będzie w granicach normy, więc myślę, że będziesz zadowolony @tom3kb Dokładnie, pomysł pochodzi z OP-2 tylko, że tam były bronie w liczbie mnogiej. Tu tylko w jednej dla balansu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi