mkk7 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Pierwszy oficjalny zwiastun Call of Duty WWII i powrót do korzeni czyli drugiej wojny światowej. Data premiery zaplanowana na 3 listopada, gra ma się ukazać na PC, PlayStation 4 i Xbox One. Akcja to dwa ostatnie lata wojny, cała kampania to teren europy m.in. Lądowanie w Normandii. Jak dla mnie zapowiada się ciekawie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Świetnie jak dla mnie przypomina MoH AA i CoD 1 i 2. Gwoli ciekawości posiadam jeszcze pudełka z tymi grami. Po filmie wygląda że wymagania będą bardzo wysokie. Cena to pewnie ponad 200,00 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 @czernobyl10 Pamiętajmy że to trailer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Znowu lądowanie na plażach w Normandii, no ile razy można Wygląda nieźle jak to trailer. @czernobyl10 To ja obstawiam cenę 229 Swoja drogą to z okładką się nie wysilili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Pozostaje przy ARMA 3 choć ciekawe czy jeżeli wydadzą ARMA 4 to nie zrobią zwrotu do czasu II WW jak w przypadku Battlefilda gdy wrócili do I WW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 17 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Beta testy jeszcze w tym miesiącu również dla graczy PC bez konieczności zakupu gry. Zainteresowani powinni udać się na platformę Steam od 29 września do 2 października. Minimalna konfiguracja sprzętu która pozwoli na rozgrywkę: OS: Windows 7 64-bit lub nowszy procesor: Intel Core i3 3225 lub odpowiednik 8 GB RAM karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB / AMD Radeon HD 7850 2GB lub lepsza 25 GB wolnego miejsca na dysku twardym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Główny bohater kampanii fabularnej to Ronald „Red” Daniels z I Dywizji Piechoty Armii Stanów Zjednoczonych, "przygodę" z wojną rozpoczyna od lądowania w Normandii, bitwy w których weźmiemy udział odbyły się naprawdę ( np. Hürtgen, Ardeny a twórcy przywiązali wielką wagę aby trzymać się faktów, współpraca z historykami i weteranami ). Zapowiada się bardzo ciekawie. Zwiastun fabularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Serdecznie dziękuje serii CoD i MoH za to że wzbudzili moje zainteresowanie historią "ALE". Boli mnie to że co nowy tytuł drugowojenny mówi o Amerykanach ogólnie Aliantach gdzie tutaj historia Finlandii (Simo Hayha - przekozak snajper i mój idol), >Polski-Francji-Norwegii -> (Dziękuje "Enemy Front"), nosz kurde Związku Radzieckiego, Francji, Walki w Afryce ? Nie zaciekawił mnie tytuł (znowu oklepana inwazja na Normandię) no chyba że historia bohatera będzie wyjęta niczym z "kompanii braci" ,"szeregowca Ryana" czy "złota dla zuchwałych" (hmm... Clint Eastwood, moje marzenie aby zastrzelił mnie Clint Eastwood a komentował to Morgan Freeman. If you know what i mean) to moje zdanie ulegnie drobnej poprawie. Zauważyłem po dogłębnej analizie że jest mało tytułów drugowojennych nie mówiących o Amerykanach oni wyzwolili tylko Francję noi dużą część Afryki razem z Brytyjczykami. Wniosek: Czy tylko ja widzę kolejną propagandę ? (po głębszych przemyśleniach) Nie mówimy dziś po Niemiecku (nie mówię tu tylko o Polsce) wyłącznie dzięki Amerykanom inne nacje też mają swoich bohaterów i ciekawe historie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Ja też bym sobie pograł chociaż w jakieś dodatkowe mini kampanie zrobione dla tych złych albo tak jak napisałeś w jakichś innych teatrach Finowie vs Rosjanie, konflikt w Korei itp ale typowy amerykanin wtedy by nawet na okładkę tej gry nie spojrzał . Tak dla urozmaicenia bez podtekstów zrobione żeby zaraz nie było propagują faszyzm/nazizm/dodać tam sobie co tylko chcecie, czysto wojenne misje po stronie niemieckiej. Zresztą zrobione z "ich" punktu widzenia też by mogły być ciekawe. Ile można lądować w Normandii na plażach jako kolejny hamburger albo skakać w Market Garden czy też znowu tłuc Niemców w Ardenach. Nudddyyy panie ten CoD, nie zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4emka Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 @tom3kb Czekam na ekipę która będzie miała jaja i pokarze jak naprawdę wyglądała wojna.Chciałbym zobaczyć powstanie warszawskie jak Amerykanie wyzwalali obozy koncentracyjne, to co się działo z Polakami w Katyniu na Syberi bitwy we Włoszech,pokazać ludziom że 2 wojna to nie tylko tereny ZSRR Francji i Niemiec. Gramy ciągle Amerykanami jak by byli bogami chcecie pokazać setny raz to samo to pokażcie plaże omaha ze strony Niemieckiej. Widziałem bete multiplayer i konflikt wygląda jak by nie był podczas 2 wojny zaczynając od celowników kolimatorowych kończąc na murzynce biegającej w nazistowskim mundurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Tak jak pisał @czernobyl10, znowu opowieść o PRZEPOTĘŻNYCH I MAJESTATYCZNYCH aliantach bez których inne kraje palcem do tyłka by nie trafiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 35 minut temu, MaklerR napisał: opowieść o PRZEPOTĘŻNYCH I MAJESTATYCZNYCH aliantach bez których inne kraje palcem do tyłka by nie trafiły. Taaaa... Widzę, że macie malutkie problemy z historią. Gdyby nie pomoc Wuja Sama, najpierw gospodarcza jako państwa neutralnego, a potem także wojskowa jako sprzymierzeńca, to pozostałe państwa alianckie może by trafiły palcem do tyłka, ale co najwyżej po to, żeby sobie w tym tyłku pogrzebać, a potem ze smakiem palec oblizać. Dla lepszego zobrazowania sytuacji zacytuję tekst z forum DWŚ (akurat niedawno przeglądałem) : Liczba dywizji poszczególnych państw na zachodnioeuropejskim TDW na dzień 3 stycznia 1945 roku 49 - US 12 - UK 8 - Francja 3 - Kanada 1 - Polska Oczywiście, był jeszcze Śródziemnomorski TDW (Włochy), i była wojna na Pacyfiku, gdzie też Amerykanie stanowili większość, na Pacyfiku przeważającą. No i oczywiście byl front wschodni, gdzie GI czy marines nie było, ale gdzie Rosjanie korzystali z amerykańskich butów, jedli amerykański SPAM (słynny Drugi Front, czyli swinnaja tuszonka), jeździli Studebackerami, Willysami, jeepami i Harleyami, zresztą na amerykańskiej benzynie, z której korzystało też ich lotnictwo, korzystali z amerykańskich czołgów i samolotów, lokomotyw i traktorów... "Według aktualnych szacunków rosyjskich historyków, w ramach pomocy ZSRR otrzymał 427 tys. samochodów, 22 tys. samolotów, 13 tys. czołgów, 9 tys. traktorów, 2 tys. lokomotyw, 11 tys. wagonów, 3 mln t benzyny lotniczej, 350 tys. t materiałów wybuchowych, 15 mln par butów, 70 mln m² tkanin ubraniowych, 4 mln opon oraz 200 tys. km drutu telefonicznego[1]. Dla porównania w czasie wojny (od II półrocza 1941) produkcja własna ZSRR wyniosła ok. 265,6 tys. samochodów. Produkcja parowozów wynosiła: w 1940 r. – 914 szt., w 1941 r. – 708 szt., w 1942 r, – 9 szt., w 1943 r. – 43 szt., w 1944 r. – 32 szt., w 1945 r, – 8 szt. Produkcja wagonów towarowych w latach 1942-1945 wyniosła 1087 szt" https://pl.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease_Act Więc czemu się dziwicie, że wg Amerykanów to oni wygrali II wojnę światową ? Ale oczywiście, nie ma przymusu na kupowanie tej gry. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 @apg2312 Malutkie? Może gdyby nie polski system nauczania to bym wiedział więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakuu Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Moim zdaniem Seria Call of Duty skończyła się w 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Więc tak: jak dla mnie gra jest fenomenalna...nie ustępuje Battlefield 1 - rzecz jasna to moje zdanie, choć te drugie przedstawia znacznie wyższy stopień trudności - to jest fakt nie do podważenia. Tu trochę "świecidełek", trochę ułatwień - ale ogólnie miód. Jeden feler - za ..... nie wiem jak robić screenshoty, na forach tego nie ma. Klasyczne F12 nie działa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @cichy Pobierz frapsa albo bandicama, powinny wystarczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 @cichy, ja jestem już tutaj. Spoiler Gra jest jak najbardziej ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi