Gość Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 @jacekrowinski Rozwiązany problem, też mnie to spotkało Nie wrzuciłeś FIXA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Jeśli to ten z pobieralni tutejszej, to powinienem go mieć. Instalowałem wszystko wg. instrukcji. A ten, który podrzuciłeś jak zainstalować. Tz. po rozpakowaniu w jaki folder go wrzucić i czy coś zamiennie usunąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 W zależności od tego na jakim patchu grasz wybierasz wersję - zakładam, że na 1.0004. Plik w środku wrzucasz do folderu bin ze zgodą na zamianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekrowinski Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Dzięki. Po twojej sugestii, że jednak brakuje mi fixa na ten nieszczęsny podójny celownik, wszedłem na oficjalną Pobieralnię i zobaczyłem post Kazika na ten temat. Zainstalowałem i przetestowałem. Działa. :-) Podobnie miałem już po zdobyciu w schowku Saszki Pająka w podziemiach Prypeci giwery z autonamierzaniem (taki podobny do F2000), i tam też były 2 celowniki a nie dało się strzelać. Teraz już wiem czemu. Jeszcze raz dzięki. Wracam do zony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowermen Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 witam mam problem przy pierwszej próbie podejścia do ducha na radarze po wiadomości w podziemiach agropromu mam wylot bez logu próbowałem wszystkiego wcześniejsze zapisy,zmiana oświetlenia,czyściłem lokacje,przeinstalowałem grę nic nie pomogło gram na 1.0004 od początku. sejw z podziemi agro 11111.dds 11111.sav i z wejścia na radar ja_autosave.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Trochę posiedziałem nad tym problemem i moim zdaniem to nie problem techniczny tylko wywalona fabuła. I tak prawdę powiedziawszy doszedłem do wniosku., że chyba używałeś spawnera więcej niż trochę. W fabule Twojego sejwa nic się nie zgadza... No ale nic to... Postęp jest i nie trać nadziei Na razie wczytałem Twój sejw z Radaru - możesz go skasować. Wczytałem sejw z podziemi Agropromu przyszedł sms od Ducha nic nie wywaliło i teraz jestem w Barze. Na Radarze wywala prawdopodobnie przez to, że jest zakłócona fabuła ale już gadałem z Duchem i muszę to trochę ogarnąć. Zaglądaj tutaj bo będę na bieżąco uzupełniał. **************************************************************************** Wrzuć do siebie sejwa:radar wagonik po spotkaniu z duchem.ddsradar wagonik po spotkaniu z duchem.sav ***************************************************************************** Zrobiłem jak widzisz schowek tam też są rzeczy z podziemi Agropromu które były na ziemi (chyba wyrzuciłeś). Rozmowę z Duchem możesz przeczytać w Dzienniku w PDA. Skup się teraz na dwóch zadaniach: 1. 15. Duch wysyła GG do Sowy na Bagna, pokaże się znacznik w PDA aby odebrać flaszkę Zwierza. Rozmawiamy z Sową, który pomoże GG w szturmie na pobliskie gospodarstwo. Przy jednym z wrogów zabitych w gospodarstwie znajdujemy flash Zwierza. 16. Jeżeli podczas szturmu Sowa zginie, obszukujemy jego trupa i dostajemy wskazówkę o jego schowku X-10. Będzie w nim informacja kto wydał Ducha. 17. Znowu odwiedzamy Ducha, otrzymujemy zadanie zabicia Zwierza, i dostarczenia jego dokumentów. 18. Idziemy na Kordon i czyścimy posterunek, razem z wszystkimi wojskowymi i Mścicielami, zabieramy dokumenty Zwierza. 19. Meldujemy się duchowi. ***************************************************************************************** Do Ducha można tylko zagadać w tym zielonym wagoniku i trzeba wywoływać sen do czasu aż pojawi się emisja. Duch sam przybiegnie się schronić tylko tak wymyśliłem Jak już skończysz sprawę z Duchem zagadaj w barze z Zacharem w sprawie drogi na Limańsk. ***************************************************************************************** 2. Zagadaj z Freemanem w Barze. Na razie tyle daj znać jak się sytuacja rozwija. Unikaj spawnowania przedmiotów bo w modzie są restryktory i nie dają się bez konsekwencji omijać Tu jest fajny poradnik do starszej wersji Soli. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowermen Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Wielkie dzięki kazik nie pomyślałem żeby go wypłoszyć emisją spawnera nie użyłem ani razu a problem pojawił się dawno, prawdopodobnie dlatego że nie robiłem wszystkich lini fabularnych równolegle.A później robiłem wszelkie możliwe zadania licząc że coś się odblokuje jeszcze raz dzięki i pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmpol111 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam wszystkich stalkerów. Mam problem przy laboratorium x25 wchodzę jest ok, przeszukuje trupa pokazuje sie prototyp IRT wciskam weź i wywala mnie do pulpitu. Drugi raz już zacząłem od nowa grę i jest tak samo jak za pierwszym razem. Może ktoś coś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Powodów może być wiele ale... Nie jesteś pierwszy dzień na forum więc powinieneś wiedzieć, że trzeba wstawić loga a jeszcze lepiej sejva. Czasami udaje mi się pomóc ale muszę mieć więcej danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmpol111 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 wywaliło mnie z takim błędem: FATAL ERROR [error]Expression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CEncyclopediaArticle>::GetById [error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : kostya_documents1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 @mmpol111, jeżeli masz jakiś problem, to warto użyć szukajki na głównej stronie forum. Ma to taką zaletę, że być może Twój problem mieli inni gracze i został już rozwiązany. No i nie musisz czekać na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmpol111 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Jeszcze spróbuje inaczej włożyłem czyjegoś save z forum i zauważyłem że ma tam dwa IRT w inwentarzu i jeden z nich jest ręczny którego od kogoś dostał, może mnie wywala do pulpitu bo w moich zadaniach jeszcze nie mam tego ręcznego IRT, może jak go zdobędę to wtedy będzie ok. Na razie dzięki jak pomoże to o czym myślę to napiszę. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Mam problem techniczny ze znacznikami na radarze (HUD) - nie widać martwych ciał i nie widać wrogów. Czasami są wyjątki i widać martwe ciała ale nie wszystkich frakcji. Ktoś już zgłaszał ten problem ale ustawienia w gamedata/config/ui/map_spots_relations.xml u mnie nie pomogły. Czy ktoś ma skuteczne rozwiązanie tego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemeth666 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Zdrawstwujtie tawariszczi stalkiery. Mój problem podobny jak u mirzala. Po kilkunastu dniach gry, mój hud zaczął się dziwnie zachowywać. Mianowicie na minimapie nie pokazuje już przyjaznych/neutralnych postaci, ani liczby npc w ogóle. Dodam, że w zakładce Kontakty w PDA też nic się nie pokazuje. Próbowałem znaleźć coś przez wyszukiwarkę, ale albo nie ma nic o tym, albo ja tak dobrze szukam. Za pomoc z góry dziękuję. Edytowane 17 Stycznia 2018 przez yemeth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Czy ta zmiana HUD nie zaczęła się na Kordonie? Bo jeśli tak to idź do Baru 100 Radów i zagadaj z barmanem na temat naprawy PDA. Edytowane 18 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemeth666 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Niet, niet. Questa z PDA zrobiłem już jakiś czas temu. Całkiem inne objawy, z resztą. Pda otwiera mi się normalnie i działa w nim wszystko, w wyjątkiem zakładki Kontakty. Po prostu w pewnej chwili na minimapie przestała mi się pojawiać liczba postaci w pobliżu oraz kropki, które wcześniej wyświetlały się zupełnie normalnie. W załączniku przykład z minimapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Skoro tak wstaw sejwa i sprawdzę u Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemeth666 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Proszę uprzejmie. sejw_do_sprawdzenia.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Ten sejw u mnie się nie wczytuje mam wylot do pulpitu a logu nic ciekawego Jak chcesz wstaw inny i z plikiem dds o tej samej nazwie. A może jakiś autosejw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemeth666 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autosave wedle życzenia. yemeth_autosave.sav yemeth_autosave.dds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin95 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Dzień dobry, mam kilka pytań: 1) Czy da się w jakikolwiek sposób ustawić limit FPS? Grając na nowym laptopie, ilość klatek na sekundę dochodzi do 250, co powoduje okrutny ryk wentylatorów i możliwość zrobienia jajecznicy na klawiaturze. O dziwo, na podstawce SoC opcja V-sync działa poprawnie, lecz w tym modzie włączenie jej nic nie daje. 2) Czy śmierć Kuźniecowa uniemożliwia całkowicie przejście gry? Bardzo często ginie i to nie z mojej winy. 3) Dlaczego niektóre postacie wyświetlane są w PDA jako fioletowa kropka? 4) Dlaczego po emisji PDA nie chce się włączyć i jednocześnie zniknęły minimapa i podgląd amunicji? Czy jest to jakiś smaczek związany z modem, czy zwykły błąd? 5) Istnieje jakaś metoda na szybsze przemieszczanie się pomiędzy lokacjami (niekoniecznie legalna)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemeth666 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Ad 3) Fioletowe kropki, to postaci, którym dało się apteczkę. Ad 4) Idź do baru, znajdź na zapleczu uczonych i poproś o naprawę pda. To po prostu fabularnie ustawiona awaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Niestety nie pomogę mam na Twoich sejwach wyloty. Postawiłem nawet mod od nowa ale jest jakaś niezgodność FATAL ERROR [error]Expression : !save_guid || (*save_guid == header().guid()) [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp [error]Line : 124 [error]Description : Saved game doesn't correspond to the spawn : DELETE SAVED GAME! Może jutro nad tym posiedzę - używam wersji repack a może ty instalowałeś moda tradycyjnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemeth666 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Pobrałem całą paczkę ze polszczeniem, by Sierioża, z pierwszego posta. Potem dorzuciłem tylko spolszczenie wersja 2.0 i spawner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 @yemeth666 Kombinowałem na różne sposoby i nic mi z tego nie wyszło. Ciekawe czy na nowej grze miałbyś tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi