boberm Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Mimo iż jestem nieprzejednanym zwolennikiem minimalizacji i nie podoba mi się nadmiar róznych strzeladeł w Stalkerze , z dużą chęcią zobaczyłbym w ofercie handlarzy ( lub jako nagrodę za zadanie) polskiego MSBS - czyli Grota 5.56 . Noo ... jakiś taki ładny jest. No i i niewiele "poloników" mamy w grze. Fajnie byłoby gdyby ktoś podjął się przeniesienia tych maszynek do wirtualnego świata gry. Edytowane 5 Września 2017 przez boberm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 @boberm wykonalne. W Call of Duty którymś był MSBS, nie wiem którym bo nie gram, ale model jest. W Survarium chyba też. Problem w tym, że kompletnie się nie znam na dodawaniu takiej zawartości do Stalkera - gdzie tekstury, gdzie configi, animacje, jak to w ogóle ugryźć. Ale może jakiś zdolny Mechanik będzie w stanie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 @boberm Ale obrazki MSBS-a to ty nowsze mogłeś znaleźć, a nie pierwsze modele jak go opracowywali, które wyglądały żałośnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Godzinę temu, Sierioża napisał: @boberm wykonalne. W Call of Duty którymś był MSBS, nie wiem którym bo nie gram, ale model jest. W Survarium chyba też. Problem w tym, że kompletnie się nie znam na dodawaniu takiej zawartości do Stalkera - gdzie tekstury, gdzie configi, animacje, jak to w ogóle ugryźć. Ale może jakiś zdolny Mechanik będzie w stanie pomóc. @Sierioża cieszyłbym się bardzo gdyby udało się tego dokonać. Teraz tylko - lub aż - czekać na odzew Mechaników. @tom3kb oj tam , oj tam. Ja tam wielu różnic nie widzę. I jedne i drugie ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Dla mnie jednego to pół Famasa a drugiego pół to HK416, wykonalne ale nie dla mnie jak umiem łączyć dużo ale modele to czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 @boberm MSBS był bodajże w Call Of Duty: Ghost ale w wariancie bulpup, w survarium też jest MSBS ale w wariancie podstawowym? (tym drugim :-D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 @SEB2E szczerze mówiąc - pojęcia nie mam o tych modelach już zaimplementowanych . Nie grałem ani w CoD , ani w Survarium. Cieszy mnie że polonik pojawia sie czasami , a do kupy szcześcia brakuje mi tylko tego w Stalkerze. Przestałbym chodzic z AKM-em , który słuzy mi w róznych wersjach modów - i zawsze z dobrym skutkiem.Jednak co swoje to swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 @boberm Na pewno kiedyś owe bronie w modach się pojawią ;v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 I tego @SEB2E - się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 @boberm Ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 No niezbyt dobre informacje jeśli chodzi o nasz karabinek. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/szokujacy-raport-o-karabinku-grot-ujawnia-pelen-zakres-jego-wad/0yent0v,79cfc278 No, a już mocowanie regulatora gazowego przez żołnierzy "na trytytkę" żeby go nie zgubić i żeby nie musieli za niego płacić wygląda tak śmiesznie, aż nie chce się wierzyć w takie coś. Normalnie jak z jakiejś parodii. Poczekamy co napiszą producenci w odpowiedzi, ewentualnie ludzie trochę bardziej siedzący w tematyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Jakby to dziwnie nie zabrzmiało, cywilny Grot 5.56 w kawałkach https://www.youtube.com/watch?v=5yrTng8bswU A tu wersja 7.62x51 snajperska. https://www.youtube.com/watch?v=IoRiYvR73A8 Test porównawczy. https://www.youtube.com/watch?v=FLIPJYJpyJI A "wady" jakie pokazano dla tego karabina, czasami były dla mnie kuriozalne. Znalazłem to w innych filmach. Np. wystrzelenie ogniem ciągłym 30 magazynków jeden po drugim i narzekania, że broń parzy w ręce. Pytam się, kto i kiedy w warunkach bojowych tak będzie strzelał. A "inteligentny" wojak, to i w czołgu lufę potrafi złamać. Nie bronię fabryki ani karabina, bo mi nic do tego, ale ta krytyka zalatuje mi "lobbingiem" innej broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 19 godzin temu, kondotier napisał: Np. wystrzelenie ogniem ciągłym 30 magazynków jeden po drugim i narzekania, że broń parzy w ręce. Pytam się, kto i kiedy w warunkach bojowych tak będzie strzelał. A tu się zgodzę, oglądałem filmik jak AR 15 chcieli sprawdzić ile wytrzyma takich katuszy, gościu strzela w rękawiczkach, a po 8 magazynku już mówi, że parzy, a karabin rozwalili po oddaniu 830 strzałów, czyli po prawie 28 magazynkach 30 nabojowych. Czyli nie wypadamy wcale gorzej A w instrukcjach nawet jest ile magazynków można wystrzelać w jakim czasie przy strzelaniu ogniem pojedynczym czy ciągłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Nawet w ckm Goriunowa, z lufą o wyglądzie gwiazdy, dla lepszego odprowadzania ciepła, po 500 nabojach lufę się wymieniało na "zimną", a ta "podgrzana", szła do schładzania. W przeciwlotniczych zestawach ZUS 2, były specjalne korytka na wodę, do chłodzenia luf po wymianie. To chyba Ty, w wojsku nosiłeś rkmD i wiesz, że regulator gazowy ma specjalne zabezpieczenie przed wypadaniem. Nie sądzę, aby w Grocie nie zrobiono czegoś podobnego. Jak się go specjalnie nie wykręci, to wypaść nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 STANOWISKO FABRYKI BRONI „ŁUCZNIK” – RADOM SP. Z O.O. DOTYCZĄCE KARABINKÓW MSBS GROT https://fabrykabroni.pl/2021/01/25/stanowisko-fabryki-broni-lucznik-radom-sp-z-o-o-dotyczace-karabinkow-msbs-grot-2/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 No to teraz się zacznie Teraz stanowisko dziennikarzy od artykułu odnośnie stanowiska fabryki i innych https://wiadomosci.onet.pl/opinie/komentarz-dziennikarzy-onetu-po-atakach-na-nich-zwiazanych-z-karabinkiem-grot/s2n57jf Można iść po popcorn. 🍿 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Cóz , bedziemy mieli nastepną g....burzę w mediach . Mnie ciekawi raczej po co armii było opracowywac nową broń małokalibrową , jeżeli to co jest- czyli Beryl - jest wystarczająco dobre. I sprawdzone. Wyrzucanie kasy w przysłowiowe błoto , gdy rzeczywiste potrzeby leżą praktycznie wszędzie , tylko nie w problemach z bronią strzelecką. Edit 2021.01.27: zaciągnąłem języka wśród znajomych którzy siedzą w "branzy strzeleckiej" i w/g nich zadyma zaczeła sie w momencie gdy UA zdecydowała o potencjalnym zakupie 30 000 sztuk "Grotów" dla swojej armii , rezygnując z propozycji HK opiewającej na podobną ilość G36. Więc ten tego.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi