Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo iż jestem nieprzejednanym zwolennikiem minimalizacji i nie podoba mi się nadmiar róznych  strzeladeł w Stalkerze , z dużą chęcią zobaczyłbym w ofercie handlarzy ( lub jako nagrodę za zadanie)  polskiego MSBS - czyli Grota 5.56  . 

20090425164811.jpg.759871e7b11c5bba3b3e2993e9e6deed.jpg20090425164711.jpg.192ccd35a6af7d93375ebc6c421339a1.jpg20090425164734.jpg.52443b56a5caa8cdec48f5e71ddf3286.jpg

Noo ... jakiś taki ładny jest:D. No i i niewiele "poloników" mamy w grze. Fajnie byłoby gdyby ktoś podjął się  przeniesienia tych maszynek do wirtualnego świata gry.

Edytowane przez boberm
  • Dodatnia 4

@boberm wykonalne. W Call of Duty którymś był MSBS, nie wiem którym bo nie gram, ale model jest. W Survarium chyba też.

Problem w tym, że kompletnie się nie znam na dodawaniu takiej zawartości do Stalkera - gdzie tekstury, gdzie configi, animacje, jak to w ogóle ugryźć. Ale może jakiś zdolny Mechanik będzie w stanie pomóc. 

W dniu 5.09.2017 o 17:12, Sierioża napisał(a):

@boberm wykonalne. W Call of Duty którymś był MSBS, nie wiem którym bo nie gram, ale model jest. W Survarium chyba też.

Problem w tym, że kompletnie się nie znam na dodawaniu takiej zawartości do Stalkera - gdzie tekstury, gdzie configi, animacje, jak to w ogóle ugryźć. Ale może jakiś zdolny Mechanik będzie w stanie pomóc. 

Rozwiń  

@Sierioża  cieszyłbym się bardzo gdyby udało się tego dokonać. Teraz tylko - lub aż - czekać na odzew  Mechaników.

@tom3kb oj tam , oj tam. Ja tam wielu różnic nie widzę. I jedne i drugie ładne.:034:

@SEB2E szczerze mówiąc - pojęcia nie mam o  tych modelach już zaimplementowanych . Nie grałem ani w CoD , ani w Survarium. Cieszy mnie że polonik pojawia sie czasami , a do kupy szcześcia brakuje mi tylko tego w Stalkerze. Przestałbym chodzic z AKM-em , który słuzy mi w róznych wersjach modów - i zawsze z dobrym skutkiem.Jednak co swoje to swoje:034:.

• 3 lata później...

No niezbyt dobre informacje jeśli chodzi o nasz karabinek.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/szokujacy-raport-o-karabinku-grot-ujawnia-pelen-zakres-jego-wad/0yent0v,79cfc278

No, a już mocowanie regulatora gazowego przez żołnierzy "na trytytkę" żeby go nie zgubić i żeby nie musieli za niego płacić wygląda tak śmiesznie, aż nie chce się wierzyć w takie coś. Normalnie jak z jakiejś parodii.

image.png

Poczekamy co napiszą producenci w odpowiedzi, ewentualnie ludzie trochę bardziej siedzący w tematyce.

Jakby to dziwnie nie zabrzmiało, cywilny Grot 5.56 w kawałkach

https://www.youtube.com/watch?v=5yrTng8bswU

A tu wersja 7.62x51 snajperska.

https://www.youtube.com/watch?v=IoRiYvR73A8

Test porównawczy.

https://www.youtube.com/watch?v=FLIPJYJpyJI

A "wady" jakie pokazano dla tego karabina, czasami były dla mnie kuriozalne. Znalazłem to w innych filmach. Np. wystrzelenie ogniem ciągłym 30 magazynków jeden po drugim i narzekania, że broń parzy w ręce. Pytam się, kto i kiedy w warunkach bojowych tak będzie strzelał. A "inteligentny" wojak, to i w czołgu lufę potrafi złamać.

Nie bronię fabryki ani karabina, bo mi nic do tego, ale ta krytyka zalatuje mi "lobbingiem" innej broni.

W dniu 25.01.2021 o 17:53, kondotier napisał(a):

Np. wystrzelenie ogniem ciągłym 30 magazynków jeden po drugim i narzekania, że broń parzy w ręce. Pytam się, kto i kiedy w warunkach bojowych tak będzie strzelał.

Rozwiń  

A tu się zgodzę, oglądałem filmik jak AR 15 chcieli sprawdzić ile wytrzyma takich katuszy, gościu strzela w rękawiczkach, a po 8 magazynku już mówi, że parzy, a karabin rozwalili po oddaniu 830 strzałów, czyli po prawie 28 magazynkach 30 nabojowych.

Czyli nie wypadamy wcale gorzej :)

A w instrukcjach nawet jest ile magazynków można wystrzelać w jakim czasie przy strzelaniu ogniem pojedynczym czy ciągłym.

Nawet w ckm Goriunowa, z lufą o wyglądzie gwiazdy, dla lepszego odprowadzania ciepła, po 500 nabojach lufę się wymieniało na "zimną", a ta "podgrzana", szła do schładzania. W przeciwlotniczych zestawach ZUS 2, były specjalne korytka na wodę, do chłodzenia luf po wymianie.

To chyba Ty, w wojsku nosiłeś rkmD i wiesz, że regulator gazowy ma specjalne zabezpieczenie przed wypadaniem. Nie sądzę, aby w Grocie nie zrobiono czegoś podobnego. Jak się go specjalnie nie wykręci, to wypaść nie może.

Cóz , bedziemy mieli nastepną g....burzę w mediach . 

Mnie ciekawi raczej po co armii było opracowywac nową broń małokalibrową , jeżeli to co jest- czyli Beryl -  jest wystarczająco dobre. I sprawdzone. Wyrzucanie kasy w przysłowiowe błoto  , gdy rzeczywiste potrzeby leżą praktycznie wszędzie , tylko nie w problemach z bronią strzelecką. 

Edit 2021.01.27: zaciągnąłem języka wśród znajomych którzy siedzą w  "branzy strzeleckiej" i w/g nich zadyma zaczeła sie w momencie gdy UA zdecydowała o potencjalnym zakupie 30 000 sztuk  "Grotów" dla swojej armii , rezygnując z propozycji HK opiewającej na  podobną ilość G36.  Więc ten tego..........