Revter Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 @Abacus20 Również spotkałem się z tym błędem. Możesz zastosować się do rady @DaarMoo lub po prostu zapisać i wczytać tudzież rozpocząć nową grę Monolitem. Możliwe, że tobie również pomoże. Czasami najprostsze rozwiązania, mimo że najlepsze są najtrudniejsze do odgadnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiNeKhorn Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 On jest plamą na ciele monolitu. Nie sądzę by coś pomagało. Ale to xray więc tu nawet spotkanie marchewki jest możliwe. Z drugiej beczki o tym samym. @Junx czy to Ty " naprawiłeś " królika, oliviera i inne ważne postaci tak, że po pewnym czasie grania daną frakcją te ważne postaci umierają?? Ale serio coś jest nie tak ze stalkerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 @AbiNeKhorn nie wiem czemu tak jest, a błąd też nie wiem jak naprawić, niestety ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiNeKhorn Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Spooko Gra się świetnie. Ale na dx8 niestety. Edit. Kiedy patche? @Junx Edytowane 3 Grudnia 2017 przez AbiNeKhorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 @AbiNeKhorn czekam na finalną wersje pod 1.5 i wracam do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiNeKhorn Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 @Junx a długo?? Bo jest świetny... No ale tak jak piszą... Niektóre frakcje są tak zorganizowane, że nikt im nie daje rady... Coś trzeba z rebalansować. Mam nawet propozycje: otóż sprawić, żeby: bandyci chodzili w dużych grupach (5-7 członków), loonerzy bardziej byli zorganizowani i czasem posiadali lepsze eq, wolność jest git tak jak najemnicy i powinność, monolit jest zbyt potężny (chodź nie mam nic przeciw bo nimi przeważnie gram , ale i tak czuć to zaje banie imersji gdy monolit przejmie wszystkie mapki bez problemowo), czyste niebo... Mają co mają a i tak po godzinie do dwóch gry widzę, że mają bagna i mapki obok. Wojsko trzeba też ogarnąć bo jadą wszystkich równo chociaż to pasuje bo po co oni przyszli do zony, no właśnie po to by wyprzeć z niej wszystkich wrogów. Myślę, że coś popsułem w propozycji ale tak myślę, że coś tu nie gra. Pozdro serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 @AbiNeKhorn ciężko mi jest powiedzieć, kiedy będzie wznowienie prac. Pierw musi być finalna wersja 1.5, potem ze dwa tygodnie jeszcze na ewentualne zmiany/patch. I zabieram się do pracy, poza tym nic w Stalker'ze nie będę robić, prócz przystosowania modów pod siebie, w plikach edycji ZERO. Pod koniec wersji finalnej Hybrid'a już czułem zmęczenie i nie sprawiało mi radości z gry. Teraz gram głównie w Escape from Tarkov albo PUBG'a, między czasie szukam ciekawych stron z modami i ściągam je do przyszłej wersji Hybrid'a pod 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Witam przejrzałem wszystkie posty i nic nie znalazłem na ten błąd , po reinstalacji moda taki błąd. Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : D3DXCreateTexture( HW.pDevice, top_width,top_height, levels_exist,0,t_dest_fmt, D3DPOOL_MANAGED,&t_dest ) [error]Function : TW_LoadTextureFromTexture [error]File : ..\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 153 [error]Description : Ran out of memory stack trace: 0023:005636F1 xrCore.dll, xrDebug::error() 0023:04FF4940 xrRender_R2.dll 0023:05008F32 xrRender_R2.dll Edytowane 5 Grudnia 2017 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiNeKhorn Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 @Junx mądrze, nie warto się wysilać dla gry jeżeli nie czuje się z niej radości. Miłej gry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 @kanon1022 Prawdopodobnie brak ramu albo czegoś tam, zmniejsz grafikę bądź wyłącz niektóre efekty dodatkowe Może to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 zmniejszyłem grafikę i niektóre ustawienia i na razie ruszyło , miałem kilka wylotów bez loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) @kanon1022 Najprawdopodobniej bezlogowe wyloty powoduje ta wojna frakcji, bug ma zostać naprawiony w następnej wersji addona, która niestety wyjdzie dopiero pod CoC 1.5, pozostaje nam więc teraz tylko czekać. Polecam często zmieniać lokacje i modlić się do Monolitu o spokojną grę. Edytowane 5 Grudnia 2017 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 19 godzin temu, kanon1022 napisał: Witam przejrzałem wszystkie posty i nic nie znalazłem na ten błąd , po reinstalacji moda taki błąd. Pokaż ukrytą zawartość FATAL ERROR [error]Expression : D3DXCreateTexture( HW.pDevice, top_width,top_height, levels_exist,0,t_dest_fmt, D3DPOOL_MANAGED,&t_dest ) [error]Function : TW_LoadTextureFromTexture [error]File : ..\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 153 [error]Description : Ran out of memory stack trace: 0023:005636F1 xrCore.dll, xrDebug::error() 0023:04FF4940 xrRender_R2.dll 0023:05008F32 xrRender_R2.dll Może spróbuj tego rozwiązania: http://www.moddb.com/mods/call-of-pripyat-complete/downloads/stalker-cop-3gb-ram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Witam, problem na razie rozwiązałem zmniejszyłem grafikę i jakoś rusza, podobny plik mam na kompie, ale dzięki. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Może ktoś pamięta jakie pliki odpowiadają za zasięg widzenia NPC-ów. Gdzieś to widziałem, ale nie mogę znaleźć. Chciałem ją trochę ograniczyć bo w tym modzie (i nie tylko) widzą GG bez względu na warunki atmosferyczne i przeszkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Plik alife.ltx parametr switch_distance . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 @cichy switch_distance odpowiada również za spawn. Jeżeli ograniczę go do np. 10 to nie wszystkie postacie mogą zaistnieć. Jestem pewien, że są jakieś inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Dążąc tym tropem można dokonać analogicznej zmiany w plikach configsalife.ltx i scriptssmart_terrain.script - tu zmieniasz też promień spawnu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Efekt przynoszą dopiero zmiany w configs/creatures/m_stalker.ltx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigmar Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Takie pytanko...nie wiem czy to przez eoc-a czy tak się normalnie działo, ale to normalne, że po paru godzinach gry i kilku dniach w Zonie, monolit praktycznie przejmuje wszystkie lokacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 @Sigmar tak wina EOC, na teraz nie da się bardziej "ograniczyć" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigmar Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Rozumiem, trochę szkoda bo później gra się zamienia w CoD-a :x a można eoc-a jakoś odinstalować? (przykładowo usuwając pliki odpowiedzialne za symulację), a zamiast niego samemu wstawić jakąś bardziej lajtową wersję moda na a-life? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 @Sigmar, a od czego masz spluwy, granaty, rpg, granatniki ? Hajda na nich. Dla mnie im więcej ICH tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigmar Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 @DaarMoo wiem, wiem tylko w zależności od nastawienia, w różnego stalkera by się pograło - czasem ma się ochotę na rozpierduchę a czasem...na odczuwanie klimatu i może troszkę poczucie izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Rozumiem @Sigmar. Klimat izolacji w tym modzie osiągniesz w jednym przypadku. Jak na wszystkich lokacjach nie będzie Twoich wrogów. Spróbuj zmniejszyć również czynnik populacji. Ja go podniosłem bo dla mnie wrogów było za mało. Ty zmniejsz - będzie ich mniej i będziesz miał większy spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi