mkk7 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Spolszczenie jest już oficjalnie dostępne, więc błędy wstawiamy już tutaj. Przy testach zauważyłem brak dołożonego polskiego tekstu przemyśleń Paszki, pewnie za dużo było by z tym roboty i nie będzie to aż tak przeszkadzało w rozgrywce. Tutaj dołożył bym "muszą być również spełnione określone warunki". Tutaj w liczbie mnogiej "Wasze kombinezony pewnie nie chronią ". Brak literki "coś mnie kaszel męczy" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Proszę w tym temacie wstawiać znalezione błędy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Nie grałem jeszcze to rzuciło mi się w oczy na razie tylko takie maleństwo. Nie mam screena bo chodzi o ekran ładowania, a wtedy chyba F12 nie działa a nie próbowałem printscr itp W sumie nic wielkiego ale nazwa moda wygląda na nim tak: Czas Sojuszu Więź Czasu 3 Jak już coś to ta trójeczka powinna być po Czasie Sojuszu, chociaż nie potrzebna jest w ogóle bo w serii są: Czas Sojuszu. (pierwszy wydany mod) Prypeć. Czas Rozliczeń - Czas Sojuszu. (drugi, który jest prequelem) No i ten trzeci: Czas Sojuszu. Więź Czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 To ja od siebie dorzucę maleństwo, przy zdobywaniu osiągnięcia "Snajper" ów osiągniecie jest określane jako "Łowca Głów", niektórych może to zmylić (na przykład mnie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 25 minut temu, tom3kb napisał: Czas Sojuszu Więź Czasu 3 Robiąc polskie napisy wzorowałem się na oryginale i tam było właśnie tak z tą 3-ką. Mogę jednak 3 usunąć. 17 minut temu, MaklerR napisał: "Łowca Głów" No, faktycznie, było Łowca Głów - poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 1 minutę temu, smox napisał: Robiąc polskie napisy wzorowałem się na oryginale i tam było właśnie tak z tą 3-ką. Mogę jednak 3 usunąć. To już tam jak chcesz, żeby był wilk syty i owca cała to chyba najlepsza i najbezpieczniejsza będzie wersja: Czas Sojuszu 3 - Więź Czasu. Tak jak w temacie o dodaniu do pobieralni jest napisane. Mi się wydaje, że ta 3 to trochę naleciałość z tego, że na początku mod nazywał się GLADIATOR 2 (cz 1 i 2), potem jak go przechrzcili na Czas Sojuszu to dołożyli tą 3. I tak zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Dobra, poprawię Wywaliłem 3 całkiem. Z inną kombinacją było by sporo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Raczej powinno być "Nie dajecie odpocząć człowiekowi". Tu raczej bez w "pod swoim imieniem". Zamiana literek na "Bracie". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jeśli chodzi o schowek z bronią w Spoiler Kamieniołomie pod ramieniem maszyny, to chyba bardziej pasuje "wielkorękiego" bo maszyna ma jedno duże ramię, a nie kilka jak w opisie "ręka wielorękiego". tak się zastanawiałem chwilę co tu za urządzenia ma kilka ramion ale dziura w sumie jedna to poszedłem do kamieniołomu. A poniżej chyba można dodać by spację przed myślnikiem (dla lepszej widoczności) albo usunąć tą za. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Krótkie naświetlenie sprawy. W modzie jest kilka sytuacji, gdzie musimy odszukać schowki, bądź przedmioty na podstawie zakodowanych podpowiedzi. Podpowiedzi są różne, jedne łatwe do "rozgryzienia", drugie bardziej skomplikowane. @tom3kb wstawił jako coś, co warto poprawić podpowiedź - Ręka wielorękiego w dziurze - mnie się wydaje, że podpowiedź jest ok. Wszystko zależy jak się spojrzy na na tę "koparę". Mnie od razu skojarzyło się to "wielorękiego" z tymi czerpakami na obwodzie koła. Chociaż - wielkorękiego też pasuje. Chętnie wysłucham innych opinii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 51 minut temu, smox napisał: Wszystko zależy jak się spojrzy na na tę "koparę". Mnie od razu skojarzyło się to "wielorękiego" z tymi czerpakami na obwodzie koła. No jak tak na to spojrzeć to też ok. A jeszcze nie wiem czy to błąd bo: Jakim cudem pociąg pod mostem skojarzył im się w modzie ze ślimakiem? Może to jakieś określenie tego modelu czy co? Czy może podśmiechujki z naszego PKP, a może ich kolei, że tak wolno jeździ Już bardziej z jakimś wężem czy gąsienicą mi się kojarzy pociąg. @edit Chociaż ślimaki bez skorup też są (nawet w ogrodzie mi się trafiają takie wielkie kluchy) więc może ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Podpowiedzi w modzie są w miarę ok, z tym pociągiem trochę był problem bo jest pod mostem, a nie na moście (zielony ślimak skojarzyłem z pociągiem towarowym, który wlecze się jak ślimak). Niektóre podpowiedzi są łatwiejsze, a niektóre trudniejsze, ale ogólnie da się je rozwiązać. Gdyby ktoś naprawdę miał problemy z nimi @kamil190 zrobił świetny poradnik do tego moda. Kolejne drobiazgi. Raczej z dyskusji wynika, że powinno być "Niezupełnie się z nim zgadzam". Ogólnie chodziło o broń palną i anomalie, więc powinno być "anomalnymi". Brak literki "przestało pracować". Powinno być "urządzenia" i dalej nie zaznaczone "które ustawiłeś dla niego". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Brak literki e. Raczej powinno być "w przebraniu". Jak na taką ilość dialogów i wielkość moda nie jest tak źle . Edytowane 16 Maja 2018 przez mkk7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Kolejne znalezione. Powinno być "nie stawił się". Saula barmanka, to raczej powinno być "przyszłaś". Można zmienić na dwa sposoby, albo "kontrolerzy zawładną ich umysłem", lub "kontroler zawładnął ich umysłem". Brak literki w. Powinno być "robić". Powinno być "zacznie". Zamiana o na w. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 @mkk7, masz niebywałą wprost spostrzegawczość. Jestem pod wrażeniem. Czytałem te dialogi zarówno w plikach, jak i w grze i nie zauważyłem tych błędów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 To ja coś od siebie. Gdy spotykamy się z Leną w kanionie by załatwić oddział świadomości, dialogi są pozamieniane, Paszka ma jej, a ona nasze (niestety nie mam screenów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 @smox zdarza się, jak człowiek jest zmęczony to przeoczy takie drobiazgi. Nieraz mi się przytrafiało czytać jakiś tekst kilka razy zanim do mnie docierał sens, szczególnie jak oczy już były zmęczone i ogólnie padałem na twarz, ludzka rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Dubelek, dwa razy "jest". Dałbym raczej "nie wpadła ręce". W pierwszym dałbym raczej "czyż nie", w drugim powinno być "nie powiedziałem", w trzecim "z Iwanem na ten temat". Może być przerwa do poniedziałku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Najnowszy patch wstawiony. Tu raczej dałbym "trzeba przygotować się", "przygotowywać" to takiej bardziej odległe czasowo. W drugim dałbym "trzeba uspokoić go". Brakuje "jest". Twoim zadaniem jest je znaleźć. Brakuje "do". Wstawiliśmy ją do głównego terminalu. Brakuje "ma". Łączności nie ma ani tu, ani na Radarze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Główna linia fabuły ukończona i jest ok. Free play na razie jeden błąd, Bark literki u "do obozu". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Ja trafiłem aż na trzy zakończenia. Dają napisy końcowe, więc jest dobre. Ale z pierwszych dwóch można pójść dalej. Faktyczny koniec moda jest dopiero wtedy, jak z Saszą i oboma dziewczynami znajdziemy się na końcu Prypeci, w miejscu gdzie przeważnie jest teleport do Wschodniej Prypeci. Wcześniej wstawiłem screena z tego momentu. Pociecha w tym, że autorzy Sojuszu nie zamknęli sobie drogi do pociągnięcia moda dalej. Oby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Kolejne dwa. Powinno być "w schowkach". Tu "wycieńczeni stałymi starciami". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Patch 0.5 postawiony i kilka kolejnych błędów. Powinno być "łaskawy dla nas". Brak y "umierający". Niepotrzebne e "w świetle błyskawic", lub zamiana na y "w świetle błyskawicy". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi