Junx Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 25 minut temu, tom3kb napisał: Już miałem pytać o jakieś mosiny, mausery ale dopatrzyłem Jak to mawia mój kierownik, "parę pozycji" jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1611 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Jak i kiedy można zamówić specjalne bronie u Żwawego w Kordonie?nigdzie nie widzę takiej opcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 15 godzin temu, adi1611 napisał: Jak i kiedy można zamówić specjalne bronie u Żwawego w Kordonie? Nie można, będzie naprawione wersji 1.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1611 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Gdy wyjdzie 1.1 to będę musiał zaczynac grę na nowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 @adi1611 tak, ale spokojnie do lata masz czas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc0 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 (edytowane) Mam problem - od jakiegoś czasu przy próbie wejścia na Rostok wywala mi grę do pulpitu (obojętnie który DirectX wybiorę w opcjach) Z góry dziękuję za odpowiedź Log: https://drive.google.com/file/d/1A2kNEebu628tztv9cuxb2M75DaZIXaZG/view?usp=sharing Ponadto przytrafił mi się ten sam bug związany z multi duplikowaniem detektorów przy ograbianiu zabitego, który wcześniej zgłaszał kolega Gh0sTp - zdarzyło mi się tak dwa razy (raz z welesem, raz z klasę "słabszym" detektorem) - nie wiem od czego to zależało, inne zwłoki z detektorami nie generowały tego buga Jeszcze jedna sprawa - na Kordonie u Handlarza częściami który skupuje informacje (obok Mechanika) - można sprzedawać PDA i za chwilę jest możliwość odkupienia ich po 1 rubel sztuka i ponowna sprzedaż za grubszą kasę - w nowej wersji moda należy zlikwidować ten "ułatwiacz" Edytowane 14 Marca 2019 przez Franc0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 @Franc0 Cytat od jakiegoś czasu przy próbie wejścia na Rostok wywala mi grę do pulpitu Zapodaj save. Cytat Ponadto przytrafił mi się ten sam bug związany z multi duplikowaniem detektorów przy ograbianiu zabitego, który wcześniej zgłaszał kolega Gh0sTp To ciężko będzie wykryć/naprawić, istna losowość. Cytat na Kordonie u Handlarza częściami który skupuje informacje (obok Mechanika) - można sprzedawać PDA i za chwilę jest możliwość odkupienia ich po 1 rubel sztuka i ponowna sprzedaż za grubszą kasę Dzięki za info, zaraz to naprawię bo "zapomnę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc0 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Save: https://drive.google.com/file/d/12W9nkJo3KZLwW_LUcu1LtH-Mw3BLoRfS/view?usp=sharing Mam jeszcze pytanie odnośnie stosunków z Frakcjami, a w tym przypadku z Bandytami - załatwiłem ich sporo, a tu nagle mam z nimi dobre/neutralne stosunki (licznik się "przekręcił"? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 3 godziny temu, Franc0 napisał: pytanie odnośnie stosunków z Frakcjami, a w tym przypadku z Bandytami - załatwiłem ich sporo, a tu nagle mam z nimi dobre/neutralne stosunki To jest dynamiczne, zabijasz "innych" to stosunki u nich rosnął. A jak bandytów zabijasz to u nich stosunki idą w dół. W wersji 1.1 dojdą dwa ficzery, dynamiczne stosunki + zmiana frakcji w czasie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Raport z prac: - STCoP 3.0 został już przeniesiony, teraz dodać do handlarzy i NPC - Wersja 1.1 będzie już standalone, nie będzie trzeba pobierać Dead Air Na razie tyle, teraz będę pracował przy poprawkach w plikach i językowych, zdarzają się literówki jeszcze. Poza tym brama w barze jest otwarta na "stałe" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Czy to w tym modzie będzie ten inny celownik ekranowy, o którym na SB informował @Fizzed ? Jeśli tak, to można prosić o jakiegoś screena jak to teraz wygląda. I czy taki sposób celowania będzie tylko możliwy tutaj, czy będzie fix umożliwiający stosowanie go w innych modach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 4 godziny temu, kondotier napisał: Czy to w tym modzie będzie ten inny celownik ekranowy, o którym na SB informował @Fizzed Rozmawiałem z nim, mam ów ficzer i będę go testować, jak "poskładam" to będzie filmik z tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc0 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Mam pytanie - jakiś czas temu odwiedziłem pokój 26 doktora, Spoiler i teraz nie pamiętam co w nim było, tzn oprócz dokumentu Striełoka (a może tylko ten dokument?) - teraz mam się udać do Sarkofagu? Centrum Sterowania Monolitu? Generatory zwiedziłem, ale brakowało mi kodu, tak więc domyślam się że go w podziemiach CEA znajdę, a może w jednym z laboratoriów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 3 minuty temu, Franc0 napisał: teraz nie pamiętam co w nim było Dokumenty oraz DETEKTOR, którym otworzysz drzwi do sterowni Monolitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 12 nowych pancerzy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaZ Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Cześć, mam pytanie. Czy da się w jakiś sposób u handlarza powinności kupić lepsze pancerze? Np. u barmana po wykonaniu kilku misji i dobiciu do 1000 reputacji u samotników sprzedaje on lepsze pancerze i plecaki. Niestety u powinności, też mam nabite 1000 i tu nasuwa się pytanie czy wystąpił u mnie jakiś błąd czy są inne warunki do spełnienia? Pamiętam też, że kiedyś wyskoczyła mi wiadomość, że jest dostawa nowego sprzętu i mam się zgłosić do dowódcy. Niestety żadnych dialogów jak nie było tak i u niego nie mam. Podobnie u handlarza nic się nie zmieniło czy to jakiś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 @DiaZ ten "system" próbuje od dawna rozpracować. Jeśli uda się go opanować to system zostanie przerobiony wraz z ekonomią. PS. Na chwilę obecną NIC... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaZ Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, jak uda mi się jakimś cudem ogarnąć na jakiej zasadzie on działa to dam znać. Edit. Udało mi się ogarnąć na jakiej zasadzie to działa to nie zależy od reputacji tylko od dostarczenia dokumentów do dowódcy danej frakcji. Tutaj podsyłam film gdzie gość wszystko ładnie pokazuje PS. Nie mogę doczekać się nowej wersji moda Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez DiaZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Ogłoszenie, poszukuje osób do testów zamkniętej wersji 1.1, jeśli masz dużo czasu i chcesz pomóc zapraszam na discord'a po więcej informacji. https://discord.gg/Uu3kVCc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Najważniejsze sprawy: - Wypakowane pliki z Dead Air, wersja 1.1 będzie już Standalone - PEŁNE przeniesienie StCoP'a 3.0 do Hybrid'a, teraz czas na dostosowanie konfigów i testowanie - Naprawianie błędów jak i optymalizacja gry Aktualnie zajmuje się sprawdzeniem modeli jak i "całości" bo sam proces "łączenia" był dosyć długi, w wielkim skrócie. Wypakowanie DA -> DA + StCoP (dostosowanie i uzupełnienie braków) -> Hybrid dorzucenie (dostosowanie plików oraz uzupełnienie). Tyle na razie, info będzie w screenach bo wolę robić niż co róż coś wrzucać bez sensu. Good Hunting Stalker! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 @Junx czy modele "Powinności" i najemnika od Azetrixa też dołączyłeś/zamierzasz dołączyć do swojej wersji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 8 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: modele [...] od Azetrixa też dołączyłeś/zamierzasz dołączyć do swojej wersji? Tak, ale nie teraz. Muszę stcopa 3.0 dostosować do hybrid'a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Sarkofag - Dynamiczna pogoda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 STCoP 3.0 w Hybrid'zie, początek prac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theStreelokv2 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam otóż mam problem z ustawieniami pogody w tym modzie. Działa tylko opcja "słonecznie" a po wczytaniu innej jest i tak słońce. W opcjach po po wczytaniu ponownie save'a widnieje napis "option not found". Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez theStreelokv2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi