boberm Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Smiem twierdzic że masz tu problem :ERROR Empty animation [moving] for [wpn_winchester_m1_hud] in param [anim_idle_moving] Spróbuj wlkeić w gamedata/config/weapons plik :w_wincheaster1300.ltx - może pomoże :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Witam znowu. Czy można wyeliminować deszcz w grze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Muli Ci kompa czy masz lagi przez to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Cytat Witam znowu. Czy można wyeliminować deszcz w grze? Da się trzeba wyedytować pliki pogodowe i pozmieniać wartości, a powinno to wyglądać tak: rain_density = 0.0 A jeśli Ci się nie chce to ściągnij sobie to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 @tybet64 Dawno już nie miałem do czynienia z OPkami, ale coś mi świta, że są w nich specjalne ustawienia "Atmosfer", w których można wybierać rodzaj pogody za dnia dla poszczególnych lokacji. Można też ustawić fazy księżyca, co daje jasność nocy. Jeśli pomyliłem z innym modem, to sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 W dniu 27.06.2022 o 08:40, Ignachinio napisał: Muli Ci kompa czy masz lagi przez to? Muli się i niekiedy wywala z _out of memory. A mam 12 GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 @tybet64 Twoje 12GB nie ma znaczenia. Tu liczy się silnik, ile on może przerobić. Mogę Ci tylko radzić, abyś miał jak najmniej zapisów w ich katalogu, szczególnie jak jesteś w grze zaawansowany. A nie wykorzystywane przenoś poza moda. Jeśli w schowkach masz nagromadzone dziadostwa którego i tak nie używasz, sprzedaj, albo wsadź do trupów. To samo po bitwach. Walający się sprzęt do trupów. Przy takich modach, np. po godzinie grozy, warto zrobić zapis i wyjść z gry. To samo np. po każdej zegarowej godzinie gry. Możesz za to zwiększyć pojemność systemowego pliku wymiany, dając w nim obie wartości jednakowej wielkości. Ale z tym zwiększaniem to ostrożnie, bo zbyt wielki będzie powodował dłuuugie ładowanie przy wczytywaniu. Pomaga też przy muleniu, ograniczenie ustawień jakości tekstur, gęstości trawy i wszystkiego co związane ze słońcem. Cienie, miękka woda, namakanie powierzchni, krople deszczu na szkle, itp. , wszystko na zero, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 I zawsze może się okazać, że jak masz mniejszą gęstość trawy to widzisz więcej na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 (edytowane) O tej trawie to się przekonałem już dawno a że gram na statyce więc nie mam żadnych upiększeń.Na dynamice jakoś mi się nie podoba. Wiedźmin czy Gothik to wolę piękne ale nie STALKER. To jest ZONA ma być ponuro. Edytowane 8 Lipca 2022 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Do Opka ani NS raczej nie ma modów poprawiających grafikę. Tam chodzi o rozgrywkę a nie kwiatki na polanie. Zresztą może to i lepiej łatwiej wyłapać schowki i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi