Skocz do zawartości

Kilka podstawowych problemów (rozwiązania)

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

@tybet64  Dawno już nie miałem do czynienia z OPkami, ale coś mi świta, że są w nich specjalne ustawienia "Atmosfer", w których można wybierać rodzaj pogody za dnia dla poszczególnych lokacji. Można też ustawić fazy księżyca, co daje jasność nocy. Jeśli pomyliłem z innym modem, to sorki.

@tybet64 Twoje 12GB nie ma znaczenia. Tu liczy się silnik, ile on może przerobić.

Mogę Ci tylko radzić, abyś miał jak najmniej zapisów w ich katalogu, szczególnie jak jesteś w grze zaawansowany. A nie wykorzystywane przenoś poza moda.

Jeśli w schowkach masz nagromadzone dziadostwa którego i tak nie używasz, sprzedaj, albo wsadź do trupów. To samo po bitwach. Walający się sprzęt do trupów.

Przy takich modach, np. po godzinie grozy, warto zrobić zapis i wyjść z gry. To samo np. po każdej zegarowej godzinie gry.

Możesz za to zwiększyć pojemność systemowego pliku wymiany, dając w nim obie wartości jednakowej wielkości. Ale z tym zwiększaniem to ostrożnie, bo zbyt wielki będzie powodował dłuuugie ładowanie przy wczytywaniu.

Pomaga też przy muleniu, ograniczenie ustawień jakości tekstur, gęstości trawy i wszystkiego co związane ze słońcem. Cienie, miękka woda, namakanie powierzchni, krople deszczu na szkle, itp. , wszystko na zero,

O tej trawie to się przekonałem już dawno a że gram na statyce więc nie mam żadnych upiększeń.Na dynamice jakoś mi się nie podoba. Wiedźmin czy Gothik to wolę  piękne ale nie STALKER. To jest ZONA ma być ponuro.

Edytowane przez tybet64

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na nasze Warunki użytkowania.