Jump to content

Wcięło Doktora

Recommended Posts

Witam. Jakieś 2 miesiące temu grałem w op 2.1 i wszystko było ok jednak po kilku dniach gry tak zkaszaniłem że głupio jest się przyznać. Miałem 3 artefakty luzem w plecaku i byłem napromieniowany. Zachciało mi się przejść na drugą część kordonu zabijająć żołnierzy na nasypie kolejowym. Nie wiem czemu ale ten z rpk był nieśmiertelny. Włączyłem chwilowy godmode i próbowałem go zabić. Jednak godmode nie chronił mnie przed promieniowaniem i zapisałem sobie kiedy umierałem. Zrobiłem nową grę i już na cheatach i jak wpakowałem cheaty to gra nie chciała się odpalić. Po 2 miesiącach zachciało mi się znowu grać i już wiedziałem żeby nie zadzierać z żołnierzami to dałem im wódkę i przeszedłem przez nasyp. Przybyłem do wioski i do Sidorowicza. Tak jak wtedy Sidorowicz mówi że jestem chory itd. i idę do doktora żeby przejść przez pieczary. A w komnacie gdzie doktor kiedyś był, nie było go tam. Z godzinę plątałem się po wiosce w poszukiwaniu doktora i go nigdzie nie było. Nawet przetrwałem walkę nowicjuszy z wojskiem i zdobyłem prawie nowy egzoszkielet kamuflażowy, chyba, no ten co nie widać mnie z nim.

@Dr_Sztychowka dawno temu zaczynałem Op 2.1 ale Doktor chyba później siedzi jakiś czas z Lisem za mostem kolejowym na Kordonie, a potem przenosi się znowu gdzieś indziej. Daje najpierw jakieś questy, ten na leczenie rannych w Zonie i może jeszcze coś.

No i pod żadnym pozorem nie wybijaj żołnierzy pod mostem, przecież Kuzniecow daje zadania.

W ogóle w OP 2.1 to palec ze spustu, tu jest sporo npców/frakcji lub część frakcji co jest na czerwono, która daje zadania.

Jak jest czerwony ale nie strzela do ciebie pierwszy to i ty nie strzelaj :)

Np kolejny żołnierz handlarz Szerstiuk pod słupem wysokiego napięcia na Agropromie koło bazy wojskowej (nie atakuj jej czasem w nocy w fabule bo idzie spać do bazy i lipa, taki tip na później ;) )

• Positive 1

@Dr_Sztychowka  Jeden diabeł, czy do nich strzelasz, czy robisz ich w konia, jakimś sposobem przebiegając koło nich. Są bardzo pamiętliwi i masz u nich na zawsze przechlapane. A to "przyzwyczajenie" z innych modów, to raz i na zawsze wyrzuć z pamięci. Rozwalanie Kuzniecowa i jego żołnierzy, to najgłupsza rzecz jaką można na początku moda zrobić.

A w tym modzie, dajesz wódkę wojakowi, przechodzisz za most, zapis i na pogawędkę do Kuzniecowa. Jak usłyszysz, że jeśli nie masz to spływaj, bez ociągania gnasz do wioski. Bo Doktor nie lubi czekać.

Radzę zacząć od nowa grę i nie zrobić dotychczasowych błędów.