Lukasikov Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ksi??ka napisana przez Dmitrija Glukhovskiego. Opowiada o ?yciu ludzi w metrze w roku 2033 jak mo?na si? domy?li?. By?a III wojna ?wiatowa, atomówki posz?y w ruch i bum. Ci, co ukryli si? metrze prze?yli, Ci co zostali na zewn?trz, zgin?li. W metrze po kilku latach pojawia si? nowe zagro?enie, któremu bohater ksi??ki - Artem, b?dzie musia? sprosta?. Troch? wnerwiaj?ce jest to, ?e zako?czenie by?o takie... dziwne. Ksi??ka zaskakuje w ka?dym rozdziale. Polecam dodatkowo zagra? w gr?, poniewa? to doskona?e uzupe?nienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ksi??ka jest cudowna i polecam wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Przeczyta?em bo czytam prawie wszystko co nowe w tym temacie, ale mam mieszane uczucia. Sama akcja, rozgrywka, poszukiwania i w?drówki g?ównego bohatera uk?adaj? si? w znanym schemacie drogi i samotnego bohatera. Czyta si? dobrze, ciekawe pomys?y, nastrój. Tylko zako?czenie mnie rozczarowuje i jak widz?, nie jestem w tym odczuciu osamotniony. Chocia? dramatyczne, to moim zdaniem niekonsekwentne. Je?li g?ówny bohater w ostatnim momencie uzyska? przeb?ysk zrozumienia i wi?zi z nowa ras?, to dlaczego przez ca?y czas akcji traktowa? ich jak wrogów pozosta?o?ci ludzkiej rasy i robi? wszystko aby ich zniszczy?? Skoro by? tym wybranym który mia? szans? nawi?za? kontakt to dlaczego nie zrobi? tergo wcze?niej? No, ale wiadomo, na ko?cu musia?o nast?pi? dramatyczne spi?trzenie i nieoczekiwany zwrot akcji. Mo?e poczucie ogromnego zawodu z powodu zaprzepaszczonej szansy ludzko?ci zepsu?o mi troch? rado?? czytania tej ksi??ki. Nie mniej jednak polecam ka?demu fanowi postapokalipsy. Obraz ?wiata ludzi, który skurczy? si? do wymiaru tuneli i korytarzy moskiewskiego metra jest bardzo sugestywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker_1 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja si? do niej jako? nie mog? zabrac le?y tylko na biurku i ?apie kurz ale w ko?cu po ni? si?gn? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Faktycznie zako?czenie te? mi si? nie spodoba?o ale i tak jest lepsze ni? w pierwszej wersji gdzie Artom umiera?. Czekam na 2034 po Polsku,bo po Rosyjsku to tylko z translatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Faktycznie zako?czenie te? mi si? nie spodoba?o ale i tak jest lepsze ni? w pierwszej wersji gdzie Artom umiera?. Czekam na 2034 po Polsku,bo po Rosyjsku to tylko z translatorem Rozumiem, ?e mówisz o grze? Trudno mi powiedzie? na ile jest wierna ksi??ce. Zreszt? nawet nie wiem co by?o pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Pisz? o ksi??ce bo ju? jest ale po Rosyjsku,fragment po Polsku jest na http://www.metro2033.pl Ale skoro wspomnia?e? o grze, to fabula w grze jest zupe?nie inna ni? w ksi??ce ale na nie korzy?? gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja ju? zd??y?em przeczyta? ca?? w Empiku . Jak odwo?? wnuczk? na zaj?cia i czekam na ni? to id? do Empiku i czytam. I ju? zd??y?em Metro 2033 przeczyta?.. Chyba nie jestes na bie??co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasikov Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Je?li g?ówny bohater w ostatnim momencie uzyska? przeb?ysk zrozumienia i wi?zi z nowa ras?, to dlaczego przez ca?y czas akcji traktowa? ich jak wrogów pozosta?o?ci ludzkiej rasy i robi? wszystko aby ich zniszczy?? Skoro by? tym wybranym który mia? szans? nawi?za? kontakt to dlaczego nie zrobi? tergo wcze?niej? Poniewa? ba? si? ich i nic nie rozumia?. Dopiero na ko?cu [oczywi?cie] skapowa?, ?e oni nie s? wrodzy. Faktycznie zako?czenie te? mi si? nie spodoba?o ale i tak jest lepsze ni? w pierwszej wersji gdzie Artom umiera?. O ile dobrze pami?tam, Artem nie umiera? ani w ksi??ce, ani w grze. I je?eli wiecie jaka to piosenka na stronie Metra, to powiedzcie, bo jest zajebiaszcza. W?a?nie takie momenty w grach i ksi??kach lubi? najbardziej. S? tak wspania?e, ?e trudno je okre?li? s?owami - jak ta piosenka na tle strony Metra ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Daj linka na stron? o któr? ci chodzi. Nie chce szuka? bo pewnie sporo stron jest na temat Metro2033 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 http://rapidshare.com/files/409994062/Metro_2033.mp3" http://rapidshare.com/files/409994062/Metro_2033.mp3 Jak kto? chce pobra? to wrzuci?em. Tytu? najprawdopodobniej to :Brand Name Collision -Broken doll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ale link do strony tez mnie interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 http://www.metro2033.pl Tak? powinni?my mie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker_1 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 W ko?cu zacz??em j? czyta? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Nienawidze was. Juz nie mam po co lapac za ksiazke, znam zakonczenie... robcie te zasrane spojlery jak o fabule jest mowa. Juz drugi raz dowiaduje sie czegos, co wolalbym sam odkryc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Nie zniech?caj si? - z pozycji tego, kto ju? przeczyta? mog? Ci powiedzie?, ?e prawie nic tutaj nie ujawniono... Wszystko przed Tob?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker_1 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 To poczekaj na rok szkolny a? b?d? lektury do czytania to sam za ni? chwycisz by ich nie czytac ja zawsze tak mam xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Mam pytanie odno?nie ksi??ki i gry; co jest lepszym pomys?em- najpierw przej?? gr?, czy przeczyta? ksi??k?? Na 100% kupuje obie pozycje, ale nie wiem, czy nie zepsuj? sobie wra?enia, je?li nie zalicz? tych dzie? w odpowiedniej kolejno?ci... Prosz? o odpowied? cz?owieka, który dobrze (ale na prawd? dobrze)zrozumia? i gr?, i ksi??k?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Wed?ug mnie najpierw powiniene? przeczyta? ksi??k? i dopiero po tym zagra? w gr?. Ja zrobi?am na odwrót i nie kapowa?am wogóle o co chodzi dopóki nie zabra?am si? za czytanie ksi??ki. Mi?ego czytania i grania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Ja tez uwa?am, ?e najpierw ksi??ka - potem gra. W grze z konieczno?ci nie zmie?ci sie tyle co w ksi??ce, a pewne rzeczyz konieczno?ci s? pomijane - liczy si? akcja ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 1 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Dzi?ki bardzo, teraz sobie chocia? przyjemno?? wi?ksz? sprawi?... Ps.: Biegnie do mnie samolotem Metro z Borderlands na tylnym siedzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Wed?ug mnie najpierw powiniene? przeczyta? ksi??k? i dopiero po tym zagra? w gr?. Ja zrobi?am na odwrót i nie kapowa?am wogóle o co chodzi dopóki nie zabra?am si? za czytanie ksi??ki. Mi?ego czytania i grania U?miech Mia?em to samo,najpierw ksi??ka potem gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STA1KERpl Opublikowano 11 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 No, zdarzy?em sie przekona?, ?e dobrze zrobi?em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 W ko?cu mam ksi??ke, tomiszcze ogromne i ciekawie si? zapowiada. Wkrótce zabieram si? za lekture. Ksi??ke si? nie czyta tylko poch?ania. Z ka?dym sko?czonym rozdzia?em chce si? wi?cej i tak wko?o. Super powie??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Masz racj?. Chocia? i poch?ania to za ma?o powiedziane. To taki ma?y na?óg si? robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi